⬅ חזרה לאינדקס

מה שרואים בשפיץ של הסוף זה "המפולת" בשווקים

🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 19:46
בפרץ של חשיפה אישית, החלטתי לחלוק אתכם את גרף ההרגשה הטובה.

זה הגרף שמתעדכן כל כמה שבועות / חודשים בשנים האחרונות ומייצג את ההון של משפחתי (לא כולל נכסים, פנסיות וכו').

כל הסיפור בעצם נמצא בתוכו.

שנים ראשונות בהם חיינו בצמצום רב, והתקיימנו מהכנסה צנועה, למדנו לתארים לא שימושיים במיוחד, עשינו ילדים וכו'.

העליות מציינות התחלה של עבודה משמעותית יותר. אפילו התארים הלא שימושיים במיוחד הובילו לעבודות שימושיות במיוחד בגלל סיבות שקשה להסביר.

אח"כ שתי קפיצות בולטות. הראשונה - מענק שקיבלתי. השניה - מימוש של השקעה מוצלחת, שהיינו בה שותפים.

אפשר להגיד שבשני המקרים מדובר על הרבה מזל טוב, וקצת שכל.

שאר העליות, זה בעיקר מתוך הפקדות לחיסכון, שעלו ככל שההכנסה עולה. אז תודה לסולידית ולהורי שהיו סולידיים לפני שדורין נולדה, וגידלו אותי ככה. החיסכון פשוט עובד ומצטבר.

חלק מהעליות כמובן תודות לשווקים הטובים. אבל זה עדיין רק חלק קטן מהצמיחה שרואים בגרף.

מה שרואים בשפיץ של הסוף זה "המפולת" בשווקים בסוף 2018. ;)

ואנחנו עדיין עובדים. אבל מספיק חופשיים בשביל להגיד לא לעבודה במשרד בין 9 ל 7.

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 20:16
לייק ++

מציע לך בציר y להציג את זה כמה חודשי מחייה זה מייצג, ככה אני עושה כשלא רוצה לחשוף מספרים אבסולוטיים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 21:07
יפה מאד, הבעיה היא שהמצב הטבעי הוא שהגרף גדל וימשיך לגדול אבל קצב הגידול בשלב מסויים הולך ויורד...

אני מודד משהו אחר בנוסף (בעיקר האמת) מה ההכנסה החודשית הפסיבית שלי, כלומר כמה כסף אני עושה בחודש גם אם אני נופש בקריביים לדוגמא.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 21:32
רעיון מעולה. אני מניח שמבחינת מימוש זה הגידול בשווי הנקי פחות החיסכון החודשי שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 22:44
לא. זה הכנסה פסיבית בלבד ללא קשר למימוש כלשהו כמו ריבית או דיבידנדים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 23:10
אתה מתכוון שלא צריך להתחשב בריבית או דיבידנדים בהכנסה פאסיבית? (במילה מימוש, לא התכוונתי למימוש מניות, אלא למימוש של החישוב).

אני מניח שזה פשוט טרמינולוגיה או עניין של הגדרה.

בגדול אם החסכון החודשי מסביר גידול בשווי הנקי שנובע מעבודה, אז כל השאר הוא מהכנסה פאסיבית (לא משנה לי אם זה ריבית, דיבידנדים או סתם עליית ערך)
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 23:18
אני בסך הכל אומר שאני מודד בעיקר את ההכנסה החודשית הפסיבית שלי, ללא עליית ערך או מימוש רווח הון כלשהו, לדוגמא הכנסה מריבית, דיבידנד, שכ"ד, תמלוגים וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 23:20
רות, אבל תודה על הרעיון בכל מקרה
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 23:39
טוב אני חושב שכדאי להתייחס לכך שתשואה של תיק ממוצע מ 2008 היא 250%, לא הייתי אומר שזה זניח. בכל זאת - מרשים שנצמדת לתכנית, והנה התוצאה, אהבתי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2019 07:11
משהו שלא פעם אני מתלבט עם עצמי זה האם נכון לחשב רווחים/הפסד על הנייר בכל שנה או שרק בעת מימוש , סוג של "בסוף הדרך סופרים את הקופה"

בפועל יוצא שגם וגם. ז"א אני מתבונן פעם ברבעון מה קורה ואם ניקח לדוג' חודש כמו דצמבר 2018 אז אני מזכיר לעצמי את הציטוט מעלה וממשיך כרגיל..
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2019 13:25
מה זאת אומרת? מאיפה הנתון הזה?

אצלי התשואה לא היתה 250% זה בטוח. רוב הגידול הוא מהפקדות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2019 13:49
מה הרכב התיק שלך?

ריבית ודיבידנים מבחינתי הם אירועי מס לא מחויבי המציאות (שלי). אז אני לא סופר אותם כהכנסה שוטפת.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2019 15:25
2008 - S&p נמצא ב 800$, 2019 S&P נמצא מעל 2400... מה אמרתי שכל כך מוזר לך?
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2019 20:55
זה מה שהיה מוזר. לא כתבת S&P500. כתבת תיק ממוצע. ואני לא חושב שהתיק הממוצע הוא של S&P500... וגם התיק שלי אינו מורכב רק מהמדד הזה.

בכל מקרה, עכשיו הבנתי למה התכוונת.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2019 21:05
התיק שלי בשנים האחרונות הוא:

40% מניות (עולמי. אבל מפוזר על כל מני מדדים רק בגלל נסיבות. הרוב דולרי).

30% אג"ח קרן עוקבת ממשלתי ישראל צמוד+קבוע. (בפועל יש שם 20% כבר שנים. נתקע ככה. אני חושב לשנות אלוקציה ולהגדיל מניות ל 50%)

30% מדדי נדל"ן + זהב (10,10,10).

בגלל שהתיק כביכול לא מאוזן, אני יושב על די הרבה מזומן (10% באופן מעשי). אני רק מאזן את החלק המנייתי ואת החלק של נדלן וזהב בשנים האחרונות.

התיק הזה קיים רק 4 שנים. לפני זה היה בלגן ושטויות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2019 21:10
כן, יש לי מדד של זה. לפי % משיכה סולידי - המספר הזה יוצר הכנסה נחמדה, שלא מאפשרת (לי) לסגור את החודש בישראל. אבל אולי בקריביים זול יותר ;)
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2019 21:31
אני גם חושב שזה מדד הרבה יותר טוב משווי תיק, אפילו ששווי תיק עושה בוסט לאגו - בעיקר.

הרי בגדול אנחנו כאנשים, חיים מההכנסה, לא מהשווי - אפילו שיש כאלו שיטענו שניתן לייצר את ההכנסה כמימוש אחזקות שהוא לפעמים יותר יעיל מיסוית.

לדוגמא, יכולה להיות לי הכנסה פסיבית של 20K מנכס ששווי השוק שלו נמוך משווי השוק של מישהו עם הכנסה פסיבית של 15K - אז מה עדיף?
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2019 21:32
לא באותה רמת סיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2019 21:36
כן זה ברור, למרות שאפשר למדוד סיכון בהרבה דרכים, לדוגמא שליטה.

אם בנכס שמייצר לך 20K יש שליטה ועל ה-15K אלו מניות פסיביות ללא שליטה אז...זה כבר שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2019 21:38
אתה אומר שליטה, ובמוח שלי זה מיתרגם אוטומטית לעבודה, ואז זה לא בדיוק פאסיבי, ואתה צריך לבדוק אם הפער ב"תשואה" הוא לא בעצם שכר עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2019 21:47
אם המונח הכנסה פסיבית כולל דיבידנדים אבל לא כולל רווחי הון (ו@מצב צבירה ציטט הבחנה כזו), אז זה בהחלט אפשרי באותה רמת סיכון, או אפילו לקבל "הכנסה פאסיבית גבוהה יותר" מתיק בשווי נמוך יותר וברמת סיכון נמוכה יותר.

תשווה לצורך העניין יתכן תיק של 6M עם תשואת דיבידנד של 0.25% (15K) ורווח הון חודשי ממוצע של 2%, שמסוכן יותר מתיק של 4M עם תשואת דיבידנד של 0.5% (20K) ורווח הון חודשי ממוצע של 0.5%. לפי ההגדרה כאן בשרשור (שאני לא מקבל) של דיבידנד כהכנסה פסיבית ורווח הון לא, התיק הקטן יותר מייצר הכנסה פסיבית גדולה יותר בסיכון נמוך יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2019 22:12
ברגע שאתה עובד עם מינופים זה כבר לא נכון, אפשר לייצר תזרים סינטטי ללא מכירה.

בהמשך למשפט הקודם שלי: תלוי בשווי שלהם לבטחונות :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2019 17:39
תלוי כמה שעות עבודה בחודש אתה מגדיר כעבודה. נדל"ן נחשב נכס פסיבי גם לפי פקודת מס הכנסה (10% מס משכר דירה ברוטו) ועדיין דורש עבודה פה ושם, לא משהו היסטרי - אצל כל אחד הקו עובר במקום אחר. אני מעדיף להיות בעלים של נכס עם שליטה (כמו שהרבה אנשים עשירים ממני מעדיפים) ולעבוד מעט, מאשר להחזיק נכס ללא שליטה ולהתפלל בלי היכולת כלל להשפיע על התוצאה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2020 20:45
אני משתף אתכם בעדכון גרף לזה שפתח את השרשור הזה. אפשר לראות בבירור את הנפילות הקשות והחזרה בתוך המשבר הנוכחי.

העדכון החשוב יותר הוא - שעברתי בדיוק לפני זה לחצי-פרישה. כלומר הורדתי באופן מאסיבי עבודה ואני לא מתכוון לחזור אליה.

אין לנו מספיק כסף בשביל עצמאות כלכלית מוחלטת. אבל מספיק בשביל עצמאית זמנית, או חלקית (נדמה לי שהיה פוסט בבלוג על זה פעם. מישהו זוכר?).

אז אני מובטל. ממשיך לעבוד כעצמאי יום בשבוע. והוכחה חיה לכך שהתוכנית בסך הכל עובדת. חסכון משמעותי במשך שנים השאיר לי מספיק כסף כדי להנות מהדברים הבאים:

1. לא אכפת לי קורונה, לא קורונה, אבטלה לא אבטלה, לקוחות או אין לקוחות

2. אני יכול לא לעבוד במשך שנה שנתיים בלי בעיה.

3. אני יכול לעבוד מעט ולאט למשך (כניראה) זמן לא מוגבל.

4. אני יכול להגיד לא להצעות עבודה. ומאמין שלא אחזור להיות שכיר בחיים. לפחות לא אחרי חוויית העבודה בתאגיד שהיתה לי.

ולמי ששואל למה עכשיו, ולמה לא חיכיתי עוד 5-6 שנים עד שאהיה לגמרי עצמאי - יש לזה הרבה תשובות. אבל הנוכחת ביותר בשבילי היא כזו. אני עלול למות (לא משהו ספציפי, פשוט אנושי). ויהיה ממש חבל שאת השנים האלה אבלה בעבודה שאני לא אוהב ואז אמות או אחלה. ואני יכול כי צברתי מספיק בשביל לעשות את השינוי. זה לא שאני מבוגר כל כך אבל ראיתי מקרים כאלה גם בגיל הלא מאוד מבוגר שלי (שנות 40). אז החלטתי להתמסר למה שאני באמת רוצה לעשות, עזבתי מה שמביא לי את הסעיף, והפכתי למישהו שמחפש את עצמו באמצע החיים. ;)

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2020 02:18
אפשר לשאול לכמה שנות מחייה התיק שלך מספיק עכשיו אם תחליט לצאת לפרישה מוחלטת?
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2020 07:48
ברוך הבא, זה כיף :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2020 09:15
האמת שאני לא יודע, כי לא יודע מה להיה בשוק ההון בעשורים הקרובים ומה יהיו ההוצאות של המשפחה שלי. מוכן להמר שבין 10 ל 20 שנה.