⬅ חזרה לאינדקס

כל כמה זמן ETF חייב לאזן מחדש

🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 18:04
כל כמה זמן ETF שמתיימר לחקות את כלל השוק מחוייב לבצע איזון מחדש?

לדוגמא SPY,IXUS,VOO,SCHB קרנות שאמורות לחקות את כלל השוק ע"י קנייה ממשית והחזקה של הניירות הללו,

הבאתי דוגמא מטופשת, אני מעדכן את השאלה, בהנחה שכתוצאה מהשינוי המניה יוצאת או נכנסת למדד שאחריו הETF עוקב, אחרי כמה זמן הETF מחוייב לקנות ולמכור?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 18:07
הקרן מייצגת את השוק, אין מה לאזן בה
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 18:08
הקרן מאזנת לפי המדד, המדד הוא זה שמאזן לפי המתודולוגיה שלו

המתדולוגיה של המדד קובעת כללים ברורים של איזון, תיקרות חשיפה, תדירות האיזון, משקלים לפי שווי שוק ועוד
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 18:10
הוא אף פעם לא צריך.

אם miss היה 10% מהשוק (ולכן מהקרן), ומחירו ירד ל-9% מהשוק, אז גם חלקו בקרן ירד כתוצאה מכך ל-9%. אין מה לאזן.

רק אם היה שינוי במבנה המדד יש צורך לבצע שינויים (לדוגמה חברה נכנסה/יצאה, או במדד שאינו לפי שווי שוק, אם משקל מניה שונה שלא בהתאם למשקל השוק).
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 18:14
לכך התכוונתי, אם כתוצאה מהירידה היה שינוי במבנה המדד, אחרי כמה זמן הקרן מחוייבת לבצע את המכירה והרכישה המתאימים על מנת לחזור ולהיות עוקבת מדד?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 18:26
כתבתי לך, לפי המתדולוגיה של המדד

תכנס לאתר של MSCI או FTSE ותוכל לראות

יש מספר סוגי איזונים, איזון חודשי, רבעוני, שנתי

אם זכור לי נכון, כדי להוציא חברה מהמדד כי היא ירדה בשווי שוק (נניח מגדול לבינוני) צריך לעבור רבעון

בכל מקרה, קרנות שעוקבות אחרי ה500 S&P תלוייות במדד שהוא אקטיבי (צוות בוחר את המניות), מדדים פאסיביים רחבים פועלים לפי אלגוריתם קבוע

הקרנות שרשמת למעלה לא מחקות את השוק, הן מחקות את המדד, תיגש לאתר הקרן, תראה את המדד, תיכנס לאתר של המדד ותוכל לראות פרמטרים נוספים
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 18:27
אם אני קורא נכון בין השורות - לא חושב שתצליח לתזמן קניה/מכירה נגדית ;)
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 18:31
בודק את זה :)
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 18:43
הערה אישית

זה טוב ונחמד לנסות ולמצוא שטיקים ותרגילים שיכולים להעצים את הרווח שלך

זה חשוב לדעת מה הגבולות הטכניים והתיאורטיים

אין לך סיכוי כמשקיע retail לדעת בוודאות מי ימכור מה ולמי עקב שינויי אחזקה

לדוגמא, מניה גדולה במדד רחב שקרובה לגבול ההגדרה "בינונית", ברגע שהיא תיצא מהמדד היא תירכש ע"י המדד הבינוני

אפילו לא בטוח שיש החלפות ידיים, לא בטוח שיש מסחר והכל יכול לקרות OTC,

כך שלא בטוח שהמחיר של המניה יזוז כתוצאה מהמעבר, המחיר כן יזוז אם היא חברה חרא ולא רוצים להשקיע בה וכל זה יקרה מיידית

היציאה\כניסה למדד מתבצע בדיעבד, משמע כדי להקדים את המחשבה שמניה תיצא מהמדד עליך להתחרות מראש באנליזה של המניה ולזהות תנודה חריפה שבדרך

ואם אתה מסוגל לזהות את מה שתיארתי לעיל, למה אתה צריך את המדד? פשוט תפעל לפי האנליזה
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 18:53
אם לזה אתה מכוון, אז כן, זה פער שיש גופים שמנסים לנצל, אבל גם מנהלי הקרנות לא פראיירים. אני יודע שבארץ קרנות הסל יכולות להקדים/לאחר את השינויים בכמה ימים, בדיוק כדי למנוע את זה (אגב נראה לי שזה לא מחייב מעקב לא מדוייק אחרי המדד- אפשר להמשיך לעקוב באמצעות חוזים וכדומה. לא בטוח). לא בדקתי איך זה בחו"ל אבל סביר שגם שם יש להם איך להתמודד עם זה.

כמובן, כתוצאה מחישובים שגויים כאלו, או פשוט מעודף גורמים שמנסים להידחף כמוך, אתה עלול להיתקע עם סחורה עודפת ולהפסיד מכל הסיפור הזה.