⬅ חזרה לאינדקס

פתיחת קהש IRA חדשה

🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 23:43
קראתי המון הודעות בנושא ויש משהו בסיסי שאני לא מבינה - האם אי אפשר לפתוח קרן השתלמות חדשה שהיא מנוהלת עצמאית (IRA) ? ביקשתי להעביר קרן קיימת של כמה עשרות אלפי שקלים (באקסלנס) ל IRA וסירבו.. אז מה לגבי פתיחה של קרן חדשה? בלתי אפשרי?

מה לגבי קופת גמל IRA - אפשר לפתוח חדשה או שגם פה אין אפשרות?

מה הקטע?
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2019 00:12
רוב החברות לא מוכנות להתעסק בIRA עם פחות מ100 אש"ח (ולפעמים גם 200 אש"ח) בכל החשבונות יחד.

אני מנחש שזה עניין של עלויות מסביב שיש להן ופשוט לא משתלם להן לעשות את זה עבור סכומים קטנים.

אבל קחי בחשבון שהם (לרוב) סוכמים את הכסף בכל החשבונות שאת מעבירה אליהם יחד (גם קה"ש וגם גמל), ככה שזה פחות קשה להגיע לרף ממה שנדמה בהתחלה.

לגבי קרן חדשה - ברגע שאת מעבירה אליהם סכומים מספיק גדולים בקרנות ישנות, אין בעיה לפתוח קרן חדשה. מבחינת הIRA מספר הקרנות שיש לך הוא שקוף וכל הקרנות מאותו סוג מתנהלות ביחד תחת חשבון מסחר אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2019 08:26
הבנתי, תודה!

ועוד שאלה טכנית - אחרי שפתחתי את החשבון IRA איך מתבצע המסחר? איפה אני קונה ומוכרת? יש עמלות כלשהן על מכירה/קניה של נירות?
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2019 12:18
וודאי שיש עמלות. את מקבלת גישה למערכת המסחר של הברוקר/בנק שעימו הם עובדים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2019 14:26
חברת הגמל לרוב עובדת עם מספר ברוקרים שאת יכולה לבחור ביניהם. לכל אחד מהברוקרים יש מחירון משלו (עמלות ק/מ, המרות מט"ח וכו)

חברת הגמל בעצם פותחת לך חשבון מסחר בברוקר שתבחרי (אחד לכל "סוג" קופה. כלומר לרוב חשבון אחד לגמל ואחד לקה"ש) ומעבירה לשלם את הכספים.

המסחר מתבצע כרגיל במערכות של הברוקר.