⬅ חזרה לאינדקס

עסקת פליפ : קנה - שפץ - מכור בישראל

🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 20:48
אשמח לקבל מידע בנושא:

האם עוד עושים את זה בארץ / האם זה משתלם כיום?

אילו אזורים/ סוג דירות זה נעשה?

מה הרווח הצפוי מעסקה כזו? (באחוזים/אבסולוטי. קניתי ב800 אלף, שפצתי ב120 אלף ומכרתי במיליון מאתיים נניח, האם זה אפשרי?)

כל טיפ או קישור לכתבה יתקבל בברכה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 21:02
אתה שואל שאלה כ"כ כללית, זה בערך כמו שתשאל "אנשים עושים כסף?"

כן, אם זה משתלם או לא תלוי בעסקה הספציפית.

כולם.

בין הפסד של 100 אחוזים לרווח של כמה מאות אחוזים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2019 21:46
זה תלוי בלא מעט גורמים.

מחיר הקניה, עלות הלוואה, ידע והבנה בתימחור השיפוץ ולוח הזמנים שלו, הכרת שוק הנדל"ן באזור שבו אתה מתכנן לשפץ...וכמובן גם עניינים של מזל.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2019 09:46
נכון, האמת שמאד התלבטתי אם בכלל לשאול ואיך. הנושא עלה עקב דיון עם מספר חברים.

כמו שרמזתי בפתיחה, לא מצאתי שום מידע בנושא בארץ. למשל כן נתקלתי באופן אישי שקונים על הנייר ומוכרים ברגע שאפשר, אז יש לי הערכה של סכומים, סיכונים וכו'.

לעומת זאת, לא נתקלתי/מצאתי מישהו שקנה דירה "ישנה/בלויה" שיפץ אותה ומכר ברווח. בייחוד רווח כזה שגורם לכל ההתעסקות הזאת להשתלם.

בעקרון אשמח לקבל מקורות על הנושא (ורצוי לא ממקומות שרוצים כסף תמורת קורס, כיאה לסולידיים)
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2019 10:02
חפש דף וקבוצת פייסבוק בשם גורו נדל"ן. יש שם בן אדם בשם חננאל אם אני לא טועה שעוסק בפליפים באזור באר שבע בצורה די אינטנסיבית.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2019 10:27
מכיר כמה כאלה, כמו בכל תחום אפשר לסכם זאת ב:

תקנה בזול, תמכור ביוקר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2019 11:47
מעט מאוד פליפים. הרוב זה בשביל להשכיר.

אבל הוא כן משביח את הדירות (לוקח 3 חדרים ומחלק ל4 כדי להכניס יותר שותפים).

איפה היתרון שלך?

מה היכולת שלך למצוא עסקאות בהרבה מתחת למחיר השוק? אתה מתווך?

מה היכולת שלך להשביח את הנכס בעלות מזערית? אתה קבלן? יזם? מכיר זכויות בניה לא מנוצלות?

מי שעושה את זה או עשה את זה, זה משרדי תיווך בעצמם או אנשים שמקושרים ונופלים על עסקאות טובות.

הסיכון גדול, הרווח לרוב לא כל כך + יש שבח.

מכיר מישהו שקנה בית קרקע בודד במיקום פצצה, שיפץ לו את הצורה, הוסיף ממ"ד וניצל כל מה שאפשר היה בקרקע ומתקשה למכור במחיר גבוה ב500 אלף ממה שקנה.

השיפוץ כנראה עלה לו X.

תשואה אלטרנטיבית על כל הזמן הזה על מחיר הנכס והשיפוץ.

עלויות קניה/מכירה.

שבח.

כמה ישאר לו?!
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2019 16:54
תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2019 17:12
לפני כמה שנים אני בעצמי בדקתי אפשרויות של פליפ.

היתרונות שלנו היו ידע של בעלי בבניה על כל מרכיביה ויכולת פיקוח, יחד עם יכולת התימחור והידע הפיננסי שלי.

בחרנו ישוב מסוים (כפרי, מבוקש יחסית) ובדקנו מחירי מגרשים והצעות מכירת בתים באותו זמן.

מצאנו שלאחר הקניה>בניה>מכירה יישאר בידנו רווח של כ-30% שזה מצויין אם מסיימים בשנה, טוב מאד אם בשנתיים או שלוש.

מה הוריד אותנו מזה? ראשית, בעלי בכלל לא רצה לעסוק בזה ולא משנה מה הרווח. שנית, אי אפשר לסמוך על הרשויות שלא ימציאו כל מיני מיסים והיטלים בדרך. שלישית, יש המון סיבות להיתקעות של הפרוייקט בארץ, משלב קניית הקרקע ועד המכירה עצמה, כך שזה יכול להימשך הרבה יותר מדי זמן.