⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח חיים (ביטוח מנהלים)

🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2018 14:26
שלום,

בשנים האחרונות יש ברשותי ביטוח מנהלים ובנוסף ביטוח חיים.

כחלק מתהליכי מעבר לקרן פנסיה אני מנסה להבין מה יעלה בגורל ביטוח החיים.

האם לאחר הפסקת ההפקדות ניתן למשוך את הכסף שנצבר?
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2018 14:42
האם ביטוח החיים הוא חלק מביטוח המנהלים, או שרכשת אותו בנפרד?

תלוי בתשובה שלך לעיל.

מביטוח המנהלים, לא. זה נעול עד גיל 60 לפחות. אתה יכול לשקול ולבחון האם כדאי לך לנייד גם את הצבירה לקרן הפנסיה.

מביטוח החיים אין סכום צבור, אז לא רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2018 15:12
כן, ביטוח החיים הוא חלק מביטוח המנהלים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2018 16:09
שווה לבדוק הלי קשר לכלום, אם שווה לך לבטל אותו ולעשות ביטוח חיים (ריסק) בשוק הפרטי. הבנתי שבביטוחי המנהלים זה משמעותית יותר יקר, אבל אולי זה השתנה (לי זה השתלם בבדיקה שעשיתי ב-2015 - מאז גם ויתרתי על ביטוח המנהלים).

לדעתי ברגע שאתה לא מפריש לביטוח מנהלים, זה בעייתי לשמור על ביטוח החיים, פשוט כי הם יקחו לך את הפרמיות מהצבירה וזה לאט לאט ינגוס לך בצבירה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2018 16:39
תודה.

כל פעם שאני חושב ש"הנה, עוד קצת וכיסיתי את כל המידע ואני מוכן להחליט מה לעשות עם הפנסיה שלי", אני מגלה עוד רובד ועוד החלטה שצריך לקחת :)

מקווה שמתישהו באמת אצליח לכסות הכל.

מה שבטוח, שאתם עוזרים מאוד, תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2018 17:51
גם החוקים משתנים ופתאום המידע הנוכחי יכול להיות חלק מהעבר

רצוי להתעדכן בתקנות כל מספר שנים כדי לשמור על "סטנדרט שוק"

כל עניין הביטוחים והחיסכון עוברים מהפך בעשור האחרון

ועדיין, רוב האוכלוסיה לא יודע מה זה בכלל ביטוח מנהלים וחושבים שזה אחלה כי יש "מנהלים" בשם

בכל מקרה, תהיה בטוח שאתה יודע הרבה יותר מהרוב ויש בידך את רוב הכלים לבצע שינויים כראות עינייך
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2018 19:30
לדעתי, אם תרצה לשמר את ביטוח החיים הפוליסה חייבת להיות פעילה (שזה לא כזה סיפור תפקיד משכר מינימלי אליה), אבל כל עוד אתה בריא ואין חשש מהחרגות, סביר להניח שמוטב לנייד למוצר משתלם יותר. קח בחשבון שאם יש לך הפקדות מלפני 2008, הן קרוב לודאי הוניות ואם תניידן לפנסיה הן יהפכו קצבתיות. כספים הוניים ישמרו כהוניים אם תניידם לקופת גמל.