⬅ חזרה לאינדקס

airbnb

🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2019 02:53
שלום רב לכל המבינים בדבר אשמח לעצות וטיפים.

אני גרוש ללא ילדים גר לבד בדירת 3.5 חדרים 10 דקות דרומית מתל אביב.

חשבתי על להשכיר אותה דרך airbnb או דומיו במידה ויש פלטפורמה אחרת טובה ואמינה עם עמלות נמוכות

ישנן 2 אפשרויות:

1. אכין חדר טוב בדירה ואגור במקביל לתיירים. במקרה זה אשמח כיצד להבטיח את שלום הבית שלי את הגבייה וכן מה תיירים אוהבים כדי להיות פופולרי ויקר יותר כמובן

2. כל פעם שיכנס תייר אמצע לי סידור שינה במקום אחר- במקרה זה איך אני מבטיח שהתייר אינו רוצח סדרתי.

אודה למידע רלוונטי ודיון פורה ומועיל

בברכת לעבוד כמה שפחות.

אגב, עבדתי 7 שנים בתחום החשבונאות במקביל היה לי עסק.

התעייפתי מזה, התפטרתי מהעבודה ובמקביל הפסקתי לעסוק כעצמאי.

בתשובות אל תתיחסו לנושא מס הכנסה, מס הכנסה זה התחום שלי, אני מבין הכל ויודע הכל בתחום גם יותר מפקידי השומה ( מבלי להשתחצן) , תשתדלו לענות על השאלות האחרות אשר בהן אין לי מושג קלוש.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2019 09:13
ברוך הבא לפורום @tomiboy35 !

אישתי ואני השכרנו דרך Airbnb את הספה הנפתחת בסלון שלנו במשך שנתיים בערך.

לרוב, אנשים שבאים לדירת Airbnb שהמארח חי בה גם משתדלים להתחשב, להיות מסודרים, שקטים ומכבדים. כמובן שיש גם כאלו שלא. הדרך למזער נזקים ואי נעימויות היא לקבל רק אורחים שיש להם ביקורות טובות.

בכל אופן, תמיד מומלץ לשים דברים יקרי ערך במקום שאינו נגיש לאורחים ליתר ביטחון.

אין לך מה להתעסק בזה. Airbnb עושים בשבילך את כל העבודה והכסף נכנס אלייך ישירות לחשבון הבנק או לPaypal (מה שתבחר).

מהנסיון שלי הדבר החשוב ביותר הוא היחס לאורחים. אם האורחים ירגישו שאכפת לך מהם והשקעת בהם אז הסיכויים שלך לקבל ביקורת טובה יעלו. תעזור להם בהוראות הגעה ואפשרויות שונות, תתן להם המלצות, תדאג לשלומם, תהיה זמין אליהם ותתן להם להרגיש שחשוב לך שיהיה להם טוב. כמובן שהבית צריך להיות נקי, מצעים נקיים ונעימים וכו׳ (פשוט תעמיד את עצמך במקום האורח ותנסה לחשוב איך אתה היית רוצה להתארח).

חשוב מאוד לתת איזה פינוק כגון פירות/יין/שוקולד או משהו כזה. כלל אצבע (לא מחייב) הוא משהו שווה ערך ל5-10% מההכנסה שלך מאותו האורח.

כמובן שזה עולם שלם ויש עוד המון טיפין והמלצות שאפשר לתת (אם תבקש ארחיב עוד).

זה נשמע פחות נוח מכיוון שאתה רוצה:

ואז זה אומר שאתה תצא המון מהבית. אם זה נוח לך אז לך על זה ואתה כמובן תוכל לקחת יותר כסף על דירה שאתה לא שוהה בה.

מה זה משנה לך אם אתה לא בבית? :)

אין דרך להבטיח. כפי שאמרתי קודם - לקחת אנשים עם ביקורות טובות יכול לעזור מאוד. כמו כן, אתה תקבל תחושה מההודעה שתקבל מהאורח. לרוב, אורח שמציג את עצמו יפה בהודעה ומשתף אותך בכוונותיו לטיול בארץ, יהיה אורח נוח יותר. אם אורח שולח רק בקשת הזמנה או הודעה של משפט אתה בהחלט יכול לבקש ממנו לספר קצת על עצמו וכך תקבל תחושה יותר טובה לגביו.

אני יודע שביקשת שלא אבל רק מציין שAirbnb במגעים עם מס הכנסה בנוגע לניקוי המס במקור על ידי Airbnb.

כמו כן, עיריית תל אביב בקרוב תעלה את הארנונה לדירות שמארחות יותר מ90 ימים בשנה. לדעתי זה עלול לקרות בעוד ערים באזור וערים מרכזיות אחרות בארץ - שווה לקחת את זה בחשבון לעתיד.

הערה כללית:

לארח אנשים בבית שלך (בטח בתדירות גבוהה) זה לא דבר פשוט. לי אישית מאוד קל חברתית ועדיין...

כמו כן, זו עבודה אם אתה מתכנן לעשות את כל הנקיונות, תחזוקה, סידור והתקשרות עם האורחים בעצמך.

המון בהצלחה!

:)
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2019 14:34
הערה כללית:

לארח אנשים בבית שלך (בטח בתדירות גבוהה) זה לא דבר פשוט. לי אישית מאוד קל חברתית ועדיין...

כמו כן, זו עבודה אם אתה מתכנן לעשות את כל הנקיונות, תחזוקה, סידור והתקשרות עם האורחים בעצמך.

המון תודה על התשובה המפורטת, כן אשמח לדעת בעניין הניקיונות כמובן שחשוב לי לדעת שלאחר שכמות נכבדת של אנשים זרים משתמשים בכיור שלי,במקלחת שלי ובשירותים שלי שהכל יהיה נקי מאוד. הייתי מעדיף כמובן לא לנקות בעצמי, אני יודע שיש תחזוקה מסודרת של נותני שירות לבעלי דירות בAIRBNB על מנת להוזיל, כאמור גם ציינתי שאני גר 10 דקות דרומית לדרום תל אביב ולא בתל אביב. אני יודע שבאיזור הים בתל אביב שירותי הניקיונות הם מוזלים לאירביאנבי.

האם ידוע לך הדבר כיצד עושים זאת מחוץ לתל אביב?

ושוב, המון תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2019 14:36
ראה הודעה קודמת שלי.

מצטער על הבלאגן, תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2019 14:42
ברוך הבא לפורום, חושב שהחבר de rore דיי הסביר את הכל.

בנוגע לפופולארי,

אני אישית מחפש הרבה ביקורות חיוביות ומעדיף מארח שמציין במודעה שהוא פיזית מקבל אותי ושזמין להסביר לי מי נגד מי ומה מגניב במקומות הקרובים.

זה מניסיון מה ששינה לי את האירוח מסתם 4 קירות, לחוויה שונה לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2019 14:51
בשמחה @tomiboy35 !

אין לי מידע בנוגע לשירותי סידור וניקיון מכיוון שאני עשיתי הכל בעצמי (מה שכמובן הקשה על העניין מבחינתי). כמובן ששירותים כאלו יפגעו בתשואה שלך. האם לעבור לגור בשכירות בנכס קטן וזול יותר זו אופציה מבחינתך?

בהנחה שכן, יכול להיות ששווה לך לעשות תקופת ניסיון בה אתה לומד קצת את העסק וכך תוכל להעריך מה ההכנסה שתוכל להגיע אליה. אם תראה שזה משתלם לך תוכל לעבור לגור בנכס אחר במחיר זול יותר ולהפוך את הנכס הנוכחי לדירה יעודית לAirbnb. כמובן שכדאי לעשות הכל באופן מחושב ולראות שזה באמת משתלם לך.

אני כמובן לא ממליץ או מייעץ אלא פשוט מעלה רעיונות לאפשרויות נוספות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2019 17:18
@cypriano de rore

אני עוזר לחבר להשכיר דירה דרך airbnb בת"א.

א. תהיתי אם יש מוקשים מסוימים בעניין הכספי שצריך לדעת עליהם? [מלבד עניין ה-90 יום שינוי בארנונה]

ב. האם זה פשוט להרים מודעה ?

ג. הכסף עובר בתום האירוח או כמה ימים לאחר שהאורח מאשר/לא קובל על האירוח שלי?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2019 17:51
בהצלחה! :)

3% עמלה לAirbnb על כל הזמנה.

כן. כמובן שרצוי מודעה אטרקטיבית (תמונות, תיאור טוב ומדויק, מחיר הגיוני ובהמשך המלצות גם).

כמו כן, כדאי לתכנן את התמחור (מחיר ללילה, cleaning fee, ומחיר לאורחים נוספים מעל מס׳ מסויים), ואת אורך השהות (מינימום/מקסימום לילות) בהתאם לקהל היעד שתרצה למשוך.

אם דרך העברה לPaypal אז 24 שעות לאחר שהאורח נכנס, ואם דרך העברה בנקאית אז עד 5 ימים מכניסת האורח (לרוב לוקח יומיים-שלושה).

תרגיש חופשי אם יש לך שאלות נוספות :)
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2019 18:15
א. פייפאל גוזרים גם אחוזים נכבדים לא כך ?

ב. מה אתה מציע ?

ג. השכרת בעבר בארץ?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2019 19:27
אני חושב שדרך Airbnb לא אבל צריך לבדוק. יש את עמלת המשיכה לחשבון אם אתה מושך מתחת ל1000 ש״ח יש עמלה של 8 ש״ח. אם אתה מושך מעל אז אין.

נראה לי שעדיף ישר לחשבון.

כן.