⬅ חזרה לאינדקס

שאלה על תשואת אג"ח

🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2019 02:15
אני לא מצליח לעלות צילום מסך אז תצטרכו להאמין לי.

נתקלתי ברשימה של אג"חים בנתון הבא:

פועלים הנ אגח 29: שער : 102.85 ריבית נקובה 5.9 תשואה נטו -1.04 (תשואה שלילית) תאריך לפדיון

30/05/19 תדירות תשלום 2 (לא יודע מה זה אומר אשמח להסבר)

מישהו יכול להסביר לי בבקשה איך התשואה יכולה להיות שלילית ולמה היא לא 3.05 (שזה הריבית מינוס הפרמיה)?
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2019 07:31
הטעות הכי גדולה היא שאתה עושה פה פעולות חיבור וחיסור כשאתה ממיר נתוני מחיר לנתוני תשואה. קיים קשר, אבל הוא לא מתואר לפי חיבור וחיסור אלא לפי חזקות ושברים.

בנוסף- אם אתה בוחר להשתמש בנתונים של אתרים כמו ביזפורטל ודומיהם- המספר שמייצג את התשואה הכי טוב הוא תשואה ברוטו ולא נטו. וכמובן שהתשואה ברוטו היא 0.3% שזה חיובי. הנטו מבלבל כי הם לא עושים את החישוב כמו שצריך שם.

באג״ח באופן כללי לא מסתכלים על מחיר האג״ח כי הוא לא משקף שום דבר לבדו, מה שחשוב הוא התשואה לפדיון ( ברוטו ) כי המספר הזה הוא מה שמייצג בצורה מקיפה ייתר את האטרקטיביות של האגח ( והסיכון הגלום בו ). אנשים פשוט רגילים להסתכל על השקעה באגח כמו על השקעה במניות או קניית מוצר צריכה- רק מתרכזים במחיר במקום בסיכון המתומחר במוצר.

בנוסף, אציין שתשואה אכן יכולה להיות שלילית, במצב הפשוט שבו השוק מוכן לשלם היום יותר כסף בתמורה לפחות כסף בעתיד. למה? סביבת הריבית המונטרית היא המנגנון העיקרי, ממליץ לקרוא כדי להעמיק.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2019 14:15
אשמח אם תכווין מה לחפש בגוגל לקריאה
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2019 14:28
"ריבית מוניטרית", "ריבית אלטרנטיבית", "קשר בין תשואה למחיר אגח". זה התחלה, כשתקרא אתה תתקל בעוד מונחים שאולי אתה לא מכיר, כל אחד מהם צריך לחפש גם כן...
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2019 14:30
תודה פרופסור אחזור עם שאלות