⬅ חזרה לאינדקס

אל-על, ממש מרגיזים אותי

🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2015 17:13
טסתי לפריז לראות את נכדי בן ה 3 חודשים.

מצאתי דיל טוב באל-על ולאחר מספר ימים שלחו לי מייל והציעו לי להיכנס לאתר למכרז לשידרוג המושב בשורה של יציאת החירום (שיש שם מרווח גדול יותר) במחיר התחלתי של 150$.

שלחתי להם שאילתה - האם אני יכול לקבל הנחה של 150$ בשורה לפני, שבה המושבים מקובעים מטעמי ביטיחות ולא ניתנים לשנות למצב (רבע) שכיבה.

עד היום לא השיבו לי וזה כבר שבועיים אחרי שחזרתי...

באיבריה, למשל, לא מחייבים עבור המושב הזה אבל דורשים שהנוסעים ליד דלת החירום יעברו 'קורס' של 5 דקות בהפעלת דלת החירום והתחייבות לעזור לצוות המטוס בפינוי נוסעים במקרה של נחית חירום.

אז למה אני שואל? למה כשנוסע מקבל אחריות והתחייבות אל-על מחייבת אותו במינימום 150$ עבור הפרבילגיה והגויים לא?

מסתבר שהישראלים פריירים - בטיסה לפריז המושבים האלו היו מלאים בישראלים ובטיסה חזרה שהיתה מלאה עד אפס מקום ביהודים צרפתיים שעשו עליה לארץ כול 12 המושבים הללו היו ריקים...
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2015 21:42
ואף אחד לא חשב פשוט לעבור לשם כשהוא ראה שהמושבים ריקים?

וכן, אני רוצה לראות בשעת חירום, איך הנוסעים האלה יעזרו לצוות :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2015 22:09
התשובה בגוף השאלה ידידי.

עד שהישראלים לא יפתחו הבנה כלכלית נכונה (או לפחות קצת יותר נבונה), תמיד יהיו אנשים שישלמו עוד קצת עבור "התענוג" הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2015 10:11
בנוסף לכך

אלעל היא החברה היחידה שדורשת תשלום על חברות בתוכנית הנוסע המתמיד

את כל הטיסות שלי מטעם העבודה ( ויש הרבה ) אני מקפיד לבצע לא באלעל
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2015 10:39
ואם להוסיף מלח על הפצע - לפני כ 15 שנים הצטרפתי לנוסע המתמיד ושילמתי 25$

באל על הסבירו את התשלום כי בניגוד לחברות אחרות אין התישנות מיילג' ומה קרה?

לפני כ 4 שנים מחקו לי נקודות ישנות שצברתי שהספיקו לכמעט שני כרטיסים חינם ואפילו טרחו ליידע אותי.

ככה בשקט, כמו גנבים בלילה, לא הודיעו לאף אחד בזבנג וגמרנו חסכו מאות אלפי דורלים...

אבל, למרות הכול השירות שלהם טוב יותר מהרבה חברות אחרות אירופאיות (להוציא את בריטיש איירוויז)
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2015 10:40
הדיילים לא נתנו...
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2015 10:59
באמת ? אני באופן אישי לא אוהב את איכות השירות באל-על.

נסעתי לפני כשנה לבקר את קרובי משפחתי בבריטניה, לקחתי 2 טיסות כדי להגיע לשם. אחת של אל-על כדי להגיע ללונדון ועוד טיסה פנימית של בריטיש איירוויז.

בחזרה נסעתי עם KLM בתוך בריטניה, ולופנהאנטזה בחזרה.

הדירוג שלי מבחינת איכות שירות:

מקום ראשון - בריטיש איירוויז

מקום שני - לופנהאנטזה

מקום שלישי - KLM

מקום רביעי - אל-על
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2015 11:47
הייתה לי אפשרות להגיע לפריז דרך גרמניה עם לופטהנזה זול יותר מאל על ישיר אבל בגלל היסטוריית השביתות הפראיות שלהם הורדתי אותם מהרשימה שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2015 11:58
האמת היא שאפילו לא התחשבתי בהיסטוריית שביתות שלהם, פשוט הלכתי על מה שנראה לי הכי זול עם שירות טוב. במקרה יצא לי טוב :)

במקרה הכי גרוע הייתי מחליף לחברה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2015 13:42
אני לא מבין מה הבעיה בתמחור המושבים? במה זה שונה מהתמחור השונה בין המחלקות?

נשמע לי כמו כלכלה 101 - ביקוש והיצע. למה שזה יכעיס? כל צרכן יקבל את ההחלטות הצרכניות הטובות בעיניו.;
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2015 14:40
זה אינו שונה מהתמחור בין המחלקות, התלונה היא אינה על התמחור אלא על צורת ואופי השירות בהרבה מהחברות הישראליות (למיטב הבנתי).
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2015 14:50
אני הבנתי שהתלונה היתה על עצם התמחור השונה של מושבים אלה ולי באופן אישי אין בעיה עם זה. הרי הם מתמחרים את המושבים גם בהתאם לתפוסה הנוכחית במטוס ועיתוי ההזמנה. סה"כ מערכת התמחור של חברות הטיסה דינאמית למדי ומתאימה עצמה לביקוש ולהיצע. שוק לכל דבר.

את המשפט על האחריות וההתחייבות לא הבנתי ועדיין אינני מבין.

עם התלונה על הנוסע המתמיד אני מסכים - אך לא לכך התייחסתי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2015 15:06
אני אנסה לענות למיטב הבנתי את המקרה:

נוסע שיישב קרוב לדלתות חירום ככל הנראה יעזור לצוות לפתוח את הדלת על מנת להימלט (הן מצורך שימור עצמי והן עקב צורך רצון לעזור לזולת במצבי חירום.... אופי ישראלי טיפוסי), השאלה הייתה למה באיבריה דבר זה הינו חינם ובחברה ישראלית אתה אמור לשלם על התענוג לעזור לזולת ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2015 16:18
זו קצת היתממות לחשוב על הישיבה במושבי היציאה כמשהו אלטרואיסטי.

אלה מושבים מרווחים יותר, וזו הסיבה שהם מבוקשים יותר. וכאמור יותר ביקוש גורר עליית מחירים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2015 16:27
אני חושב שקצת הגזמתם.

התשלום עבור מושבים בשורת היציאת חירום הוא עבור מרווח ברכיים מוגדל (והעובדה שהנוסע לפניך לא יכול להוריד את הכיסא)

התשלום הוא לא עבור "הזכות" לעזור בעת מקרה חירום.

(אם כי לידע כללי: אני לא מוצא את הרפרנס, אבל זכור לי על מחקר שמציין שקרבה ליציאות המטוס מגדילה את הסיכוי להשרדות באופן ישיר במקרה של תאונה בהמראה\נחיתה ששם רוב הנפגעים הם מחנק ושאיפת עשן (בהתרסקות מגובה רב הסיכוי להשרדות הוא אפסי).

בכל מקרה, גם בטיסת בריטיש ת"א - לונדון יש תוספת תשלום של 89 פאונד על המושבים העלה.

כנ"ל בחלק גדול מאוד מהחברות (בין אם בתשלום ישיר, או בנקודות).

בפרט בכל חברות הLowCost.

עם הוזלת מחירי הטיסות בשנים האחרונות, חברות התעופה מוצאות דרכים אחרות להשלים רווחים, וכן, זה גם כולל פגיעה בשרות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2015 17:31
איו לנו ויכוח פה על זה, אתה צודק.

הבעיה שלי אישית עם אל-על היא טיב השירות שלהם, וכן אני חושב שלא צריך לגבות מחיר גבוה יותר על מושבים אלו (או לפחות שיגבו מחיר טיפה יותר נורמלי).

תשמע באופן אישי אני בדרך כלל לוקח את המושבים הללו או לחילופין נוסע במחלקה אחרת עם יותר מקום לרגליים עקב מצב פיזי (הגובה שלי נושק ל-2 מטר אז קצת קשה לי לשבת במקומות רגילים).
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2015 21:17
@זאב - מסכים איתך לחלוטין בנוגע לאל-על באופן כללי.