⬅ חזרה לאינדקס

שאלת מתחילים

🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2019 02:58
שלום רב אין לי כל נגיעה בשוק ההון מלבד קרן השתלמות ופנסיה וכל זה למרות שיש לי השכלה פיננסית אקדמית.

יש לי משהו שאיני מבין ואשמח להסברים ללא התנשאות.

ממה שאני יודע שווי מנייה כמו כל מוצר אחר נקבעת לפי היצע וביקוש. הכיצד חברת הקנאביס אינטרקיור אשר המוסדיים שכל כספי הציבור אצלהם לא השקיעו בחברה זו (כך אמר לי יועץ השקעות בבנק לפחות) מניותייה האמירה ב2700% ואילו שוק ההון צונח השנה כולל קרן ההשתלמות שלי.

הרי שווי המנייה נקבע לפי הביקוש.

אודה להסבר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2019 04:04
בלי קשר לשאלה וסתם מסקרנות, אשמח אם תשתף מה :)

נכון.

לא נכון.

קודם כל, אתה משווה את תקופת העלייה של אינטרקיור (אחרי אמצע ינואר 2019) ל"ירידות השנה", אמרות שאני מניח שמתייחסות ל2018. ב2019 השוק בכללי ובישראל בפרט נמצא בעלייה.

שנית, העובדה שהמוסדיים לא השקיעו במניה שעלתה דווקא יכולה להסביר למה קרן ההשתלמות שלך לא עלתה כמו המניה שכן - פשוט כי קרן ההשתלמות שלך לא כוללת את המניה הזו. המניה הזו לא כלולה במדדים המרכזיים של בורסת ת"א (35, 125) ולכן הם לא משקפים את העלייה שלה. אם תסתכל על מדדים יותר איזוטריים שהיא חלק מהם (SME60, ת"א 150, וכנראה גם ת"א עילית) תראה שהם עלו יפה, הרבה כנראה בזכותה.

שלישית, להבנתי (המוגבלת), מחיר המניה נקבע מהיחסים בין ההיצע והביקוש ולא מכמויות אבסולוטיות. כלומר אם רק שני אנשים רצו לקנות ואף אחד לא רצה למכור, זה מספיק כדי להטיס את מחיר המניה באופן תיאורטי (ולהפך: אם רק בן אדם אחד רצה למכור ורק בן אדם אחד הסכים לקנות במחיר מאוד נמוך, מחיר המניה יתרסק). זה בדר"כ מתאזן במניות עם סחירות מאוד גבוהה. תסתכל למשל על גרפים יומיים של מניית GMDA, מניית נאסד"ק לא מאוד סחירה. אפשר ממש לראות את הנקודות שבהן התבצע טרייד, בשונה מהרצפים שרואים בגרפים כמו מניית אפל למשל.