⬅ חזרה לאינדקס

להישאר עם דירה ישנה ושיפוץ כולל ואו לקנות דירה חדשה

🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 16:16
היי

אני נמצא בצומת דרכים ואשמח לשמוע את דעתכם.

ברשותי דירה 3 חדרים בשווי של כ 1.3 מיליון ומשכנתא של 500K.

הדירה ישנה מאוד , כבת 60 + וסובלת מתקלות במים וחשמל מידי פעם וגם לא נראת משהו ודורשת שיפוץ מ0 עד 100

כולל חשמל וצנרת שירותים מקלחת מטבח .

הדירה בבניין שנמצא בשלבים לקבלת היתר להוספת חדר נוסף והגדלת סלון לגודל כולל של 100 מטר.

--

בשכונה אחרת יוקרתית יותר בעיר יש פרויקט הנבנה בימים אלה עם התחייבות לאכולס בתוך 3 שנים.

המחיר לדירה של 100מטר הוא 2.1 מיליון עכשיו בשלב presale.

הדירות נבנות עם מפרט גבוהה מאוד ומכל בחינה עדיפה על מיקום הנוכחי.

ההתלבטות שלי הוא כזה, אם אנחנו נשארים בדירה הקיימת אז בוודאות בעוד שנתיים +- כשיהיו האישורים להוספת הבניה אנחנו נעשה את תוספת הבניה וכן נעשה שיפוץ כולל של כל הבית. וזה הוצאה של כמה מאות אלפי שקלים.

ואופציה השניה הוא לקנות את הדירה החדשה מהקבלן, עם כל היתרון שבו ועליית המחיר שיהיה לו בינתיים אבל עם החסרון של להכפיל את המשכנתא הנוכחי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 16:41
האם יש אפשרות לתמ״א בבניין?

תבדוק לעומק אם המחיר באמת שווה את מה שאתה מקבל (בצירוף החישוב של מתי תקבל).

איזו עליית מחיר?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 16:43
דילמה צרכנית...

-

או, הייתי חושב איך להשקיע את מאות אלפי השקלים המדוברים במשהו מניב, ולא בצריכה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 17:09
לא. ביררנו בעבר

מחיר של דירות דומות בני 20-30 באותו השכונה הם בין 2 ל 2.1 מיליון. מה עוד לבדוק?

ההפרש בין מחיר של הדירה בעוד שלש שנים לבין המחיר הקניה עכשיו
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 17:11
למה אתה מחליט שזה צריכה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 17:17
כמה אתה יכול להרוויח על הכסף הזה במידה ותשקיע אותו במשך 3 שנים והוא לא יהיה אצל הקבלן.

מי מבטיח לך שהמחיר לא ירד?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 17:25
דירה למגורים = צריכה.

וודאי שכך משתמע מהפוסט שלך...

תראה, אני לא ממש מתנגד ל"'תרבות הצריכה"' ברוח המשקיעה... אם בא לך תצרוך, בא לך תבזבז. אבל אתה שוקל פה, לקחת מאות אלפי שקלים, ולשים אותם בצריכה (בלטות), במקום להשתמש בכסף הזה בכדי לרכוש לך ביטחון פיננסי. חשוב להיות מודע לעניין...
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 17:26
איך אפשר לחשב דבר כזה? זה לא באותו משקל של "אם המחיר ירד"?

אני מניח שמחירי הדירות יחסית יציבים יותר מאשר מניות וכו"
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 17:28
תראה , כמו שכבתי בפוסט הראשון , הדירה כרגע לא ראויה כל כך למגורים לטווח ארוך עם משפחה ודורש שיפוץ בכל מקרה. וזה לא בא מתוך רצון סתם לשפץ וסתם לזרוק כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 17:39
כמה שאלות שיעזרו בהשוואה בין שתי הדירות הנ"ל (בלי האופציה של שכירות):

1. כמה יעלה לך להביא את הדירה הנוכחית לרמת הגימור של הדירה החדשה

2. כמה תפסיד בריבית לשלוש שנים על הסכום שאתה משלם היום לדירה החדשה ונכנס רק עוד שלוש שנים

3. איך תשלם על השיפוץ? מה ההפרש בריבית שאתה הולך לשלם על משכנתה גדולה יותר?

4. בהנחה שלא יהיה שינוי מהותי ביחסי המחירים בשתי השכונות, מה היחס היום בין מחיר דירת 100 מר משופצת ומדוגמת באיזור שלך ובין דירה חדשה באיזור של הדירה החדשה
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 18:01
כל הדירות עם המפרט הגבוה הזה שוות לתחת, עזוב מפרט, בפועל הביצוע עלוב עד כדי כאב.

אני הייתי מחכה להרחבה ומשפץ קומפלט.

זה מה שאני עושה כיום באמת.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 18:21
1. מהקריאה באינטרנט בין 300K ל 350K עבור הבניה ושיפוץ לפני התשלום על ההיתרים

2. כ 20K

3. הפרש של כמה מאות K

4. דירה 4 חדרים משופצת באזור שלי עכשיו כ1.6 עד 1.7 מיליון בשכונה החדשה 4 חדרים חדשה מוכנה כ2.4 מיליון~

לפני 5 שנים דירת 3 חדרים בשכונה הנוכחית עלתה 1 מיליון ועכשיו באזור 1.3

לפני 5 שנים דירת 3 חדרים בשכונה היקרה יותר עלתה כ1.15 מיליון ועכשיו באזור 1.8~
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 18:25
תודה אורי.

אחד מהשיקולים שלי הוא ההבדל בקצב העליית מחיר בין שני השכונות. אשמח לשמוע את דעתך על זה
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 18:28
אתה אפילו לא אומר באיזה עיר זו, איך אחווה את דעתי? בכל מקרה ההבנה שלי מחוץ לת"א היא מועטה.

במקרה שלך זה דירת מגורים שלך שאתה גר בה, זה לא מניה מנסה לעלות את ערכה, תחליט זה השקעה או צריכה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 18:32
אם זה רלוונטי , מדובר בירושלים.

אם זה דירת מגורים שאני גר בה, אז שיקול של עליית מחיר עתידי פחות חשוב? אני מנסה להבין
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 18:36
איני מבין דבר בי-ם סורי.

ברור, השיקול שונה לחלוטין, בת"א השכונות עם צפי לעליית שווי הם שכונות פשע, היית גר שם? שיפוץ בשביל שיפור תשואה ושווי שונה לחלוטין משיפוץ לשם עצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 18:36
+100

בפרויקטים מהסוג הזה רמת הגמר עלובה לרוב במכוון ואז "דוחפים" לך "שידרוגים" ואז אתה מקבל דירה מנופחת ביחס לתקציב הראשוני המתוכנן

כ"כ אנשים שוכחים אבל במגדלים (זה כיוון הבנייה כיום) יש עלויות תפעול גבוהות (ארנונה יקרה,מעליות,מערכות יקרות) ובעתיד הקרוב כשהמגדלים יתחילו להזדקן אז יגיעו העלויות הכבדות (אם זה מעניין אותך תקרא את דו"ח מעניין שהוציאה בעניין פרופ' רחל אלתרמן "מגדלים כושלים")

אני אישית בעל חיבה לבניינים ישנים גם ללא מעלית במיקום טוב הם לרוב מתוכננות גם יותר טוב מהדירות החדשות הקיימות והפוטנציאל העתידי שלהם לרוב יותר טוב...שיפצתי לפני שנה דירה קצת יותר צעירה (שנות ה-90) ולא מצטער על כלום
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 18:54
אפשר להשקיע הון בשיפוץ דירה בבניין ישן, ולהחליף הכל כולל הכל, אבל עדיין נשאר העניין של דירות אחרות/תשתיות משותפות, שלא משופצות.

האם זה לא חלק מהשיקול?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 18:59
תודה.

כאן הסיבה לעליות היא שונה בהחלט, מדובר בשכונה איכותית מבחינת אוכלוסיה שהרבה עולים חדשים בעיקר מארצות הברית התחילו להגיע לשם ולעלות את המחירים.

תודה , אחפש ואקרא את זה . אכן מדובר בבניין 9 קומות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 19:01
צודק. זאת גם משהו שאני חושש ממנו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2019 19:03
היחס בין השכונות הוא בין 0.87 ל 0.7. כלומר אם היו מציעים לך לקנות בשכונה שלך דירה חדשה ברמה הזאת

במחיר שבין 1.47M לM 1.83 לכניסה בעוד שלוש שנים - האם זה היה נראה לך אטרקטיבי?

עכשיו - השיפוץ הוא רק בשביל איכות החיים שלך. כמו שאמרו - צריכה ולא השקעה. לא תקבל אותו חזרה. מצד שני גם הפרש הריבית על המשכנתה הולכת לאיבוד. האם ההפרש בריבית (כמה מאות K ) + שכירת דירה באותה רמה למשך הפרש הזמנים בכניסה(20K) ב"הטלה" לשכונה שלך (כלומר כפול בין 0.7 ל 0.87 בשביל "לתרגם" בין השכונות) מגיע\יותר\פחות למחיר השיפוץ (350K)?

האם היחס של נניח 0.75 אכן משקף בעינך את ההפרש באיכות החיים בין השכונות? כמה שווה בעיניך ההפרש כפי שאתה רואה אותו באיכות החיים בין השכונות השונות ? מומלץ לבקר בשעות שונות ולדבר עם אנשים שחיים שם ולוודא שההבדל באיכות החיים הוא אכן מה שאתה חושב שהוא, ושאין שם רעש מכביש ראשי או מהבניה המסיבית או משכנים שעושים מסיבות או פקקים בבקרים או בעיה אחרת כל שהיא שהופכת את הענבים בכרם לחמוצים.

מאחר שמדובר בנוחות שלך, השאלה האמיתית היא מה אתה מעדיף, להתעסק עם שיפוץ, או להתאכזב \ לריב עם הקבלן כי

ואולי הכי נוח עבורך זה בכלל למצא דירה ברמה הזאת בשכירות ?

ג.נ. גם אנחנו שיפצנו במצב דומה