⬅ חזרה לאינדקס

פתיחת חשבון ב GoldMoney

🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2019 16:13
היי לכולם,

בזמנו דורין המליצה על החזקה של זהב פיזי, החלטתי לנסות לקדם את העניין.

אני מנסה לפתוח חשבון ב GoldMoney.com לצורך זה אני אמור למלא טופס אישור פרטים. בעמוד 4 Certified Details , אני מתקשה להבין מי אמור לאשר את הזהות שלי עם כל הפרטים האישיים שלי. אני פניתי בזמנו לבנק שלי, שסירבו לאשר את הפרטים ואני דיי תקוע עם הטופס הזה.

אשמח לדעת אם יש כאן אנשים שיש להם חשבון ב GoldMoney ואיך הם מילאו את טופס האישור.

(ניסיתי להעלות את הקובץ לכאן אך הוא גדול מידי ולא עולה)

תודה לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 11:26
לפי דעתי כל עורך דין יכול לאשר לך.

אין לי חשבון אצלם אבל הסתכלתי על הטופס וזה מה שנראה לי. אולי תיצור איתם קשר ותשאל אם אישור של עורך דין יספק אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 11:50
איך בדיוק צד ג׳ דרך האינטרנט זה ״פיסי״ ואיך זה שונה מזהב בכספת שנשמר ע״י ETF כמו GLD/IAU/BAR?

נראה לי כאב ראש והתעסקות כל כך מיותרים בשביל אפס הבדל למעט ״תחושה״ שזה יותר בטוח כי זה לא ני״ע. אם כבר אולי אפילו פחות בטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 08:47
זה בטוח,

אני פשוט מנסה למצוא דרך לעשות את זה בלי לשלם על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 08:48
זה למטרת גיוון נוסף של ההשקעות
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 09:30
לא הבנת. אני לא מדבר על עצם ההשקעה בזהב, אלא על האשליה ב״פיזיות״ של האופן שציינת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 11:29
פשוט דרך נוספת לרכוש זהב דרך ברוקר נוסף
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 11:43
למה לעשות את זה?

היית רוכש גם אג״ח מברוקר אחד ומניות מברוקר אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 11:45
אתה סתם מסבך את עצמך
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 12:18
פיזור סיכונים,

העניין הוא כזה, רוב ההשקעות שלי מושקעות דרך בנק ובתי השקעות ישראלים. אני פשוט רוצה לגוון ולנסות ברוקר אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 12:36
נשמע לי טיפה מוגזם, לא כלכלי ולא אפקטיבי.

אלא אם כן מדובר על סכומים גדולים מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 12:50
בנוסף לפיזור זה גם עניין של משהו נוסף.

נכון להיום מטבע הפיאט שלנו לא קשור לכלום. אני חושב שבעתיד אנחנו נחזור לסטנדרט של הזהב. המשבר הקרב הבא יכול להיות הזדמנות מצוינת להתכונן למצב החדש (מקסימום אם לא יקרה כלום, אני פשוט אהיה מושקע בזהב). החברה הזאות מאפשרת לא רק לקנות זהב להשקעה אלה להתנהל איתו ככסף לכל דבר. הם מאפשרים לך לשלם לצד שלישי כאשר אותו צד שלישי יקבל את הפיאט שלו וממני יורידו את הערך היחסי של הזהב.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 12:53
זה כבר שיקול אחר שאני לא מבין בו בכלל.

מבחינת פיזור (בין בתי השקעות שונים) אני לא הייתי נכנס לזה אלא אם כן מדובר במיליונים רבים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 12:58
תפריד בין להשקיע בזהב לבין האמצעי. נימוקים של למה להשקיע בזהב לא רלוונטיים בעליל לדרך להשקיע בזהב (ובלי קשר לא יכולת להיות יותר טועה לגבי סטנדרט הזהב. אוף טופיק).

הדרך הפשוטה והזולה ביותר להשקיע בזה היא לקנות ETF. כל דבר מעבר מצריך הצדקה. גם ETF אני יכול למכור ולהעביר כסף לצד ג כרצוני. במקרה שלך יהיה מדובר באירוע מס של מכירת נכס ללא ניכוי במקור, ומצריך דיווח ותשלום מס תוך 30 יום לרשות המסים. אם זה לא משהו שהכרת ושאתה מרגיש בנח איתו לעשות לבד אז אתה צריך גם לקחת בחשבון עלות רו״ח.

במקרה של ני״ע בבנק או ברוקר ישראלי אתה לא צריך לעשות שום דבר מיוחד וזה יהיה כלול בדוח 867 השנתי שלך.

כאמור - אתה סתם מסתבך לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 13:03
לא הבנתי מה התועלת- כל עוד הפיאט לא יוצמד לזהב, אתה תמשיך לשלם בפיאט שינוכה מהזהב שלך לפי שער הזהב/פיאט באותו זמן. אם וכאשר הפיאט יוצמד לזהב, אז אין סיבה לשלם בזהב פיזי כי הפיאט בכל מקרה צמוד אליו.

בודאות? זהב פיזי יש את BAR ב-0.17%. מרפרוף קצרצר באתר החברה שהוא ציין הם כותבים ש0.4%-0.6% זה פי 3-4 מהעמלה שלהם, כך שנראה שהם גובים עד 0.15%. לא יודע לגבי הוצאות נלוות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 13:05
BAR זה ETF. לא הבנתי איפה הסתירה?

מחזיק BAR.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 13:06
אבהיר את עצמי- לא יודע כמה הם גובים, בדקה של חיפוש מצאתי רק את הטענה שלהם ש"0.4%-0.6% זה פי 3-4 מהעמלה שלהם" כלומר הם גובים עד 0.15%, שזה פחות מ-BAR.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 13:21
אתה מדבר על goldmoney?

עלות שנתית זה רק חלק מההוצאות.

תוסיף לזה: עלות העברות בנקאיות בינלאומיות והמרות מטח, עלות הגשת דוחות על נכס לא סטנדרטי, עלות הזמן של להתעסק עם כל הטפסים והאישורים הנדרשים, החיכוך הרב מבחינת זמן ועלויות בלאזן מול נכסים אחרים כחלק מהתיק ההוליסטי, תוחלת הסיכון שבלהתעסק עם גוף פרטי לא מוכר.