⬅ חזרה לאינדקס

חשבון ברוקר ישראלי

🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2019 23:39
שלום,

כרגע החשבון שלי בברוקר הישראלי הוא די "טיפש" - אני יכול להעביר אליו או ממנו אך ורק מחשבון העו"ש שלי, ולהשתמש בכסף במערכות המסחר שלהם.

יש ברוקרים ישראלים שנותנים כרטיסי דביט שמקושרים לחשבון למשל? יש ברוקרים ישראלים שמאפשרים קבלת הפקדות מחשבונות אחרים? למשל - אני צריך לקבל סכום כסף מקרוב משפחה בדולרים. כרגע אין לי חשבון דולרים בבנק וממילא העמלות והשערים שם ישחטו את הכסף - מעדיף שיעביר לי ישירות לחשבון הברוקר מאשר שיתקבל בדולרים בבנק ואז להעביר בדולרים לברוקר - אפשרי?

אני יודע שבברוקר אמריקאי הדברים האלה אפשריים, ומכיר אישית כמה משקיעים שחיים שם ומשתמשים בחשבונות הברוקראז' שלהם להרבה מאוד דברים אחרים (העניין עם הדביט למשל הוא מאוד שימושי)
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2019 08:17
אני לא סוחר בבנק, אבל אני מקבל דיבידנדים דולריים בבנק ומשתמש בכרטיס אשראי בנקאי בשביל לשלם על הוצאות דולריות דרך הכרטיס, הכל בלי עמלות. לא מכיר אף בית השקעות ישראלי שמאפשר כרטיס אשראי.

לגבי קבלת הפקדות מחשבון זר - זה אסור לפי חוקי הלבנת הון. גם בארהב (לפחות ב IB).
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2019 08:28
בחלק מהברוקרים בארה"ב ניתן להפקיד צ'קים ואפילו דרך הטלפון. לא יודע מה המצב בIB אבל שווה לבדוק למי שרלוונטי אליו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2019 08:47
הצהרתית זה נכון.

אמא שלי קיבלה מאח שלה סכום גדול (עשרות אלפי דולרים) ממש לאחרונה בהעברת wire, הם אפילו לא שאלו אותה מה זה.

סיבה אחת אפשרית שזה עבר בלי בעיה, זה שאמא שלי לא שינתה שם משפחה בנישואים אז שמות המשפחה תואמים, אבל עדיין זה הפתיע אותנו מאוד שזה אושר בלי לבקש מסמכים תומכים (מדובר בכספי ירושה) או משהו כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2019 12:50
אני חושב שניתן להפקיד גם מזומן לברוקר ישראלי או אמריקאי.

אבל העמלות מאוד גבוהות עבור פעולה כזו ולכן אנשים לא עושים את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2019 00:55
מעביר מיד פעם ישירות מ-Fidelity (שם ה-ESPP) ל-IBKR בלי בנק בדרך.