⬅ חזרה לאינדקס

קצת על חוסר מזל מהמקרה שלי, ולמה זה לא כל כך גרוע

🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2018 11:40
לפני הקריאה בבלוג הדבר היחיד שעשיתי בעולם ההשקעות זה לפתוח קופת גמל להשקעה, והפקדתי שם את המקסימום המותר בשנה קלנדרית. קופת הגמל הייתה באלטשולר, עם דמי ניהול של 0.8%, מה שפחות עניין אותי כל לא הבנתי כלום - והסתכלתי רק על תשואות העבר.

אחרי שקראתי בבלוג, הדברים הראשונים שעשיתי היו להעביר את קרן ההשתלמות, הפנסיה וקופת הגמל הותיקה שיש לי למסלול מנייתי מלא (מדדים - פסיבי). בנוסף לכל זה הגשתי בקשה לבטל את גופת הגמל להשקה שפתחתי ולמשוך את הכסף (כדי להשקיע אותו בעצמי מן הסתם). כמו כן החלטתי להתנסות אחרי פתיחת חשבון השקעות וקניתי קרן נאמנות בהתלהבות (היום היא קרן סל - "MTF סל S&P Aerospace & Defense") בכ- 6% מהתיק עם דמי ניהול שהיו נראים לי סבירים, - 0.6%. אחרי כמה זמן ואחרי שלמדתי עוד הבנתי את הטעות ועד כמה זה מיותר.

תוך מספר ימים אחרי המעבר של כל הקופות ויום אחד בלבד אחרי שרכשתי את הקרן נאמנות התחילה הנפילה הנוכחית (שאנחנו עדיין נמצאים בה כרגע).

אחרי כמה ימים של ירידות אמרתי לעצמי "זו הזדמנות מצויינת!" וקניתי קרן מחקה S&P 500 ב- 12% מהתיק.

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

קניתי אותה ב- 15 באוקטובר, והקנייה עצמה בפועל (קרן נאמנות ישראלית עושה את הקנייה רק בלילה) נעשתה ב- 16 באוקטובר, אחרי עלייה של 2.2%.

היום אני עם אותה פוזיציה בלי שום שינוי.

בגלל שמאז ועד עכשיו הספקתי לעבור ברוקר, והתשואות מחושבות מחדש מהיום שהעברתי, אני צריך לשבור את הראש ולמצוא דרך איך למכור את הקרן של ה- aerospace בתבונה ושיהיה לי על מה לקזז את המס שהפסדתי ממנה (אם היא לא תחזור לעצמה עד שאני אמצא את הדרך הנכונה לעשות את זה)

למה זה לא כזה נורא:

1. הקצבתי רק 30% מהתיק למניות שזה בעצם כמות שנוח לי איתה, וגם מה שגרם לי לא למכור

2. אני בתחילת הדרך והצבירה בפנסיה וקרן השתלמות עדיין נמוכות יחסית

3. אני דינמי בהחלטה של מתי אצטרך את הכסף

4. למדתי המון, במיוחד כשאני בתחילת הדרך, על זוועות השוק והבנתי שאני יכול להתמודד עם זה. כנראה אעשה הרבה פחות טעויות כשהצבירה תהיה גבוהה
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2018 12:26
ולכן אתה לא צריך להתרגש מירידות. להיפך, יש לך הזדמנויות לקנות בזול ועל הדרך להגדיל את החיסכון.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2018 12:30
אם אתה מחליט שיש לקרן הזאת מקום בתיק שלך יש לה חלופות אמריקאיות, XAR (0.35% ד"נ) ו ITA (0.43%)

בכל מקרה, מגן מס שימושי אם יש לך איך להשתמש בו

אם יש לכספך שימוש מיידי אחר תוכל למכור היום בהפסד ולגרור את המגן מס (בהתאם לתקנות) לשנים הבאות

לא ממליץ ולא מייעץ
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2018 13:25
חבל על האנרגיות שלך להתרגש או להתחרט מדברים שהם מחוץ למעגל השליטה שלך. באותה מידה הקרן יכלה לרדת בין תאריך הפקודה לתאריך הביצוע. או שיכולת שהקרן יכלה לרדת יום אחרי שקנית או לעלות יום לפני שקנית. זה הכל תנודות שאין ביכולתך לשלוט בהם או לחזות אותן. הסיבה היחידה שאתה נותן להם חשיבות זה כי הן קרו סמוך לתאריך הביצוע אבל בפועל אין שום הבדל אם זה קרה יום אחרי או שבוע אחרי או שנה אחרי.

תתעלם, ותתמקד בדברים שיש לך שליטה עליהם.
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2018 16:39
מס רווח הון שאתה חייב במכירה לא תלוי בברוקר שהנייר נמצא בו.

אחרת ניתן היה למכור בלי לשלם מס ע"י העברת ני"ע בין ברוקרים...
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2018 16:46
אפשר למכור בלי לשלם מס במעבר בין ברוקרים לפי מה שהבנתי. אבל אתה חייב לדווח ולשלם את המס (הוא לא נלקח באופן אוטומטי)
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2018 07:15
אני באותה סירה איתך. העברתי בסוף נובמבר את הקרן השתלמות והפנסיה למסלולים מנייתיים וספגתי ירידה חדה (אני משער, לא נכנסתי לבדוק במכוון). מזכיר לעצמי שזה ממש לא רלוונטי היות שקרן הפנסיה תיפתח רק בעוד 40 שנה, ואת קרן ההשתלמות גם ככה אין לי כוונה למשוך בקרוב. אם אתה ממשיך להפקיד באופן סדיר הירידות האלה משחקות לטובתך, ותמשיך לקנות בזול.

יותר מזה, אני יכול לספר לך שקניתי IVV ב280 בסכום גדול חד פעמי שקיבלתי. אחרי הרבה דיונים פה שמיצוע זה רק עניין פסיכולוגי ולא משתלם פיננסית וכו'. בחודש וקצת שעברו מאז, IVV שווה היום 240 ומשהו (יותר קרוב ל250 כבר כנראה. נראה מחר כשיתחדש המסחר מה יהיה).

כמו שאמרת - צעירים, לומדים, אופק השקעה ארוך. נראה לי שעשינו נכון בכל זאת ולמרות הכל.