⬅ חזרה לאינדקס

תשלום מקוון

🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2018 14:06
היי,

האם החשש שלי מתשלום באשראי לשירותים מקוונים (קניות בשופרסל אחת ל.., הטענת רב-קו) הוא מוצדק?

תמיד מרגיש שעלולים לעקוץ לי את המספר אשראי ולבצע חיובים נוספים.

אגב, משלם שנים דרך פייפאל, אבל חורג אותם כי מדובר בכל זאת בחברה רצינית.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2018 14:13
כל עוד אתה משתמש באתרים מאובטחים (HTTPS), הייתי פחות דואג.

לא כי זה בלתי אפשרי לגנוב לך את פרטי אמצעי התשלום (תיכף יגיעו חברי לפורום ויסבירו לך באריכות על האפשרויות הרבות שקיימות בעניין), אלא כי בסופו של דבר להבנתי חברות האשראי יזכו אותך על חיובים שלא אתה ביצעת. פשוט תעקוב אחרי פירוט החשבון שלך.

ג"נ - רוכש באינטרנט מזה למעלה מעשור, ומעולם לא נפלתי קורבן לגניבת פרטי תשלום.

**עריכה**

תופתע לגלות כמה קל לגנוב לך את פרטי האשראי גם בשימוש פיזי בבית העסק (מלצר שלוקח את הכרטיס שלך ומעביר אותו בסורק אישי), או אפילו בשימוש שלך (התקנת סורק כאמור על-גבי כספומטים, כמו שקורה לעתים בארץ). רכישה באינטרנט לא בהכרח מסוכנת כ"כ הרבה יותר :)
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2018 14:15
הכל מבוטח, אם זה יקרה לך יחזירו לך הכל + ריבית והצמדה (מניסיון).
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2018 17:47
כמו שגלאזגו ציין, יותר סביר לדעתי שיעקצו אותך ע״י העתקת פרטי אשראי בתחנת דלק או מסעדה מאשר אונליין, וזה עוד לפני שמדברים על הביטוח. ברגע שיש חיוב שלא אתה עשית אתה פונה לחברת האשראי והם מזכים אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2018 19:37
צריך לציין ששום HTTPS לא יעזור במקרה שבקצה השרשרת העסק שומר את פרטי הכרטיס המלאים מקומית בצורה גלויה.

מהבחינה הזאת יש עדיפות ל-paypal שאז העסק לא מקבל את פרטי הכרטיס.

אבל כמו שכבר ציינו למעלה, מקסימום במקרה הכי גרוע יש ביטוח והלקוח מזוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2018 21:32
"זכיתי" להכלל באחד ממקרי הפריצות. לא היה נזק כספי - הכרטיס בוטל וקיבלתי חדש, אבל לא נעים. למיטב ידיעתי לא היתה הדלפה של פרטים מקושרים - שם, מייל, כתובת ת.ז. ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2018 13:21
מחזק את האמירה שאמרו כאן לפני:

אם יקרה כזה דבר, חברות האשראי יפצו אותך.

הן מעדיפות כנראה לפצות לקוח שזה קרה לו מאשר שכל שאר הלקוחות שלהן יחשבו פעמיים לפני שימוש בכרטיס האשראי.

יש לציין שיש להם כלי אבטחה ומעקב די מתקדמים בתחום הזה לדעתי.

מנסיון אישי - הייתי בארץ והשתמשתי בכרטיס ולאחר כמה דק' התקשרו מחברת האשראי לשאול איפה אני.

הם ראו שמישהו בחו"ל עשה שימוש בתחנת דלק בפרטי האשראי שלי ושלאחר שעה או שעתיים אני השתמשתי בכרטיס בארץ ומכאן הסיקו שהדבר לא אפשרי ומיד עלו על זה.

קיבלתי תוך כמה ימים את כל הסכום שבו הגנבים מחו"ל תדלקו בו עם פרטי האשראי שלי.

זה היה מקרה אחד ויחיד בטווח של כ-15 שנה שבהם אני קונה המון באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2018 14:04
עד היום עדיין לא היו לי בעיות למעט פעם אחת כאשר פרטנר חייבו אותי ב 179 יורו במקום ב 179 ש"ח בחבילת שיחות באירופה - שיטת מצליח >:(

תמיד לבדוק את החיובים והיום קל מאוד לבדוק באון ליין.