⬅ חזרה לאינדקס

רכב - ליסינג או יד 2?

🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 13:38
שלום,

אני מנסה להבין מהי האפשרות המשתלמת ביותר לרכב מתוך כלל האפשרויות:

- חדש מהחברה

- ליסינג פרטי

- יד שניה

האפשרות הראשונה כמובן לא כלכלית, אני בעיקר מתלבט לגבי אפשרות ב' ו ג'.

מצד אחד - מה שלא נכס עדיף לא להיות בעלים שלו, אז האפשרות היא ליסינג פרטי.

מצד שני - מחישוב שיצא לי, ליסינג פרטי יוצא יקר יותר מרכב יד 2.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 13:42
מאיפה זה מגיע?
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 13:56
פרשנות שלי... :)

אני טועה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 14:37
תוסיף גם מקרר ומכונת כביסה

ממש מכונות שמעיקות על ההוצאות

אם ליסינג יותר יקר, לפי הבדיקה שלך, אז איפה השאלה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 14:49
בעיקר לשמוע דעות של אנשים בפורום שכנראה מבינים קצת יותר ממני בנושא...
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 15:27
הייתי מנסח "מה שמשתלם כלכלית לשכור ולא לרכוש, עדיף לא להיות הבעלים שלו"

אם אתה נוסע פעם בחודש, עדיף לך לשכור רכב כשצריך. אם אתה נוסע כל שבוע או כל יום, סביר שרכישה תהיה זולה יותר. של יד2 כמובן.

ליסינג זו כמעט אף פעם לא עסקה טובה, לפחות בעשור האחרון. זה מתאים למי שמפונק או למי שנוסע המון ולא מחייבים אותו על דלק.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 16:33
לפני מספר שנים עשיתי עסקת ליסינג פרטי/שכירות לטווח ארוך, עם אחת מחברות הליסינג הגדולות. הדיל היה הסכם ל 3 שנים + אופציה לשנה 4. תשלום מקדמה (שתכלס מהווה שווי ירידת ערך של רכב חדש) ולאחר מכן תשלום חודשי קבוע כל חודש. בנוסף טיפולים שנתיים ללא עלות, והחלפת 4 צמיגים ומצבר (לא מימשתי אבל טוב שהיה). זה היה גם נוח כי לא היה לי זמן/כוח לחפש רכב יד שנייה, לא הייתי צריך לשים את מלוא עלות הרכב במזומן/לקחת הלוואה, וגם כי יש פחת מואץ על התשלומים החודשיים. בנוסף, הייתה אופציה לצאת מהחוזה בכל עת, ללא קנסות. לי זה היה חשוב מסיבות אישיות. לא יודע אם מדובר במהלך אופטימלי מבחינה כלכלית, לי זה היה מאוד נוח ומשתלם מבחינה אישית.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 17:00
לדעתי אין פה שאלה בכלל - מבחינה כלכלית טהורה, רכישת רכב יד2 בדרך כלל משתלמת הרבה יותר מרכב חדש או עסקת ליסינג. לשתי האלטרנטיבות האחרות יש כמובן יתרונות משלהן, אבל פה אתה כבר צריך להחליט האם לך אישית משתלם להוסיף עוד X אלפי שקלים כדי לקבל שקט נפשי/נוחות/רכב עם ריח חדש וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 17:09
לא רק מבחינה כלכלית, גם מבחינת שקיפות ואמינות בעת ביצוע העסקה. בקנייה מאדם פרטי תוכל להעריך יותר בקלות האם טיפלו טוב ברכב. כמו כן, יהיה לך קל יותר לקחת את הרכב לבדיקה בלתי תלויה במקום שאתה בוחר (עם חברת ליסינג זה עלול להפוך לעוד שלב מייגע במו"מ), קל יותר לקבל מידע על העבר הביטוחי של הרכב , אולי גם קל יותר לקבל מחיר מתחת למחירון (האדם שמולך אינו משופשף כמו נציגי חברת הליסינג).

גילוי נאות : קניתי פעמיים רכב מיד ראשונה (פרטי) ואין לי נסיון בקניית רכב מליסינג.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 17:12
אני בדיוק על המדוכה,

להלן דוגמא מהיום - אוויס:

ליסינג פרטי [לא ממוני]

30 חודש הסכם,

מקדמה 7500, כל הרכבים דגמי 19', חדשים.

טויוטה קורולה, 2000 ש"ח לחודש, כולל מע"מ/ביטוחים וטיפולים.

קיה פיקנטו 1300 , כולל מע"מ, טיפולים וביטוחים.

אם אתה עצמאי,

הבלאי כנגד ההוצאה היחסית [לא כל ההוצאה היא מוכרת אל מול מע"מ/מס הכנסה] של השכירות רכב יוצא פחות או יותר מסונכרן מול הקנייה ה"רגילה" בקיזוז הסופי.

יתרונות ליסינג:

לא נפרד מכל הכסף ישר על ההתחלה.

הביטוחים יהיו זולים יותר, משמעותית במיוחד אם יש נהג צעיר/חדש על הרכב,

זולים משמעותית [מניח] בגלל היקף העסקאות של חברות הליסינג מול הביטוח.

על ה-#@! שלך הטיפולים ואם עוקץ אותך המוסכניק ואם הרכב עבר סבבה או לא, מגיע לך רכב חלופי אם הרכב מתאבד וכו',

נוסע ברכב חדש.

תזרים.

לא צריך להתעסק עם סוחרים, לסוע לקריית שמונה/אילת לקנות/למכור רכב, לא צריך להקפיץ מודעה ביד2 כל כמה שע'.

חסרונות ליסינג:

בד"כ ההשתתפות עצמית גבוה יותר בביטוחים.

אני אישית לא סומך על נותני שירות בתחום הרכב, אז קשה לי עם זה [עדיין].

לא סגור על זה, אבל נראה לי שאחרי שנה שנתיים יורד לך ה"עבר הביטוחי" כי אין לך רכב על שמך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 17:12
ליסינג פרטי = מדובר על שכירות רכב חדש לא על רכב שהוא קונה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 17:14
למיטב הבנתי פות"ש לא שאל לגבי רכישת רכב מליסינג אלא ליסינג פרטי, כלומר הרכב הוא חדש.

אבל אם כבר העלית את האופציה אז אני חושב שהיא די סבירה ומשתלמת כמעט כמו רכישת רכב יד2. קניתי בעבר רכב יוצא ליסינג ויש לי חברים שקנו וכולם היו מרוצים. התהליך זהה לרכישה מאדם פרטי - לוקחים את הרכב למכון בדיקה מוסמך ואם הכל בסדר עושים העברת בעלות ושלום על ישראל. היתרון הוא שיש אחריות על חלק מהמכלולים, החסרון הוא שאתה מקבל רכב שאתה לא באמת יודע כמה ידיים הוא עבר, אבל אם הבדיקה תקינה אני לא רואה בזה בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 17:16
החיסרון הענק הוא כשתנסה למכור את הרכב.

הרכב נקנה בזול ויימכר עוד יותר בזול וזאת משום שהשוק מוצף ברכבי ליסינג [0 ק"מ] ...

לא שהמצב בשוק הפרטי טוב בהרבה יותר, אבל עדיין יש "שימשנים" שמעדיפים פרטי על ליסינג.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 17:19
אתה צודק, אבל זה תלוי כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב. אחרי מספיק זמן ההפרש יהיה זניח, אם בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 17:19
ביקשתי מחברת הליסינג אישור על היעדר תביעות/תאונות. נתנו לי בלי בעיה. גם חברות ביטוח קיבלו את האישור לצורך עבר ביטוחי.

הייתי בשלמה סיקסט, הייתי מאוד מרוצה מהשירות. הייתה לי מנהלת תיק לקוח. תמיד הייתי בקשר איתה טלפונית/מייל.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 17:25
בליסינג, העסקה היא ל-30 חודש ותמה.

כשאתה קונה מליסינג, כשתנסה למכור, גם המחיר יירד משמעותית מהמחיר בשוק, וגם "סביר" כי פחות אנשים יירצו לקנות את הסחורה שלך כי הייתה אצל הפלישתים קודם.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 17:26
ואללה, אז זה כן נחשב עבר ביטוחי? לא ידעתי, תודה.

בעסקת ליסינג פרטי? מה היו התנאים אם אפשר בבקשה
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 17:57
זה היה בשנת 2014. לקחתי יונדאי i20.

מקדמה 8,400 ש"ח. תשלום חודשי 1,390 ש"ח + 68 ש"ח ביטול השתתפות עצמית וביטול השבה לקדמות במקרים של תאונות ודפיקות.

בסוף אחרי 4 שנים קניתי מהם את הרכב בהנחה של 30% ממחיר מחירון.

בסופו של דבר הייתי הנהג היחיד, הרכב היה במצב מצוין, וגם לפני הקנייה לקחתי למוסכניק לבדיקה.

לא מתכוון למכור בקרוב אבל להבנתי על רכב ליסינג מורידים כ-10%, כך שבכל מקרה הרכב "שווה על הנייר" הרבה יותר ממה ששילמתי עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 17:59
תודה על השיתוף.

מחיר המחירון אחרי "שקלול" שאתה עשית לבד אחרי ק"מ+יד ליסינג או שמא המחירון שהנציג ה"לא משוחד" בעליל הציג בפניך ?

התשלום החודשי של ה1,1390 היה כולל מע"מ וביטוחים ?

הגשת את זה כהוצאה מוכרת או שאתה שכיר אז לא רלוונטי ?
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 18:06
הנציג שלח לי צילום מתוך מחירון מודפס של לוי יצחק. במקביל עשיתי בדיקה באינטרנט במחירון של לוי יצחק. יצא הבדל. התווכחנו קצת מה קובע אבל בסוף ויתרתי, כי בשקלול הסופי מדובר היה בכמה מאות שקלים.

כולל מע"מ וכולל ביטוח מקיף (הם עושים ביטוח עצמי). לא כולל ביטוח חובה וטסט.

הוצאה מוכרת כולל פחת מואץ.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 18:13
זה לא היה רכב חדש ? [או שהפטור מעושק הטסט לרכבים חדשים זה רק מהשנים האחרונות]
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 18:15
הכוונה אחרי השנה הראשונה
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 19:38
עוד שיקול נגד ליסינג, תבדקו מה הקנס על ביטול ההסכם אחרי פחות מ-3 שנים. אני ביטלתי ליסינג של העבודה אחרי שנה וחצי, הקנס היה 5000₪.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 20:04
הפוך זה ההיתרון תקנה בזול ותמכור בזול,עדיין בשקלול סופי תפסיד פחות וגם נשאר לך יותר כסף שיעבוד בשבילך(או שאתה לא משלם אליו ריבית).

בנוסף כמו שכבר רשמו מגיל מסוים כשהרכב איבד את רוב הערך המחיר יקבע על פי מצב בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 20:29
לקנות ב"זול" ולמכור ב"זול" , הכל בעיני המתבונן.

דעתי היא שאוטומטית יש שוק נרחב [לאו דווקא קונים "יאקים"] של קונים שנמנע מלקנות יד2 רכב שהיה בליסינג,

על כן, זה לא רק המחיר הסופי ה"זול" אלא ההתעסקות שתהייה לך כמוכר עם סחורה "פחות חמה"...

אם אני קונה ויש לי רכב של nicrpo1 זול ורכב של שלומי זול, שניהם אותו מפרט, ללא תאונות,אבל שלך הוא היה בליסינג/השכרה לפני כן,

אקח את של שלומי ... לא מסכים ?
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2019 21:33
אותו רכב באותו מצב מסכים.

אבל נניח שאני קניתי מליסינג ואתה מפרטי.

אני קניתי ב30% פחות ואחרי 5 שנים מוכר ב30% פחות ממך.

אני חושב שיהיה קל באותה מידה למכור.

במקרה שאתה תשווה מחיר אז הרכב שלך יהיה ממש מציאה ותמכור אותו מהר מאוד,באותה מידה אני יכול להוריד גם עוד 30% וגם שלי יהיה אטרקטיבי.

הכוונה הייתה שהעלות הכוללת תהיה יותר נמוכה.הסיבה היא ש30% במספר אבסולוטי יהיו כמובן הרבה יותר קטנים אחרי ירידת מחיר של נגיד 60% בנוסף העלות האלטרנטיבית של ההפרש במחיר.

אתה רשמת

שלקנות בזול(וברור שגם למכור יותר בזול) זה החסרון ואני אומר שזה בעצם ההיתרון הכי גדול.

החסרון הוא שרכב מפרטי הרבה פעמים יהיה יותר שמור וכמו שאמרת אולי ימכר בהמשך מהר יותר(כמובן תלוי מזל וכמה תתגמש במחיר).

בסופו של דבר השאלה מה ההבדל במחיר.

כשאני חפשתי רכב מסויים לפני שנה,גם באתי בגישה לקנות מפרטי יד ראשונה כולל הסטורית טיפולים ק"מ נמוך וכו.

מה שגיליתי שקשה מאוד להגיע אליהם ברכב שחפשתי.

גם כשכבר מוצאים יש מתחרים והמחיר גבוה בעשרות(רבות) אחוזים מרכב דומה שהיה בליסינג בעבר והמוכר כבר מוכן לעשות שפגט.

כול מקרה לגופו כמובן.

אז עשיתי תחשבון,גם ככה אני קונה רכב יד 2 וכשאני ימכור הוא יהיה שווה מעט מאוד. עדיף לקנות רכב יד 2 מליסינג במצב טוב בכמעט חצי מחיר מיד ראשונה פרטי עם בערך אותו ק"מ ואותה שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2019 12:14
אני קונה יד2 בנזיד עדשים (רכבים בלי שוק), מכניס למוסך שיתקנו כל מה שצריך ונוסע עד שהוא שווה שווארמה בלאפה. בגדול זה הכי כלכלי.