⬅ חזרה לאינדקס

קיזוזי מס ואסטרטגית "קנה והחזק"

🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2018 09:54
שלום לכולם,

רציתי לשאול איך מתיישב נושא קיזוזי המס שפופולרי בסוף שנה, עם האסטרטגיה של המשקיעה שבעיקרה אומרת שמחליטים על הקצאת נכסים, מחזיקים נכסים לטווח ארוך, מאזנים כשיוצא מאיזון וכך הלאה, עד הפרישה.

לכאורה אלו שני דברים סותרים.

קיזוזי מס ודחייתו זה מהלך הגיוני למי שמשקיע לטווח קצר יחסית וצריך למכור נכס ברווח ממילא.

אבל למי שמחזיק תיק שיש לו עוד הרבה שנים לרוץ ואין שום סיבה למכור נכס כזה או אחר בטווח הנראה לעין, אלא רק לאזן כשצריך - מה ההגיון לבצע קיזוזי מס ולשלם עמלות ק/מ ?

יש הגיון?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2018 10:21
יש הגיון במידה והטבת המס עולה על העלויות.

אני אישית מוסיף גם 10% מעל כתנאי, בגלל שזה דורש התעסקות.

אני גם דורש הפסד מינימלי של 10 שקלים לפחות למנוע התעסקות על כל נייר שרגעית היה מתחת ל0.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2018 21:54
אבל ההגיון של קיזוז מס הוא דחיית תשלום לעתיד הרחוק, נכון? אם ככה, לא היה עדיף פשוט לא לגעת בכלל בתיק ולחסוך את העמלות?

הרי אם ממשיכים להחזיק בנכסים ואין סיבות למכור/ לקנות, זה ממילא דחיית תשלום המס, אז למה לבצע פעולה כלשהי בכלל, כשאפשר לא לבצע שום פעולה?

סתם יוצא שמשלמים עמלות ק/מ ומייצרים פעילות כשכל האסטרטגיה של המשקיעה ובאי הפורום הזה(אני מניח) היא להמעיט בפעילות ולתת לכסף לעבוד, ורק לאזן מעט כשצריך.

לא?
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2018 21:58
צודק.

לישראלים ללא אזרחות אמריקאית זה באמת פעולה "כמעט" חסרת תכלית.

בתור אמריקאי, אני מקזז את ההפסד מול דיבידנדים, ובגלל שבארה"ב אני משלם רק 15% מס על הדיבידנדים (היו גם שנים שזה היה 0%) אז יש לי כאן 10% ממשיים שאני יכול לחסוך.

בנוסף, בדוח האמריקאי אני יכול לקזז הפסדים עד $3,000 בשנה כנגד כל הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2018 23:09
יש לך מקור טוב למידע על איך בדיוק זה עובד ואיך לבצע בפועל

אני מגיש בארה"ב והשנה יש נירות שיהיה אפשר למכור בהפסד משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2018 00:30
אם אתה מגיש רק בשביל הכנסות ממקורות אמריקאיים (1040NR), הפסדי (ורווחי) הון מניירות ערך לא רלוונטיים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2018 07:11
בהנחה ואתה אזרח או תושב:

בטופס 8949 אתה ממלא את כל המכירות שלך (הכי נוח אם יש לך 1099 כי אז הוא מרכז לך הכל בשורה אחת).

צריך טופס 8949 עבור מכירות בתוך שנה מיום הקנייה וכאלה שנמכרו לאחר יותר משנה.

את הסכומים המצטברים מעבירים לschedule D ולאחר כמה חישובים נחמדים שם, סך ההפסד שלא קוזז מול רווחים (עד 3000 לזוג, 1500 ליחיד) עובר לטופס 1040 שורה 13, שם הוא מתקזז מול כל הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2018 08:53
עד 1500 להכנסות אחרות לא מנירות ערך?

מניירות ערך יש הגבלה?

נגיד יש לי הפסד של 5000 על חלק מהניירות, אני יכול למכור ניירות ברווח של 3500 ולקזז+לקזז הכנסות של 1500 ממקורות אחרים?

ועוד שאלה בעניין wash sale.

המטרה היא כמובן להמשיך להחזיק את הניירות לטווח ארוך,השוק גועש עכשיו ונראה לי מסוכן לחכות 31 יום מחוץ לשוק.

נניח אני מוכר "שכבות" של VXUS ו VTI שנמצאות בהפסד(יש גם כאלה שברווח)

וקונה מייד VT זה יעמוד במבחן ה wash sale ?
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2018 08:55
כן, אין עם זה בעיה.

כן. שים לב שבארה"ב המיסוי שונה על LT או ST ובכל מקרה פה תאלץ להשלים ל25%, בהנחה שאתה גר פה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2018 09:30
גם במקרה שההחזקות ביחד מאוד דומות לנייר החדש שנקנה? אני לא רוצה אפילו סיכוי קטן לעורר עניין מיותר בדו"ח שלי שלא לצרוך (למרות שמדובר בסכומים לא גבוהים במיוחד שלא אמורים לעניין אף אחד).

סביר שיצא שרוב הרווח הוא בLT וההפסד בST.....זה משנה משהו?

הקיזוז הוא דולר שהופסד לדולר שהרווח בכול מקרה לא?

וממקורות אחרים ניתן כאמור רק 1500 ליחיד?
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2018 09:39
VOO וSPY יכול להיות בעיה (למרות שאין סיכוי שמישהו יגיד לך משהו) אבל דברים דומים ולא זהים זה גלאט כשר למהדרין.

אני חושב שכן.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2018 11:04
אשמח להתיחסויות נוספות לנושא שבכותרת בכל זאת, למרות שהדיון על מכירה רעיונית בארה"ב מעניין גם אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 07:24
טוב עקב חוסר עניין אני ימשיך לנצל את השרשור במקום לפתוח חדש

אז בדקתי יותר לעומק ורוב ההפסד בVXUS, הכי פשוט יהיה למכור רק אותו.

חושב להחליף ל VEU

יכול להיות עניין של wash sale במקרה הזה?

יש למישהו רעיון מעניין לקרן אחרת דומה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 07:43
1. לא.

2. חוקי הWASH SALE תקפים רק אם אתה אמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2018 08:14
IXUS עוקבת אחרי מדד אחר (MSCI במקום FTSE) אבל כוללת גם small cap כמו VXUS.

(זול יותר מ-VXUS, יקר יותר מ-VEA.)

אני מניח שמדד אחר פותר את הבעיה אבל לא באמת יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2018 18:51
,

תודה.

בדקתי על הETF הזה ובאמת נראה כמתחרה הגדול ביותר של VXUS.

יש גם גיוון נוסף כי כול האחזקות שלי אצל וונגארד

החלפתי אליו ומכרתי גם VOO ברווח שהיה לי מתחילת הדרך וקניתי VTI.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 04:26
מצטער שמעלה שרשור ישן, אבל עשיתי חיפוש על wash sale על מנת ללמוד עם החוק בארץ דומה לאמריקאי ונתקלתי פה במספר שאלות.

החוק האמריקאי טיפה אפור בעניין. לפי ה IRS על משקיע אסור לבצע פעולות קנייה / מכירה סמוכות (30 יום) על נכסים שנחשבים ל "substantially identical״. איפה הבעייה? החוק לא מגדיר את משמעות צמד המילים הזה. האם ניתן למכור VOO ולקנות IVV? האם ניתן להחליף את VXUS עם IXUS? לאף אחד אין תשובה חד משמעתית מכיוון שהנושא אף פעם לא נבדק והוגדר בבית משפט אמריקאי (למיטב ידיעתי). עם זאת, הדעה הרווחת בבלוגים ופורומים פיננסיים היא שהחלפה של VOO ב IVV כן תחשב ל wash sale כי מדובר בדיוק באותו מוצר שמסופק על ידי שתי חברות שונות. מצד שני, מרבית המשקיעים יגידו שהחלפת VXUS עם IXUS היא בסדר גמור ולא תחשב ל wash sale. למה? כי מדובר בשני מוצרים שעוקבים אחרי שני מדדים שונים (למרות שהקורלציה ביניהם כמעט מושלמת). גילוי נאות- ביצעתי החלפה כזאת בעצמי מספר פעמים בעבר.

בכל מקרה, הברוקר לא יסמן לך באופן אוטומטי wash sale אלא אם כן ביצעת פעולת מכירה / קנייה סמוכה על אותו הנייר בדיוק (כלומר, אותו מספר CUSIP). וגם אם כן עשית בטעות wash sale, זה לא סוף העולם. ה Cost Basis שלך יעודכן כלפי מעלה באופן אוטומטי על ידי הברוקר ובעתיד כשתמכור את הנייר למעשה תזדכה על הסכום שהיה אסור עליך להזדכות עבורו בעבר.

בנוסף, כפי שיעקב כתב למעלה, במידה ואין רווח הון ניתן לקזז הפסד הון מול הכנסה חייבת אחרת (כמו משכורת למשל). במידה והפסד ההון הינו משמעותי, ניתן לגלגל אותו למספר שנים בלתי מוגבל בעתיד. לדוגמא: אם יש לך הפסד הון של 100,000 דולר ללא שום רווח הון (עכשיו או בעתיד), מותר לך לקזז 3,000 מהכנסה אחרת למשך יותר מ-30 שנים עד שהיתרה תתאפס.

ההתחשבנות בנוגע לסכומי הקיזוז מתבצעת ב schedule D ועל ידי שימוש (אופציונלי) בטופס העזר מספר 8949 שיתרותיו מועברות ל schedule D.

כל הנאמר לעיל מתייחס אך ורק לאזרחים אמריקאיים או תושבי ארה״ב לצרכי מס.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 21:55
זה מה שעשיתי בסוף ולא הייתה בעיה בעניין.