⬅ חזרה לאינדקס

אילו יתרונות יש להשקעה בקרנות אג"ח ממשלתי על אג"ח בודדת?

🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 08:07
מה כדאי לשקול?

האם יש סיבה להעדיף קרן עם דמי ניהול X על השקעה באג"ח מסויימת כשאין דמי ניהול?

מדובר על אג"ח ממשלתי לכן החשש מפדיון לפני הזמן נראה עמום.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 08:14
אם אתה רוצה לקנות אג"ח בודד ולהישאר איתו - מספיק לך אג"ח. תקבל קופונים ותשלם עליהם מס רווח הון.

אם אתה רוצה שיהיה לך בתיק קבוצת אג"חים בטווח מח"מ מסויים או מאפיינים אחרים ושהקרן תרכוש אוטומטית אג"חים חדשים - עדיפות לקרן. הקופונים ייצברו ויושקעו מחדש וגם תיהנה מדחיית מס.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 08:37
אז תקן אותי אם אני טועה - ההבדל כאן הוא בעצם שבאזחקת אג"ח בודד אני נהנה מ 0 דמי ניהול וחוסר משמעות למחיר האג"ח במידה ומוחזק עד הפדיון, אבל לא נהנה מדחיית מס, היתרון של הקרנות?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 09:28
גם.

בנוסף :

1. קרן מגלגל אג"חים ודואגת לשמור על אותו מח"מ. אם אתה קונה אג"ח ישירות המח"מ שלו כל הזמן מתקצר. זה הייתרון הגדול שלהן.

2. אאל"ט בקרן אג"ח המס שתשלם בסוף הוא 25% ולעומת זאת באחזקה ישירה של אג"ח שקלי תשלם רק 15% מס.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 09:28
על קרן תשלם 25% מס ועל אג״ח ישירה 15%.

גם ככה התשואה על אג״ח ממשלתית ישראלית היא מזערית...
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 09:33
מה יתרון בזה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 09:37
אם האג"ח שקלי, אחרת 25%
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 09:39
שוב, השאלה מה המטרה שלך.

אם אתה רוצה סתם אג"ח בודד ולקבל קופונים, אתה לא צריך קרן.

אם אתה רוצה שבתיק יהיה לך באופן קבוע אג"חים במח"מ של 2-5 לדוגמה, אז תעדיף קרן, כי היא בפנים תטפל ברכישה של אג"חים חדשים במח"מ המבוקש.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 09:44
בגדול, אג"ח לטווח שונה מתנהג אחרת. יש סיבות שונות להחזיק אג"ח קצר/בנוני/ארוך.

נניח שהחלטת שאתה רוצה אג"ח ל10 שנים, אם אתה קונה ישירות היום אג"ח כזה, בעוד 5 שנים יהיה לך ביד אג"ח של 5 שנים (שזה שונה ממה שרצית במקור, ומתנהג אחרת ממנו) ועוד 8 שנים בכלל יהיה לך אג"ח קצר של שנתיים.

אם תקנה קרן היא תדאג שהאגחים אצלה תמיד יהיה באזור שאתה רוצה. היא כל הזמן "תגלגל" אג"חים - תמכור ישנים ותקנה חדשים.

לגבי מה ההבדל בין אג"חים לתקופות שונות, זאת תורה שלמה ואני ממש לא מומחה (יש המון דיונים על זה בפורום, אתה מוזמן לחפש), אבל בגדול:

ככל שהאג"ח ארוך יותר הוא מושפע יותר משינויי ריבית.

ככל שהאג"ח ארוך יותר הריבית עליו גדולה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 09:59
זה לא רלוונטי במידה ואני מחזיק אג"ח בודד ולא דרך קרן, כמו שציינת מקודם.

אז נניח אני יודע בוודאות שאצטרך את הכסף בעוד 3 שנים מהיום ויש לי כל הזמן הפקדות חדשות, ואני מעוניין להחזיק אג"ח בחלק הלא מנייתי של התיק, אם אני רוכש אג"ח עם מח"מ של עד 3 שנים זה הפתרון האידיאלי עבורי? אני בעצם נוטל את הסיכון של ירידת הערך של האג"ח בקרנות
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 10:05
אז קנה אג"ח עם *פדיון* בעוד 3 שנים, לא מח"מ של 3 שנים (שהפדיון שלו רחוק יותר בעתיד).
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 10:11
זה בהחלט רלוונטי גם אם אתה מחזיק אג"ח בודד או אג"ח ישירות.

זה פחות רלוונטי אם אתה מחזיק אותו לפדיון.

זה פתרון. לא בטוח שהוא אידאלי.

אם אתה מתכוון לסגור את הכסף ל3 שנים ולא מעניינת אותך הסחירות, אתה יכול לבדוק גם בנקים. חלקם יתנו לך אולי ריבית גבוהה יותר מהאג"ח אם תסגור את הכסף ל3 שנים
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 10:55
אתה מדבר על פיקדון? וזה כסף שאני מוסיף לו עוד כסף כל חודש, פיקדון בדקתי - ועל כל הפקדה זה פיקדון חדש.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 10:59
אם אתה מקבל קופון פעם בשנה למה להכניס לאגח כל חודש? מספיק פעם בשנה לפני היום הקובע. אבל אז המחיר שלו יהיה גבוה יותר. בקיצור עדיף קרן :)
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 11:13
חשבתי שאתה מכניס סכום חד פעמי. אם אתה מכניס כסף כל חודש אז פקדון אחד פתרון פחות טוב.

קח בחשבון שבאג"ח אתה בעצם תקנה כל פעם עם "ריבית" (תשואה לפדיון) שונה. אם הריבית במשק תעלה אז אולי תקבל יותר תשואה, אבל בגדול ככל שמועד הפקיעה מתקרב תקבל על האג"ח ריבית נמוכה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2019 11:18
כי כמו שאמרת, המחיר עולה בהדרגה עד יום ה x ואז נופל למטה בדיוק בשווי הקופון.

השוק חכם. אתה תקבל את אותה תשואה (בערך) לא משנה מתי במהלך השנה קנית אותו. וככל שתחזיק בו יותר זמן התשואה תיהיה גבוהה יותר (אם מתעלמים משינויי מחיר שלא קשורים לחלוקת הקופון).

בקיצור - אם אתה לא מנסה לתזמן את השוק, עדיף לך לקנות ברגע שיש כסף