⬅ חזרה לאינדקס

שאלת מטח

🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2019 13:00
שבת שלום

אם אני קונה תעודת סל אמריקאיות כגון vti דרך בנק לאומי מה עדיף לי בתחשב בזה שאני שעובד בנק אין עמלות המרה אלא רק מרווח שער שהוא גם טוב

1 להעביר בשקלים, ואז מתבצעת המרה לדולרים. וגם בחלוקת דיבידנד מן הסתם זה עובר המרה ומגיע אלי כשקל

2 לפתוח חשבון מט"ח בבנק. לקנות דולרים. לבצע את הרכישות שלי בדולרים. וגם לקבל דיבידנדים וקופונים בדולרים

שאלה נוספת: אם אני משקיע רק בקרנות אמריקאיות בדולרים, יש בכך סיכון או הפסד כלשהו? מבחינת העובדה שאני חי בשקלים ולא בדולרים וכו'

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2019 13:09
מה זה מרווח שער טוב בשבילך?

בחלק מבתי ההשקעות הסטנדרטייפ בארץ המרווח הוא 200-210 פיפס. אני בספק שבבנק אתה מקבל מרווח כזה אפילו כעובד.

אם אתה מתכנן להשקיע מחדש את הדיבידנדים אז כמובן שעדיף לך חשבון מט״ח. גם אם לא, אז שווה לך לבדוק אם הבנק נותן לך הנחת המרה נוספת בסכומים גדולים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 09:52
אשמח לעוד תגובות
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 10:55
כנראה שאפילו בתור עובד בנק התנאים שלך פחות טובים ממה שאתה יכול למצוא במקומות אחרים.

ובכל מקרה, לחסוך המרות מיותרות זה תמיד טוב (למה להמיר דיבידנד לשח ואחכ חזרה לדולר?)

אם אתה מדבר על קרנות מניות אז לא. מניות הן נכס ריאלי.

אם אתה מתכוום לקרנות אג"ח אז אכן יש סיכון מט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 11:22
למרות שאני בהחלט מסכים איתך, הייתי נזהר באמירה כזו. היא רגישה לטווחי זמן, מבחינת טווח השקעה, טווח משיכה וטווח זמן עליו אתה מדבר בכלל. חוץ מזה אתה מתנבא לגבי התנהגות עתידית של שערי חליפין. יש טענות שהם גם עכשיו לא מייצגים ערכים אמיתיים ("מדד הביג מק").
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 11:35
אז זהו שלא. אם הייתי מדבר על אג"ח דולרי צמוד מדד הייתי מסכים איתך לחלוטין, אבל מניות הן נכס ריאלי לכל דבר וללא תלות בזמן או בשערי חליפין.

אם אני רוצה לעקוב אחרי s&p500 למשל, זה לא משנה אם אני אקנה קרן אמריקאית נקובה בדולר, קרן ישראלית נקובה בשח או קרן אירית שנקובה בפאונד. (בהנחה שהקרנות לא מגודרות).

נכון ש vti מטבעו חשוף לכלכלה האמריקאית, ומכאן חשוף בעקיפין גם לדולר, אבל זאת ההגדרה של הקרן - היא עוקבת אחרי השוק האמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 11:57
אתה צודק לגמרי. התייחסתי לגידור בטעות, אבל לא זו היתה השאלה.