⬅ חזרה לאינדקס

צומת דרכים, ללמוד או לא.?

🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2019 11:15
היי, שמי זיו, 24.

אני כבר תקופה ארוכה מתחבט עם עצמי מה לעשות.

מרגע שיחרורי מהצבא עבדתי בכמה עבודות זמניות, הצלחתי לחסוך 130k..

בזמן האחרון אני מהרהר המון מה עכשיו.? אני מרגיש נורא תקוע בעבודה הנוכחית וזה מתסכל נורא, מרגיש לי כאילו האופציה היחידה להתקדם בחיים היא לימודים, עמוק בליבי אני מפחד מהשלב הזה, במיוחד שאין תחום עניין שמושך אותי במיוחד, אז האופציה שעלתה ביני לבין עצמי זה לימודי כלכלה.

מצד אחד אני חושב לעצמי האם לימודים יגרמו לי להתפתח (חברים,ידע) מצד שני הרבה שואלים אותי מה זה יתן לך? מה המטרה שלך? האמת, אני לא יודע לענות.. רק מקווה שזה יתן לי הרגשה שהחיים שלי בתנועה.

מה דעתכם? יש מצב שהלימודים יהיו גורם מעכב? זה באמת תלוי בי?? מפחיד אותי ״לבזבז״ זמן וכסף/:

תודה..
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2019 12:09
מה האלטרנטיבה? על מה אתה מתכוון לא "לבזבז" את הזמן שלך אם תבחר לא לילמוד?

האם אפשר בכלל לעכב אותך כשאתה לא ממהר לשום מקום?

אני חושב, שהכי חשוב שתסגר על מה מעניין אותך ולאן אתה רוצה להגיע ואז אפשר לדבר על כיוונים יותר מעשים ולא נפנופי ידיים.

אתה יודע, לא חייבים לפתח קריירה, יש אנשים שבאים לעבוד, עושים מה שצריך, מסיימים, חוזרים הביתה למשפחה, חברים, תחביבים - זה בסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2019 13:28
מעכב את מה? את

?

לגבי

, אני יכול להעיד מעצמי שהשד לא כזה נורא. "לבזבז זמן" זה דבר שתלוי באלטרנטיבה. אני מאוד נהנתי מהתואר, היה לי מעניין ומאתגר והתפתחתי וגם מבחינה חברתית זה היה מדהים. הכרתי המון חברים וזו הייתה אחלה תקופה.

לבזבז כסף - זה כבר אינדיווידואלי, הוצאות הכנסות וזה. עיקר הבעיה היא אבדן הכנסה אלטרנטיבית בזמן הלימודים אבל יש כאלה שמשלבים ותמיד אפשר לפרוס את התואר ולעבוד תוך כדי אם יש מצוקה תזרימית (בטווח הארוך בעיניי זה לא כלכלי). לא חסרות מלגות. אישית למדתי כלכלה באוניברסיטה העברית, עם מלגת הצטיינות שנתית של 7,000$ (קרן השפע) ופטור משכר לימוד (תלוי ציונים) ככה שלמען האמת חסכתי במהלך התואר. מי שטוב מקבל תמריצים כלכליים בכל מוסד - למשל חבר בטכניון שמצטיין בהנדסת תוכנה קיבל מעונות לכל התואר כשאת הרוב מעיפים אחרי שנה א'. קח את זה בחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2019 17:41
"התואיל להגיד לי, בבקשה, באיזו דרך עלי ללכת מכאן?" שאלה אליס

"זה תלוי במידה רבה לאן את רוצה להגיע." - אמר החתול

"לא אכפת לי כל כך לאן. - " אמרה אליס

"אם כך, לא משנה באיזו דרך תלכי." אמר החתול.

" - בתנאי שאגיע לאנשהו" הוסיפה אליס כהסבר

"בטוח שתגיעי" אמר החתול "אם רק תתמידי בהליכה"
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2019 19:26
אהבתי
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2019 19:29
"אבל תגיעי מהר יותר" הוסיף החתול, "עם תואר אקדמי".
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2019 20:58
ללשכת התעסוקה לאקדמאים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2019 21:57
אסתכן בלומר את המובן מאליו:

בהיעדר יעד, המשפט הזה שגוי באופן אינהרנטי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2019 22:36
{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 00:10
הוא נכון באופן ריק.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 07:27
1) להרוויח יותר זה מטרה לגיטימית, אבל אם זו לא המטרה אז זה עדיין לא משנה.

2) הגרף לא מלמד מה היה השכר של אלו שמסוגלים ללמוד לתואר אקדמי אם היו כולם בוחרים לא לעשות זאת. יכול להיות שהגרף היה תלול יותר אם ציר ה-x היה מסוגלות ליותר שנות לימוד.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 07:30
אני בעד לימודים כי הם יתנו ערך בזמנים קשים יותר בשוק התעסוקה, אבל הגרף הזה מטעה. בעמודה של 11-12 שנות לימוד צריך לכלול רק את אלו שמסוגלים לסיים תואר אקדמי רלוונטי, לצורך הדיון הנוכחי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 07:58
הגרף מראה קורולציה ולא סיבתיות.

יש הרבה גורמים אחרים שיכולים להשפיע על המתאם הזה, לדוגמא:

1. מראש מי שהולך ללימודים גבוהים בא מרקע סוציואקונומי טוב יותר ולכן היה מועד להרוויח יותר (אינטואיטיבית ברור שמי שנולד ברמת השרון ירוויח בממוצע יותר ממי שנולד בירוחם).

2. כפי שציינו לפני, מי שלומד לימודים גבוהים כנראה מראש גם מוכשר יותר ממי שלא (למרות שבעידן המכללות אני לא חותם על האמירה הזו).

בלי קשר לגרף, לדעתי התשובה מאוד מורכבת, אפשר להגיד משהו מובהק על נקודות הקיצון:

1. תואר במדמ"ח בטכניון כמעט תמיד משתלם.

2. תואר בפסיכולוגיה במכללה פרטית כנראה לעולם לא יחזיר את ההשקעה.

לגבי מה שבאמצע, קשה לדעת...
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 11:52
אני לא מכיר הרבה אנשים שבגילך כבר ידעו מה הם רוצים לעשות ... גם מי שסגור על תחום לימודים לא באמת יודע איך העבודה עצמה תיראה .
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 12:31
הגרף מטעה.

יש קשר מובהק בין כושר השתכרות לבין אינטליגנציה. אני מאמין שהנסיבתיות נעוצה שם, ולא בהשכלה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 16:16
היי @זיוון,

גם אני נמצא באותו צומת דרכים כמוך, ואני יכול לומר לך שבזמן האחרון אני מבצע הרבה בדיקות על התחום, שואל ומתעניין ובעיקר מתלבט עם עצמי. אני עדיין לא החלטתי אך אוכל לשתף אותך עם המחשבות שלי, שאולי יעשו לך קצת סדר בראש.

מצד אחד, גם אני התחלתי להבין לאחרונה שאין דבר כזה זמן מתאים באמת להתחיל לימודים - וכל החלטה משמעותית כזו, בטוח ככל שתהיה בה, תיצור אצלך לבטים פנימיים ואפילו תוכל ליצור רגליים קרות. האם באמת ללמוד כלכלה? אתמול ושלשום זה עניין אותי, היום אני לא כל כך בטוח. מחר יעניין אותי בכלל מדעי המוח. עצוב שזה נשמע ככה (ואני בטוח שאחרים יחלקו עליי), אבל כשמגיעים לרגע האמת אפשר לחטוף רגליים קרות, וזה בסדר. פשוט תבחר את זה אם זה מעניין אותך. עוד שנה לא יעניין אותך? תוכל להפסיק או לעבור לחוג אחר.

"מה זה ייתן לך?" זו שאלה שיכולה להישאל על כל תחום דעת באקדמיה שהוא לא דרוש לתחום עיסוק מקצועי ספציפי (משפטים, חשבונאות, הנדסה וכו'). נכון, אתה יכול ללמוד פיזיקה ולעסוק במשאבי אנוש, או ללמוד מדעי המדינה ובכלל להשתלב כמנהל מוצר אם יש לך ניסיון בתחום. אני לא יודע אם אתה רוצה להיות שכיר או שואף להיות עצמאי במשרה מלאה, אך לפי הידע שלי, כדי להיות שכיר בחלק גדול מהמשק האזרחי (ולפעמים אפילו כדי להשיג ריאיון עבודה), תעודת התואר האקדמית היא פלוס גדול ואף התניה לקבלה לעבודה. מוצדק או לא, זה המצב היום, החשיבה והקיבעון המסורתיים של מוסדות העבודה. בסופו של דבר, בזבוז זמן (אולי כסף, כן) זה לא - הרי בסופו של דבר רכשת ידע. לא חייבים לשלם על זה כסף, אפשר ללמוד לבד, אבל בכל זאת - הרווחת מזה משהו.

מצד שני, אכן תואר הוא מעכב גדול מאוד של שלוש שנים לפחות בצמיחה הכלכלית, שבמהלכן אתה מתמסר לתואר כמעט בכל זמנך ומשאיר רק זמן מועט להכנסה מהצד. אכן תואר עולה עשרות אלפי שקלים, והאם זה שווה את זה? יש דעות לכאן ולשם. האם אתה מוכן לעכב את עצמך מבחינה כלכלית במשך שלוש שנים כדי לרכוש ידע (ויחד אתו תעודה שיש סיכוי סביר שתוכל לקדם אותך בשנים הראשונות בקבלה למקומות עבודה)? רק אתה תחליט. מה שכן, אם תבחר שלא, עליך לדעת שזה יכול לדרוש עבודת כפיים, שזה אומר - למצוא את הכישרונות ואת הצדדים החזקים שבך, לטפח אותם ולתחזק אותם כל הזמן, ללמוד בבית, להילחם על מקומות עבודה, ואפילו מדי פעם לעשות הכשרות מקצועיות (לדוגמה, תעודת הסמכה ב-BI, תעודת הסמכה ב-UX, שגם אלה אגב יעלו כסף) כדי לעבור ממקצוע למקצוע שיהוו בשבילך מקפצה, כי שוק העבודה משתנה והצרכים למקצועות משתנים.

נכון זה מבאס, הגעת לזמן שעליו שואלים "מה תרצה להיות כשתהיה גדול?", אם אתה לא יודע עכשיו זה עדיין בסדר. אולי אפילו תוכל להתחיל ללמוד רק כדי ללמוד, ולפי זה להבין ולקבל הכוונה במהלך הלימודים. פתאום המחשבות שלך ייפתחו ותוכל להגיע ליותר תובנות. לפעמים לוקח שנים עד שמבינים את מה שאתה רוצה לעשות, תנסה להתמקד עכשיו לעבוד במה שאתה טוב בו, או שתתחיל ללמוד ותוך כדי תבין את עצמך יותר.

מצטער אם חפרתי, אבל אני מקווה שהצלחתי להכווין אותך קצת (כן אני יודע, מכיר את התחושה).
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 17:11
יש חסם על הפונקציה הזאת ? D:
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2019 16:16
מה העבודה שאתה חולם עליה? נראה לי מוזר לעשות השקעה אדירה כמו תואר בלי להיות סגור על מה אתה רוצה לעשות בחיים. אם היו לך את כל האופציות, מה היית בוחר?
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2019 23:11
ב30 יש קוטב. מנסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 09:31
מצד האמת לא ניתן לדעת הרי מה יקרה בעתיד. אולי תלמד ובסוף תעבוד במשהו שלא קשור ושהלימודים לא תרמו מאום. מצד שני יכול להיות גם ההיפך.

למעשה מדובר על ניהול הסיכון, אף אחד מאיתנו לא באמת מכיר אותך.

אני יכול להגיד לך שבאופן אישי הלכתי ללמוד באוניברסיטה רק מתוך עניין, ועבדתי במשהו לא קשור. ולאחר כמה שנים החלפתי תעסוקה רק בזכות מה שלמדתי ואני מודה על כך מאוד. להגיד שזה רלוונטי למישהו אחר? כמובן שלא.

בכל מקרה לעניות דעתי אתה צריך ליצור לך רשת ביטחון מבחינת יכולת תעסוקתית וכושר השתכרות, כמובן שרצוי "לשדרג" את רשת הביטחון עם השנים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2019 17:06
אנסה לעזור לך בתשובה שלא הצלחתי לקרוא כאן...

תנאי מקדים: עזוב את העלות של התואר עצמו.

למה? כי זה חשוב להמשך התשובה שלי.

כלומר - 4 שנות לימוד לתואר ראשון (לקחתי שנה אחת אקסטרה), 10K שכר לימוד לשנה בלי הוצאות נלוות כמו מגורים (מעונות או שכר דירה), מחייה והוצאות (אוכל, ישראכרט, ביטוחים וכו'), חומרים ללימודים וסמים קלים.

את הסכום הזה תכפיל שרירותית ב- 2 כי ככה אמרתי וכי ככה זה פחות או יותר עובד.

שחרר.

אתה לא תצליח מאיפה שאתה עומד כרגע להחליט האם כדאי לך להשקיע בסביבות ה- 100K לתואר ראשון במהלך 4 שנות התואר.

תפסיק לפחד!!! - יש מלגות (או שאין), עובדים תוך כדי ומרוויחים כמה גרושים שמכבים את השריפות (או שלא), נעזרים בהורים (אם יש להם לעזור), לוקחים הלוואה (אם אפשר), נכנסים למינוס מעיק ולוחץ שנסחב אחריך כמו תינוק תלותי למשך כמה שנים... העולם לא כזה מפחיד, אבל הוא כן כזה נורא.

האוניברסיטה (או מכללה) לאדם חברתי, עירני, סקרן, חקרן, חפרן, מודע, חברותי, חברמ'ני, כיפי, שמחפש "לחיות", לצאת, לבלות, להכיר אנשים, לשוחח, להרחיב תחומי דעת ואופקים, להתערבב עם אוכלוסיה שהוא לא מכיר ולא הייתה לו אליה גישה (בני פריפריה, בני ערים גדולות, ערבים, דרוזים, נשים, עניים, אינטיליגנטים, לא אינטיליגנטים, גייז, ג'נדרקווירס, מבוגרים, דוקטורים, חוקרים, חנונים וגיקים, ערסים אינטיליגנטיים, סתם עמך וכו'), מישהו שמחפש לשנות מקום ולגוון את החיים שלו - היא אחד הדברים הכי טובים שיכולים לקרות לך בחיים.

האם אתה מוכן לחיות את החיים ולאפשר לעצמך?...

אני לפחות באופן אישי מאוד פגשתי בה חברים לחיים (יותר מהחברים של הבית "שנתקעו במקום" ונשארו בדיוק כמו שאני זוכר אותם עד שהם משעממים אותי כיום), פגשתי בה בנות זוג ושידוכים רבים ללילות קרים ומלאי שלג, הכרתי מקומות, חו"לניקים, אנשים משכילים ונבונים וחכמים שלעולם לא אגיע לרמתם.

הכרתי, רקדתי, חוויתי, הלכתי, עשיתי, למדתי וחקרתי חוויות שחברים שלי מהבית וכל מי שלא למד יכול רק לחלום עליהם.

אתה מכוון כסף או מכוון חוויות?

מי אתה בכלל?

החיים כרגע, בגיל 24, הם הרבה יותר מסך כל מה שתרוויח עד גיל 30 או מה שתצליח לאגור עד אז.

אם חשובה לך ההתפתחות האישית שלך, במיוחד אם אתה מהפריפריה כמוני, צא מהבועה ולך ללמוד כמה שיותר רחוק מאיפה שאתה גר.

זה יהיה קשה, מאתגר ולפעמים לא נעים... אבל אתה תחווה כל כך הרבה ותשאיר אבק חיים לחברים שלך שנשארו בעיר ונתקעו שם (מצד שני להם יהיה הרבה יותר כסף בשנים הראשונות שלאחר התואר ואולי יותר כסף גם לא בשנים הראשונות של אחרי התואר שלך).

אולי לעולם לא תשלים את הפער בין אלו שנשארו עוד 4 שנים לחיות ולעבוד בזמן שאתה הלכת וניסית לשפר את גורלך.

אתה מכוון כסף או מכוון חוויות?

מי אתה בכלל?

המוח שלך יתפתח. הדעת שלך תתפתח. השכל שלך יתפתח. הכל כמובן בתנאי שתרצה לפתח אותו ולא תגיע "לעשות תואר".

שא ברכה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2019 22:26
זה היה כזה שנון ומפתיע שהייתי חייב לצטט :lol: :lol: :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2019 14:19
וואי, ראיתי את התגובה רק עכשיו, תודה תודה מעדכן שכבר נירשמתי ללימודים(בפריפריה, קלעת בול) מרגיש לי יותר נח להישאר בסביבת משפחתי וחבריי מאמין שזה יפתח אותי לא פחות, אתה צודק לקח לי זמן לעשות את הסוויץ בראש ולהבין שהחיים הם לא רק שיקול כלכלי אלא אוסף של חוויות מעצבות ומבגרות וזאת תהיה אחת החוויות העוצמתיות שבהן, תודה רבה על הפוש ועל התגובה החזקה הזאת ..!
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2019 14:35
הייתי בדילמה זהה.

התחום שעניין אותי - ביולגיה (או ביוטכנולוגיה) מכניס משכורת די נמוכה ובכדי להכנס לתחום יש צורך בתואר שני.

לאחר השחרור עבדתי בשכר נמוך(חבריי המלצרים עשו יותר ממני) בתחום בו עסקתי בצבא, עם השנים הצלחתי להשתפר ולהתברג בתפקידים "מאתגרים" יותר.

בשנים הללו הבנתי שאם אעזוב את העבודה ואלך ללמוד "תואר" זה בעצם יעצור את ההתקדמות שלי. אם לא אעבוד בשנים שאלמד אני גם מונע מעצמי הכנסה, גם מפסיד כסף( מחייה, שכר לימוד, שיעורים פרטיים, קורסים חוזרים וכו').

לכן ויתרתי על ה"יוקרה" של תואר מאונברסטיה ובחרתי במסלול לימודי ערב במכללה.

מכללה קלה יותר מאוניברסטיה אבל תראה לי סטודנטים בבן גוריון שעושים 5 קורסים בסמסטר ועובדים משרה מלאה.

ההפסד העיקרי שלי זה כל עניין החיים הסטודנטיאליים (מסיבות, בחורות וכו') אבל זה מה יש.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2019 14:53
הפסד פוטנציאלי נוסף הוא שלא תוכל להתקבל לתואר שני בביולוגיה בחלק מהמקומות (במידה ותרצה) בגלל שלמדת במכללה.

בדיוק כמו שאתה מודע לכך שהלימודים במכללה קלים יותר, כך גם המעסיקים העתידיים שלך (או המנחים באוניברסיטה) מודעים לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2019 14:58
אני לא לומד ביולוגיה.

אני עושה את התואר בעיקר בשביל עצמי, אני לא צריך אותו בשביל להתקדם.

למה לדבר על תואר שני כשעוד אין לו תואר ראשון?

אם אתה כבר לוקח את ה"עתיד" כשיקול אז ללמוד כלכלה(כמו שהוא כתב) זו לא ההחלטה הכלכלית הכי נכונה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2019 14:59
אז למה לא ללמוד לבד מהאינטרנט? למה צריך בכלל את חתיכת הנייר הזו?
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2019 15:04
אני לא צריך אותה, מעסיק עתידי מסוים אולי יצטרך כי הוא מגייס לפי קריטרויונים מיושנים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2019 15:20
אם אתה בונה על זה שמעסיק עתידי יראה את התואר הזה ויתרשם ממנו אז חלק מהמחיר שאתה משלם זה שמעסיקים מתרשמים פחות מתואר ממכללה מאשר מאוניברסיטה.

למען הסר ספק, אין לי שום דבר נגד מכללות, בסהכ רוצה להבהיר שאין מתנות חינם בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2019 16:07
תתחדש D:

תזכור שחוויות/מודעות/דעת וכו' - זה לא קופץ עליך אם לא תבקש ותתאמץ לכבוד זה ותחפש את זה.

מקווה שהדרך החדשה שבחרת בה תהיה מעניינת ומסקרנת ומלמדת וחווייתית.

לטובה ולרעה - יהיה מחיר לבחירה שלך במכללה לעומת עוניברסיטה (מכללות בהכללה גסה, ומנסיוני האישי בחקירה של בוגרי מכללות מספקות פחות חוויות מעצבות מאשר עוניברסיטאות כי תלמידי מכללות הרבה יותר "באים לעשות תואר" מאשר תלמידי עוניברסיטאות... שוב, הכללה גסה מאוד).

לטובה ולרעה - יהיה מחיר גם לבחירה שלך ללמוד קרוב לסביבה בה גדלת ונולדת ונוח לך בה (אולי גם להמשיך לגור אצל ההורים וכו'), מאשר לברוח מהסביבה הזו ולאתגר את עצמך מחוץ לאיזור הנוחות שלך (תוך הסבת סבל מסויים וקושי התחלתי ניכר).

עוד עצה שלי:

1. קח דף נייר (עכשיו!). רשום עליו את המטרות הברורות או היעדים שאתה מקווה להשיג בדרך החדשה שלך.

משפט אחד קצר ותמציתי. מטרות ברורות.

תרשום עליו תאריך ותקפל ותשים במקום מוסתר... חזור אליו עוד מספר שנים ותופתע :>

2. קח מאמר אחד מהתחום אותו אתה מתעתד ללמוד. מאמר מקצועי.

שב ותנסה לקרוא אותו תוך כדי שאתה בוודאות לא תדע את ה"שפה" ולא תבין כלום.

תתעקש לקרוא עד הסוף ואל תנסה להבין יותר מדי. פשוט תראה עד כמה אתה לא מבין ולא שולט בתחום.

חזור אליו בעוד שנה ותראה איך התקדמת בללמוד את השפה של התחום שלך.

זה תרגיל סופר מהנה.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2019 16:52
פספת את הנקודה...
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2019 17:37
למיטב הבנתי לא אני זה שפספס אבל בכל מקרה אפשר לעצור פה.