⬅ חזרה לאינדקס

משקיע חדש - שאלה בקשר לאג"ח

🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 16:27
שלום לכולם,

בתור מישהו חדש בתחום אשמח אם תוכלו לעזור לי בכמה נושאים:

1. לא הבנתי משהו עקרוני בקשר לאג"ח. מדוע עלולים להפסיד כסף מהשקעה באג"ח אם מחכים עד למועד הפדיון (מלבד חדלות פירעון של המלווה). א) האם הסכנה היא במקרה שהאינפלציה תעלה מעל ערך הריבית?

ב) אם ערך האג"ח עולה ולא מוכרים אז בעצם "מפספים" הזדמנות להשקיע את הרווחים הפוטנציאלים?

ג) אם ערך האג"ח יורד, למה בעצם למכור ולא לחכות עד מועד הפדיון בשביל לקבל את הקרן והריבית (שוב בגלל האינפלציה)?

2. בקשר לקרנות מחקות. ראיתי בהרבה תיקים לדוגמא מופיע קרן מחכה מדד MSCI World. לפי מה שבדקתי, דמי הניהול, לפחות בקרן של תכלית, הם 0.31. האם לא עדיף לקנות למשל שתי קרנות מחקות עם דמי ניהול אפס ל-SP ו-STOXX ועוד אחת עם דמי ניהול לניקיי (שהאחוזים שלו בתיק יותר נמוכים משני המדדים האחרים)? אני יודע כמובן שזה יעלה יותר בעמלות מכירה/קנייה, אבל אם מסתכלים בטווח הארוך של כמה שנים זה לא יותר משתלם?

תודה מראש על העזרה
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 17:11
א. אם אתה מחכה לפדיון ואין חדלות פרעון אז אתה לא יכול להשיג תשואה שלילית (נומינלית). מבחינה ריאלית אכן אתה יכול להפסיד אם קצב האינפלציה גבוה מהריבית שאתה מקבל.

ב.אם ערך האגח עולה כתוצאה משינויים בתשואה שלו ( חשוב להבדיל בין שינוי בתשואה לשינוי במחיר- לא כל עליה או ירידה במחיר היא בהכרח שינוי בתשואה). אז אתה לא מפספס כלום, מה ההבדל בין אם תמכור את האגח ותקבל רווחים שאיתם תקנה שוב את אותו אגח- מכרת משהו, וקנית אותו חזרה באותו מחיר.

ג. אם ערך האגח יורד ( שוב -הכוונה בגלל שינוי בתשואה) אז יכולים להיות כל מיני סיבות- צריך את הכסף דחוף, חשש מחדלות פרעון ( בסופו של דבר שינויים חדים במחיר כלפי מטה משקפים בין היתר גם סיכונים של חדלות פרעון).

לגבי החלק של הקרנות מחקות, דמי הניהול הם לא משתנה סטאטי- מה שהיום דמי ניהול אפס, עוד חודש יכול להיות הכי גבוה מבין כולם.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 17:17
רק לדייק, דמי הניהול יכולים להשתנות רק בתחילת שנה (או שזה הנוהל שמקובל על כולם).

אבל באמת לא הייתי בוחר קרן לפי דמי ניהול אפס. אולי אפילו להפך, כי קשה לנחש לכמה היא תעלה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 17:38
תודה על העזרה.

זה אומר שדמי הניהול יכולים לעלות גם בקרן ה-MSCI, לא?

האם ככלל, על סמך ניסיונכם, הייתם אומרים שתמיד עדיף להשקיע בקרן אחת על השקעה במספר קרנות?

ויכול להיות שאני טועה, אבל לפי מה שהבנתי מהבלוג אחד הדברים הכי חשובים הם דמי הניהול. למשל, אם יש שתי קרנות שטעות העקיבה שלהן זהה וגודלן זהה ואחת עם דמי ניהול 0.2 ואחת עם 0, לא עדיף לי לבחור באחרונה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 17:57
כמובן

אני באופן אישי מפזר בקרן על S&P500 ובקרן על STOXX600 כדי להשיג פיזור כמעט עולמי בדמי ניהול נמוכים.

ה- 0 בטוח יעלה, השאלה בכמה יעלה. ואז אם תרצה להחליף קרן תצטרך לשלם עמלות קנייה/מכירה + יצירה/פדיון + מס רווחי הון. אאוצ'.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 19:43
ע"פ מה שראיתי דמי הניהול בקרנות הן פחות או יותר דומים כך שגם אם הם יעלו אני משער (או מקווה) שהן יישרו קו לפי הקרנות האחרות. כך לפחות אפשר להרוויח קצת זמן בלי דמי ניהול.

תקן אותי אם אני טועה אבל בקרן נאמנות מחקה אין גבייה של עמלת יצירה/פדיון.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 19:50
נראה לי שאתה צודק... אבל היום הרוב זה קרנות סל ואז יש גבייה.