⬅ חזרה לאינדקס

האם עיסקאות באפליקציות תשלום נחשבות לצורך הטבות אשראי?

🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2019 21:57
היי,

שאלה של מוח מעוות:

אם יש לי שני חשבונות בנק, ושני כרטיסי אשראי כאשר כל כרטיס אשראי משוייך לחשבון אחר, וכל כרטיס מוצמד לאפליקציית תשלומים אחרת.

אם אני זורק כסף מחשבון לחשבון באמצעות האפליקציות שבתורן סולקות את העיסקאות באמצעות כרטיסי האשראי, האם העיסאות לגיטימיות לצורך צבירת הטבות באשראי, עמידה במינימום שימוש באשראי לצורך הטבה בחשבון?
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2019 22:08
כן.

אאל"ט כבר דוסקס בפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2019 22:18
אוקיי, תודה.

אני מניח שזו פירצה והיא תסגר מתישהו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2019 22:29
למה אתה מניח שזאת פירצה?

כרגע הבנקים שמחזיקים את אפליקציות התשלומים משלמות דמי סליקה מלאים. מבחינת החברות שמנפיקות את כרטיסי האשראי אין סיבה לא לתת לך הטבות מלאות כל עוד הן מקבלות את העמלות שלהן על הסליקה, ואין להן שום אינסנטיב להוריד את העמלות עבור הבנקים.

הסיבה שהבנקים ממנים את העמלות מכיסם היא כי הכריחו אותם לוותר על כרטיסי האשראי והם מנסים למצוא דרכים להתחרות בכרטיסי האשראי ולהפוך את האפליקציות לאמצעי תשלום.

בקיצור, כל עוד האפליקציות האלה קיימות ושייכות לבנקים וכל עוד כרטיסי האשראי קיימים ולא שייכים לבנקים, אני לא רואה סיבה שזה ישתנה
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2019 22:53
כשאתה מסביר את זה ככה, יש בזה היגיון. שמח לקרוא.
🕒 פורסם בתאריך: 21/01/2019 23:12
רק אל תבוא אלי בטענות אח"כ אם יתברר שטעיתי :-)
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2019 19:33
לא זוכר אם עלה בדיונים כאן או בקהילת טיסות שאני נמצא בה, אבל כבר מזמן התחילו לחסום את צבירת ההטבות הזאת בחלק מהכרטיסים, זה פשוט לא גורף עדיין (כרטיס X צובר עם אפליקציה Y אבל לא עם אפליקציה Z, כרטיס Y צובר עם כולן, וכו'). לא זוכר מה בדיוק עובד/לא עובד כרגע.

לא כשהאפליקציה לוקחת כסף מחשבון הבנק במקום מהאשראי. למשל במקרה של פפר-פיי אם יש לך חשבון בפפר.

מצד שני, כבר היום החברות האלה ברוב המקרים מחריגות בתקנון שלהן את ההטבות כשמדובר בסליקה לצורך תשלומי ארנונה, חשמל, מים, ביטוחים, הטענת כרטיסים נטענים, משיכה בכספומטים, ועוד. אז כנראה שלפעמים יש להן סיבה. וכמו שאמרתי נראה שהן כבר התחילו לעשות את זה גם עם האפליקציות תשלום.

לסיכום, הרושם שלי מהעניין הוא ש-
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2019 19:37
נכון. אבל לא רלוונטי לשאלה (ברור שהעברה מחשבון הבנק לא מחייבת את האשראי ולכן לא תצבור נקודות).

נכון. הסיבה היא שבכל המקרים האלו הם מקבלים עמלת סליקה מופחתת.

אין סיבה שהם יתנו הנחות בעמלות הסליקה לבנקים. במיוחד כשהמטרה של הבנקים היא להתחרות בהם.
🕒 פורסם בתאריך: 22/01/2019 19:56
בהתחשב בזה שהם היו בבעלות הבנקים האלה עד לפני כמה שניות, לא יפתיע אותי אם כחלק מהתהליך הבנקים דאגו לעצמם להנחות. זה גם לכאורה ההסבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו לזה שכבר היום חלק מהחברות מנעו צבירת הטבות בחלק מהאפליקציות.

אני אומר לכאורה כי -

זה יכול להיות הסבר חלופי. הבנקים כבר הבהירו יפה שמטרת האפליקציות האלה היא להחליף את כרטיסי האשראי (בכך שהם התחילו תהליכים של לאפשר תשלום לבתי עסק איתן). אחת הדרכים של חברות האשראי להוריד את האטרקטיביות של השימוש בהן היא למנוע צבירת הטבות, בלי קשר להאם הן מקבלות עמלת סליקה כרגיל או לא.