🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2019 23:18
זוהי טענה שגויה לחלוטין. אמנם ההבנה התיאורטית מוגבלת, אך פריצות הדרך ההנדסיות הן אמיתיות וחדשניות: מודלים גנרטיביים, קשב גזיר, גזירה אוטומטית יעילה, גרפי חישוב יעילים, ולמידה מבוזרת, כולם חידושים שלא חלמו עליהם לא בשנות השבעים וגםן לא בשנות התשעים.
תומך בהתלהבות. יש מעט מהפכות בהיסטוריה העולמית, האוטומציה של הקוגניציה (יעני בינה מלאכותית) היא אחת מהן. בהיסטוריה של העולם המודרני היו שתי מהפכות אוטומציה: (1) המהפכה התעשייתית, בה למדנו למכן פעילות פיזית (2) מהפכת המחשוב, בה למדנו למכן תהליכים קוגניטיביים מפורשים (יעני שאנשים יכולים לפרמל). אנחנו בתחילתה של מהפכה שלישית שתמשך בעשורים הבאים: הלמידה החישובית מאפשר לעשות אוטומציה (ולכן אופטימיזציה) לתהליכים קוגניטיביים חדשים שאנשים לא יכולים לפרמל.
בנוגע להשקעה בתחום, אני שוב מסכים עם Leo1, קשה לראות השקעה קצרת טווח מומלצת כי הפעילות רחבה מאוד. (הנה אנקדוטה, השבוע נפגשתי עם חוקר עיזים שסיפר לי שהוא עושה בעיקר machine learning, אני רציני). צריך להיות עם יד על הדופק ולראות איזה חברה תצא מורמת מכל הבלגן. גוגל מובילה הרחק קדימה, אבל מתמקדת בפיתוח כלפי פנים. לפייסבוק צוות חזק מאוד וכל החוקרים מעדיפים את פייתורץ' אבל החברה בתקופה לא נעימה, לאנבידיה מיקום מצויין בדרך להפוך להיות הפלטפורמה, אבל הם עשירית בגודל מגוגל. אמזון הוכיחה שהיא רואה כמה צעדים קדימה, אבל אף אחד לא רוצה לעבוד שם. יש גם את כל החברות הסיניות, אבל קשה לי לשפוט.
גילוי נאות: אני מושקע בחשיפת יתר מוגזמת לחברות הגדולות שמשקיעות ב- AI, אז אני מקווה שאני לא מדבר מהרהורי ליבי. בואו נגזור ונשמור, ונדבר שוב בעוד חמש שנים.