⬅ חזרה לאינדקס

דעתכם לגבי שינוי מסלול עבור קרן השתלמות

🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2018 09:59
אהלן מה דעתכם, אם אתם לא הולכים להוציא את הקרן השתלמות שלכם אחרי 6 שנים, אלא מתכוונים להוציא את זה אחרי 15 שנה או יותר(לטווח הרחוק), האם אתם הייתם הולכים על מסלול מנייתי? למה?

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2018 10:32
יש עוד שיקול שאתה צריך לעשות: בקרן השתלמות יש פתור ממס רווחי הון, לכן מסלול מנייתי יכול להיות הכי "רווחי" (לא ממליץ) כי פוטנציאל התשואה גבוה יותר (בגלל הסיכון)
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2018 13:38
הייתי מסתכל על כל התיק שלי בכלליות. מחשב כמה אחוזים מניות צריך להיות לי בתיק לפי מה שקבעתי שיהיה האלוקציה בתיק.

אם הסכום הזה הוא קטן או שווה מהסכום שיש לי בקרן השתלמות, אז הייתי מעביר את הקרן השתלמות למנייתית.

זה נכון ש

אבל שמירה על האלוקציה יותר חשובה מניצול מיטבי של פטור ממס.

לא לתת לזנב המס לקשקש בכלב ההשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2018 09:57
אני עברתי למסלול המנייתי (בסוף נובמבר אגב, חטפתי מכה חזקה לקרן) בדיוק משתי הסיבות שהוזכרו פה:

1. לא מתכנן לפדות אותה ולכן היא לטווח ארוך.

2. על מנת להנות מניצול מקסימלי של פטור מרווח הון. ההקצאה שלי היא קצת חריגה במובן שהיא כמעט כולה מנייתית, אבל לבן אדם עם הקצאה שונה (שכוללת גם רכיבים שנמצאים יותר "נמוך" על סקלת הסיכון/תשואה) זה בהחלט הגיוני לשים את מה שיש לו פוטנציאל להרוויח הרבה בתיק הפטור ממס - קרן השתלמות, ואת הנכסים הדפנסיביים יותר בתיק הממוסה.

בנוסף, סיבה פסיכולוגית:

3. על קרן השתלמות משלמים דמי ניהול. הם בקלות יכולים להיות גבוהים יותר מתשואה על אפיקים סולידיים יותר ממניות. אם התשואה נמוכה מדמי הניהול אין לקרן זכות קיום מבחינתי, וזו עוד סיבה לתת לה נכסים עם פוטנציאל צמיחה גדול (מניות)
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2018 12:50
אני גם חשבתי על זה, לכן אני כן רוצה גם לעשות את המהלך הזה. (לא בטוח שזה יהיה 100% מנייתי אבל זה הכיוון)

תודה לכולם על התשובות