⬅ חזרה לאינדקס

עמלות של השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2019 11:36
שלום,

אשמח לעזרה בהבנה של עמלות על השקעות. אשמח לתיקונים \ אישורים \ תוספות למה שאני כותב.

בצורה מאוד גסה יש 4 סוגי עלויות (בנוסף לעמלות מט"ח, מיסים וכו'):

עלות ניהול התיק - כשמישהו כמו מנהל תיקים מנהל לך את התיק

דמי ניהול על "החזקה" של חבר הבורסה - כאן נכנס דמי המשמרת של הבנקים על ניירות ערך, או דמי ניהול נגיד של קרן השתלמות של IRA. כאחוז מהתיק או סכום קבוע. במסחר עצמאי של כסף לא של השתלמות \ פנסיה, זה בדרך כלל סכום קטן וקבוע.

בכסף פנסיוני \ השתלמות - אין דרך לברוח מזה כאחוז של התיק

עלויות קניה ומכירה - כאחוז מהעסקאות של קניה ומכירה

עלות שההנייר עצמו גובה - רלוונטי רק לקרן נאמנות \ תעודת סל.

כמה שאלות:

הייתם מחלקים את זה אחרת? איך?

אם אני נותן את הכסף למנהל תיקים שמנהל לי את הכסף בבנק וקונה תעודות סל, אני בעצם משלם את כל ה-4, נכון?

אם אני קונה לבד במסחר עצמאי, אני משלם 2, 3, ו-4, נכון? כמובן, זה בשליטתי ואני לא עושה הרבה פעולות, ואני קונה דברים זולים וכו', אבל בסופו של דבר אני בעיקר חוסך את עלות 1 יחסית לניהול תיקים, ובמקרים מסויימים מנהל התיקים מקבל 2,3,4 יותר זול ממני. נכון?

אם אני קונה קופת גמל להשקעה \ קרן השתלמות, אני משלם בעיקר 2. אני מניח שגם 3 ובמקרים מסויימים אם הקרן קונה קרנות אחרות גם 4 מגולגל ללקוח?

בעצם השקעה פסיבית עוקבת מדדים אמנם הוכחה כנותנת תשואה יותר גבוה וסיכון יותר נמוך, אך מגלמת בתוכה עלות #4 למעלה שאינה רלוונטית אם משקיעים ישירות במניות \ אג"ח.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2019 12:08
כמה דברים:

בקרן השתלמות דמי הניהול משלבים את 1+2 ובנוסף בצד יש לך גם את 3 שנקרא "הוצאות ניהול השקעות".

בסוף מה שצריך להטריד אותך זה שהרווח בניכוי 1+2+3+4 יהיה מקסימלי.

למי שמפחד להשקיע לבד, העלות של 1 שווה כל שקל.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2019 16:08
א. מדובר על עלות זניחה. ניירות כמו voo ו- ivv גובים 0.04%, או במילים אחרות 40 שקל על כל 100,000 שקל שתכניס לשם.

ב. זה חוסך לך כסף בעלויות קניה ומכירה. תחשוב שבמקום לשלם 8$ על קניה של יחידת ivv היית משלם 4,000$ על קניית 500 מניות שונות במדד. ואז גם מתעסק (ומשלם ק/מ) באיזון הפנימי ביניהן.

בקיצור זה משתלם בפער על אחזקה ישירה מבחינת עמלות.