⬅ חזרה לאינדקס

האם שמעתם על ...

🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 16:13
הסיבה שאני פותח את השרשור הזה עם נושא שנשמע מעט מעורפל ולא ממוקד היא כי אני רוצה שזה ימשיך להיות שרשור מתעדכן בנושא חברות שמתקשרות אלינו ומנסות לפתות אותנו להצטרף לאיזהשהוא פגישה/סמינר/מוצר וכו' וללמוד ולשמוע מהידע הקולקטיבי של החברים מה דעתם, האם מכירים את החברות האלו, האם מנסים להונות אותנו וכדומה.

אז אני אתחיל.

לפני יומיים צלצלו אלי מאזור חיוג 04, הנציגה התחילה לדבר בלי סוף על 'פגישה ליעוץ פיננסי ללא התחייבות', בלה, בלה, בלה.

בצורה מאוד נימוסית עצרתי אותה ושאלתי "מה שמך?, נתנה לי שם שממש נשמע מפוברק [שם אנגלוסקסי אבל עם מבטא, אשכרה צברי].

שאלתי - "איך הגעת אלי, הרי כבר עברתי דירה ...[היא נקבה בשם הישוב הקודם שגרתי לפני 6 שנים]"

השיבה - ממאגר הנתונים שלנו.

אמרתי - "נעים מאוד, מאיזו חברה את"?

השיבה - "לב טוב תכנון פיננסי"

שאלתי - "מה ההתמחות שלכם ומה אתם מנסים למכור לי"?

ענתה - "האם שמעת על פמילי אופיס... "

אמרתי תודה לא, לא מעוניין והשאירה טלפון אם אשנה את דעתי וארצה להצטרף.

אז אני, תולעת אינטרנט מחפש את שם החברה, אין אתר, לא קיימת ברשם החברות, אין מידע על מספר הטלפון.

האם מי מכם שמע עליהם? לדבריה יש להם משרד בתל אביב ובחיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 16:40
אני רק שאלה, למה אתה מתעניין בחברה שאין עליה מידע?

חברה בלי אתר זו כבר סיבה מספיק טובה לפסול אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 16:47
אני רק מספק אינפו. אין לי עניין בחברה הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 16:58
תוריד אפליקציה בשם TRUE CALLER, מסנן את רוב שיחות הספאם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 17:02
אליי התקשרו הבוקר גם למטרת פגישה לתכנון פיננסי אבל ממספר בירושלים.

אמרתי שאני אשמח לתאם פגישה וששאלו את הכתובת לפגישה עניתי: דאונינג 11, ווסטמיניסטר בלונדון.

אמרו לי: "אה, אנחנו עובדים רק בישראל" וניתקו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 17:06
בבקשה אל. זה פיגוע פרטיות. או לפחות אם אתה מוריד אל תרשה לה גישה לקרוא את ספר הטלפונים שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 17:46
אני תמיד שואל מיד בהתחלה של שיחות כאלו: "האם אתה מנסה למכור לי משהו באיזשהו שלב בשיחה?" אם התשובה מגמגמת אני אומר תודה ולהתראות. לא מבזבז עוד רגע.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 18:27
שיחות - כלל הברזל שלי זה לא לענות למספרים עם תחילית של 073/074 וכ"ו ...זה רוב הספאם

הודעות/מייל - יש לי עו"ד שמתפרנס מתביעות ספאם שאני מעביר לו את כל הזבל השנתי ושנינו מרוויחים יפה מהעניין

לגבי הבחירות הבאות עלינו "לטובה" עד כמה שאני יודע חוקתית הם יכולים לשלוח זבל תעמולתי...אני שומר כל מספר ועושה חסימה (אייפון)

מנסיון אישי אין תוחלת לדבר עם הנציגה חסרת המוח שלא מבחינה בין ימינה לשמאלה ולרוב אם תתחיל "להתעניין" באותה חברה תקבל ניתוק ללא דרך יצירת קשר חזרה
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 19:17
כאילו שיש בימינו פרטיות
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 19:25
מה זה אומר?
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 20:10
מחזק מאוד את מה שהוא כתב
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 20:17
שכל חשבון אונליין שאי פעם פתחת נפרץ על כל המידע שבתוכו. שכל הודעה שכתבת מגובה היטב בשרתים של כמה סוכנויות ביון. שכל המידע שעד לפני עידן בפייסבוק כל אדם עם טיפה common sense לא העז לשים ברשת, נמצא עכשיו ב public domain כי אנחנו ביהירותנו וטיפשותו נידבנו אותו לשם.

עם זאת, זה לא אומר שצריך להמשיך להתעלם מהבעיה, צריך לפעול להקטין ולשלוט בה.

בין השאר זה אומר לא לחשוף את השמות ומספרי הטלפון של כל המכרים שלכם לחברות צד ג׳ מפוקפקות שאין לכם שמץ מה הם עושות עם זה ושאח״כ זה דולף ומגיע לכל העולם.

[אנחת תסכול]
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 20:51
זה לא יותר מתאים לתביעות קטנות, גם כללית, וגם בגלל עלות העו"ד?

כגון פייסבוק (ווטסאפ)? :)

הבעיה היא גם שכל מי שאתה מדבר איתו חושף הלאה את המספר + שם שלך.

קשה למצוא תוכנות שלא מהוות פתח לזליגת מידע אישי, ובתוכנות לשיחות טלפון עוד יותר.

זה בעיה במיוחד בטלפונים כגון שיאומי שמגיעים עם תוכנת טלפון/אנשי קשר גרועה, וצריך אלטרנטיבה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 21:52
אני לא מגיע כ"כ רחוק בשיחה... אין שום סיבה לבזבז את הזמן אם זה לא משהו שאני יזמתי.

בשיחה האחרונה הנציגה התנגדה די בתוקף ל"לא מעוניין" האוטומטי שלי בנימוק הדבלי ש"זה בחינם" כאילו שזה הופך אותי חייב לה איכשהו.

לאורך הרבה שנים היתה לי רק טעות אחת בה ניתקתי לאמא של אחד הילדים מהגן ...
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 21:55
כן

זה פשוט אקספוננציאלית מעצים את הבעיה

לא שיש לי פתרון. פשוט מתוסכל מזה.

שנת 2007 כשפייסבוק הגיע לארץ בשיא הכח לא הייתה לפני כל כך הרבה זמן. זה אתמול במונחים של היסטוריה, אבל זה כמו לפני עידן שלם במונחים של פרטיות. אנשים שכחו מה זה בכלל. תוך 10 שנים. מדהים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 22:18
ברור שיודעים מה הם עושים עם זה, מוכרים לחברות צד ג׳ שמעבירים את זה הלאה וככה נוצרות שיחות ספאם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 22:19
שאלתי הייתה רטורית. לצערי הרב הרבה מאוד אנשים חוזרים על המנטרה של "הפרטיות מתה".

זה כמובן לא נכון מבחינה משפטית, מקצועית ומעשית, אבל כמו תמיד, לך תוכיח שאין לך אחות...

בכל מקרה, גם אם מישהו מאמין אמונה שלמה באמירה הזאת, אני לא מבין מה זה תורם לזרוק אותה לחלל האוויר.

האם זה אומר שכל יתר האנשים צריכים למסור בטלפון את הפרטים האישיים שלהם לכל מי שמבקש? להזין לכל מיני אפליקציות? לא להפעיל שום שיקול דעת?
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 22:52
יוסי, אני לא מבזבז על זה זמן... אבל תודה על המידע.

הגישה שלי פעם הייתה לבקש מהם רשמית את מספר המאגר שאני נמצא בו שרשום אצלם, ולבקש שיורידו אותי מהמאגר בצורה יפה ומנומסת.

לא עבד.

הגישה שלי כרגע היא להגיד לה "וואי את יכולה לחכות רגע אני פשוט באמצע ניסוי, אני עוד רגע אני מתפנה, תחכי על הקו בבקשה אני בדיוק צריך הלוואה וחשבתי על זה איזה מזל שפניתם אליי" ושם את הטלפון בצד שיהיה לה בכיף לשמוע אותי מזמזם את חגורה שחורה בלעשן נרגילה בזמן שאני הורג תאי גזע.

(גילוי נאות - מהיום שהתחלתי להתעלל בנציגים של שלל חברות עלומות שם וכוונות, הם מתקשרים אליי כל כך הרבה פחות שזה קצת מצער אותי עכשיו כי ממש התחלתי להנות מזה - סיפור אמיתי).
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 22:53
בזמן האחרון יש די הרבה פירסומים נגד פייסבוק וגוגל על הפרות פרטיות, וחוקים אירופאים שמגינים עליה.

בתור אחד שדי מקפיד (אין פייסבוק, ווטאפ ויש מייל מוגן לעיניינים חשובים) הבעיה העיקרית היא לוודא שמי שחוזר אליך בטלפון כי ביקשת שיחזרו אליך, למשל מהבנק, אכן מתקשר מהבנק. אפילו לא עולה בדעתם שמי שצריך להזדהות זה הם ולא אתה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2019 22:59
אתה צודק, זו אכן בעיה. מצד שני, עוד לא שמעתי על מקרים של התחזות לעובדי בנק. בדרך כלל הם יציגו עצמם כנציגים של חברת שקר-כלשהו.

במקרים כאלה כבר אין לי סבלנות, פשוט מנתק את השיחה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2019 12:00
אתה יכול לחסום גם SMS ממגיע ממערכת בה אין מספר שולח אלא שם כלשהוא?
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2019 19:36
הבעיה האמיתית בTrue Caller היא לא זריקת הפרטיות האישית שלך לאשפה, היא העובדה שאתה עושה את זה גם לכל שאר האנשים שבאנשי קשר שלך.

הפרטים שלי יושבים במאגר של האפליקציה בלי שאי פעם השתמשתי בה או הסכמתי לכך אישית. נטו בגלל שהאפליקציה מסתמכת על איסוף אנשי קשר מכל המשתמשים והמשתמשים נותנים לזה יד חופשית בלחיצת כפתור, ומספיק שאחד המשתמשים האלה היה מישהו שאי פעם הבאתי לו את הטלפון שלי...
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2019 18:23
אני לא יודע אם לאחרונה או לא, אבל מהניסון שלי בזמן האחרון נציגים של חברות שונות (חברות ניהול חסכונות בעיקר, כי עברתי מקום עבודה ואיתו החלפתי את הפנסיה וק.השתלמות) לא פונים אליי בצורה רשמית שכוללת "שם, מאיפה הם, מה הם רוצים מהחיים שלי"

אלא פונים אליי בצורה כזאת שתגרום לי לחשוב שאני כבר לקוח שלהם, והם פשוט רוצים לדבר איתי על נושא מסויים.

חבל שאני לא זוכר את תוכן השיחה הטלפונית על מנת להסביר את עצמי טוב יותר, אבל לא מזמן קיבלתי מייל מחברת הפנסיה הקודמת שזה מה שהוא כלל:

כותרת: " פנסיה"

תוכן: "X שלום,

אשמח לטלפון תקין לגבי קרן הפנסיה"

כאילו, היא לא תציג את עצמה ותגיד מה היא רוצה ממני, אלא היא תגרום לי במייל/טלפון מעורפל לחזור אליהם ואז לבלבל לי את המוח.

רק שתהיו מודעים לשיטת טלמרקטינג חדשה(בשבילי בכול אופן) של חברות שונות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 18:40
לא שאני יודע (אבל אולי אנשי הטק פה יודעים)...החארות האלה משתכללים כל הזמן ):
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 18:43
העלות היא אחוז מתיק התביעה...לי זה win win (לא אתעסק עם הכאב ראש הזה לבד ובמקביל לא אוציא מכיסי אלא אתן אחוז עתידי ממה שייצא)
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 19:08
מעניין שיש עו"דים שמתעסקים בזה, אבל אני משער שאתה הולך על כמות גדולה של הודעות בפעם אחת.

חשבתי גם שביהמ"ש לא יראה תיקים כאלה בחיוב במסלולי תביעה רגילים, ולא תביעות קטנות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 19:44
התקנתי את התוכנה ( אייפון ) ולא אישרתי לו גישה לאנשי הקשר שלי

מאוד מרוצה ממנה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 03:51
אחלה, אבל רוב מוחלט של המשתמשים לא באמת חושבים פעמיים ומאשרים כל בקשת הרשאות שהאפליקציות שלהם מבקשות מהם.

זה גם בסופו של יום המודל של האפליקציה הזאת... אם כל המשתמשים לא יאשרו, היא לא באמת תוכל לספק את השירות שלה.