🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2018 11:40
לפני הקריאה בבלוג הדבר היחיד שעשיתי בעולם ההשקעות זה לפתוח קופת גמל להשקעה, והפקדתי שם את המקסימום המותר בשנה קלנדרית. קופת הגמל הייתה באלטשולר, עם דמי ניהול של 0.8%, מה שפחות עניין אותי כל לא הבנתי כלום - והסתכלתי רק על תשואות העבר.
אחרי שקראתי בבלוג, הדברים הראשונים שעשיתי היו להעביר את קרן ההשתלמות, הפנסיה וקופת הגמל הותיקה שיש לי למסלול מנייתי מלא (מדדים - פסיבי). בנוסף לכל זה הגשתי בקשה לבטל את גופת הגמל להשקה שפתחתי ולמשוך את הכסף (כדי להשקיע אותו בעצמי מן הסתם). כמו כן החלטתי להתנסות אחרי פתיחת חשבון השקעות וקניתי קרן נאמנות בהתלהבות (היום היא קרן סל - "MTF סל S&P Aerospace & Defense") בכ- 6% מהתיק עם דמי ניהול שהיו נראים לי סבירים, - 0.6%. אחרי כמה זמן ואחרי שלמדתי עוד הבנתי את הטעות ועד כמה זה מיותר.
תוך מספר ימים אחרי המעבר של כל הקופות ויום אחד בלבד אחרי שרכשתי את הקרן נאמנות התחילה הנפילה הנוכחית (שאנחנו עדיין נמצאים בה כרגע).
אחרי כמה ימים של ירידות אמרתי לעצמי "זו הזדמנות מצויינת!" וקניתי קרן מחקה S&P 500 ב- 12% מהתיק.
{
"lightbox_close": "Close",
"lightbox_next": "Next",
"lightbox_previous": "Previous",
"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",
"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",
"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",
"lightbox_full_screen": "Full screen",
"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",
"lightbox_download": "Download",
"lightbox_share": "Share",
"lightbox_zoom": "Zoom",
"lightbox_new_window": "New window",
"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"
}
קניתי אותה ב- 15 באוקטובר, והקנייה עצמה בפועל (קרן נאמנות ישראלית עושה את הקנייה רק בלילה) נעשתה ב- 16 באוקטובר, אחרי עלייה של 2.2%.
היום אני עם אותה פוזיציה בלי שום שינוי.
בגלל שמאז ועד עכשיו הספקתי לעבור ברוקר, והתשואות מחושבות מחדש מהיום שהעברתי, אני צריך לשבור את הראש ולמצוא דרך איך למכור את הקרן של ה- aerospace בתבונה ושיהיה לי על מה לקזז את המס שהפסדתי ממנה (אם היא לא תחזור לעצמה עד שאני אמצא את הדרך הנכונה לעשות את זה)
למה זה לא כזה נורא:
1. הקצבתי רק 30% מהתיק למניות שזה בעצם כמות שנוח לי איתה, וגם מה שגרם לי לא למכור
2. אני בתחילת הדרך והצבירה בפנסיה וקרן השתלמות עדיין נמוכות יחסית
3. אני דינמי בהחלטה של מתי אצטרך את הכסף
4. למדתי המון, במיוחד כשאני בתחילת הדרך, על זוועות השוק והבנתי שאני יכול להתמודד עם זה. כנראה אעשה הרבה פחות טעויות כשהצבירה תהיה גבוהה
אחרי שקראתי בבלוג, הדברים הראשונים שעשיתי היו להעביר את קרן ההשתלמות, הפנסיה וקופת הגמל הותיקה שיש לי למסלול מנייתי מלא (מדדים - פסיבי). בנוסף לכל זה הגשתי בקשה לבטל את גופת הגמל להשקה שפתחתי ולמשוך את הכסף (כדי להשקיע אותו בעצמי מן הסתם). כמו כן החלטתי להתנסות אחרי פתיחת חשבון השקעות וקניתי קרן נאמנות בהתלהבות (היום היא קרן סל - "MTF סל S&P Aerospace & Defense") בכ- 6% מהתיק עם דמי ניהול שהיו נראים לי סבירים, - 0.6%. אחרי כמה זמן ואחרי שלמדתי עוד הבנתי את הטעות ועד כמה זה מיותר.
תוך מספר ימים אחרי המעבר של כל הקופות ויום אחד בלבד אחרי שרכשתי את הקרן נאמנות התחילה הנפילה הנוכחית (שאנחנו עדיין נמצאים בה כרגע).
אחרי כמה ימים של ירידות אמרתי לעצמי "זו הזדמנות מצויינת!" וקניתי קרן מחקה S&P 500 ב- 12% מהתיק.
{
"lightbox_close": "Close",
"lightbox_next": "Next",
"lightbox_previous": "Previous",
"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",
"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",
"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",
"lightbox_full_screen": "Full screen",
"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",
"lightbox_download": "Download",
"lightbox_share": "Share",
"lightbox_zoom": "Zoom",
"lightbox_new_window": "New window",
"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"
}
קניתי אותה ב- 15 באוקטובר, והקנייה עצמה בפועל (קרן נאמנות ישראלית עושה את הקנייה רק בלילה) נעשתה ב- 16 באוקטובר, אחרי עלייה של 2.2%.
היום אני עם אותה פוזיציה בלי שום שינוי.
בגלל שמאז ועד עכשיו הספקתי לעבור ברוקר, והתשואות מחושבות מחדש מהיום שהעברתי, אני צריך לשבור את הראש ולמצוא דרך איך למכור את הקרן של ה- aerospace בתבונה ושיהיה לי על מה לקזז את המס שהפסדתי ממנה (אם היא לא תחזור לעצמה עד שאני אמצא את הדרך הנכונה לעשות את זה)
למה זה לא כזה נורא:
1. הקצבתי רק 30% מהתיק למניות שזה בעצם כמות שנוח לי איתה, וגם מה שגרם לי לא למכור
2. אני בתחילת הדרך והצבירה בפנסיה וקרן השתלמות עדיין נמוכות יחסית
3. אני דינמי בהחלטה של מתי אצטרך את הכסף
4. למדתי המון, במיוחד כשאני בתחילת הדרך, על זוועות השוק והבנתי שאני יכול להתמודד עם זה. כנראה אעשה הרבה פחות טעויות כשהצבירה תהיה גבוהה