⬅ חזרה לאינדקס

עצמאי-שכיר

🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2019 13:10
אהלן חברים,

פחות ידעתי לאן הנושא מתאים אז פתחתי אותו כאן(אם לא מתאים נא להעביר לאן שכן)

אני מעוניין לקבל חוות דעת לגבי השירות של עצמאי-שכיר ?

בעבר הייתי עצמאי ופתחתי עוסק פטור והעסקתי רו"ח(שעלה לי לא מעט כסף) אך אני לא מעוניין בתהליך המסובך הזה יותר.

האם השירות של עצמאי-שכיר הוא טוב? ואין צורך בפתיחת עוסק פטור ?
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2019 13:32
האם אתה מתכוון לשירות הנפקת חשבוניות?
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2019 13:59
כן, מבלי הצורך לפתוח עוסק פטור, ושעצמאי - שכיר יעשו לי את החשבוניות(אלא אם תמליץ עדיין על רו"ח או שירות אחר...)

וגם להתפטר מהצורך לעשות דוחות מס בכל שנה ולשלם על זה לא מעט כסף. ושיבצעו לי תיאום מס גם יכול להיות אחלה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2019 14:00
נעזרתי בשירות כזה בעבר וזה היה בסדר גמור. אכן נחסך ממך כאב ראש של להיות עצמאי, זה מחליף את פתיחת התיקים ברשויות, אתה נחשב שכיר.

הם לוקחים בדרך כלל 5% עמלה.

קח בחשבון-לפני כמה שנים היה בלגן בנושא הזה. ביטוח לאומי דרש כסף מפרילנסרים שהשתמשו בשירותים של חברות כאלה, כי הם כביכול לא שילמו בט"ל, למרות שהחברה מדווחת עליהם כשכירים ומנכה מיסים מהתלוש.

לא מזמן התייעצתי עם רו"ח לגבי פתיחת עוסק פטור והוא אמר לי שהוא לא גובה תשלום חודשי לעוסק פטור אצלו (חוץ מדו"ח שנתי ואולי גם הצהרת הון כמובן).
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2019 14:06
למה נראה לך ששרות כזה יהיה יותר זול מלשלם לרו"ח?

זה יוצא לא מעט כסף. לדעתי הרבה יותר ממה שיעלה רו"ח (אלא אם כן ההכנסה היא ממש קטנה).

וזה עוד לפי שמסתכלים על כל הטבות המס שאפשר לנצל בתור עוסק מורשה שאי אפשר לנצל כשכיר (רישום הוצאות על כל מיני דברים וכו').

לעוסק פטור באמת אין סיבה לגבות משהו מעבר לדו"ח השנתי (שעולה באזור ה1000 ש"ח + מע"מ אצל רוב הרו"חים).

הבעיה מתחילה כשעוברים הכנסות (לא רווחים אלא הכנסות) של כ100,000 ש"ח, ואז צריך כבר לפתוח עוסק מורשה ולהגיש כל חודשיים דו"ח למע"מ.

אבל אם אני זוכר נכון גם זה לא עולה כלכך הרבה, ויוצא פחות מ5000 ש"ח (5% מ100K) לשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2019 14:10
בכלליות אני בוחן את האופציה של עצמאי שכיר כהכנסה נוספת לעבודה הרגילה שלי.

כמו שציינתי כבר - בעבר הייתי עוסק פטור והיה לי רו"ח ששילמתי לו כסף ובגלל זה איני מעוניין לחזור לכך שוב, זה עשה לי לא מעט בלאגן.

הייתה לי תקופה שרציתי לסגור את הסטטוס שלי כעוסק פטור דרך הרשויות והרו"ח אמר לי שצריך קודם לסיים את השנה ואז לסגור את העוסק פטור ככה שיצא

ששילמתי לו כסף חודש בחודשו על שירות שכבר לא הייתי צריך ורק חיכיתי לסיים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2019 14:27
לא הבנתי למה שילמת לו כסף כל חודש.

בעוסק פטור כל מה שצריך לעשות זה להגיש דו"ח שנתי. רוב רואי החשבון לוקחים על זה סכום חד פעמי של כ 1000 שח לדו"ח (כלומר 1000 שח לשנה), בלי "סכום חודשי"

אבל אם אתה עובד ב2 עבודות כשכיר תצטרך לעשות תיאום מס וסביר ששוב תצטרך רו"ח שיקח סכום דומה, אז חוץ מלהפסיד 5% מכל ההכנסות שלך כ"עצמאי" ולהפסיד את היכולת לרשום דברים כהוצאה מוכרת בעצם לא עשית כלום במהלך הזה

לא ברור לי איזה בלאגן זה עשה.

לי היה עוסק מורשה במשך המון שנים (עם רו"ח שטיפל בהכל) ולא היה לי שום בלאגן.

גם העלות הכוללת לרו"ח הייתה נמוכה בהרבה מ5% מההכנסות
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2019 14:51
שילמתי לו בכל חודש 80 ש"ח.

אוקיי ומעבר לדו"ח, אתה לא צריך שהוא יעשה לך חישוב מס על כל חודש ? הפרשות שונות ? תיאומי מס ? אלו דברים שאתה צריך שרו"ח יהיה במעקב עליהם ועל זה צריך לשלם לו כל חודש.

בהתחשב באלטרנטיות שהיו לי בזמנו הוא היה הכי זול. היו רואי חשבון שביקשו 200, 300 ש"ח בחודש עם תשלו נוסף שאשלם על דוח שנתי.

אם אני לא טועה - אני די בטוח שעצמאי-שכיר עושים תיאום מס

ששילמתי כסף בכל חודש לחינם לרו"ח למרות שבכר לא הייתי זקוק לשירותיו ורציתי לסגור את העוסק פטור
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2019 15:14
80 ש"ח לחודש זה יחסית זול. יוצא פחות מ1,000 ש"ח לשנה.

ואם תשווה את זה לעלות שהזכירו פה עבור "עצמאי-שכיר" של 5%, זה אומר שאם אתה מרוויח יותר מ1600 ש"ח בחודש יותר משתלם לך להשתמש ברו"ח הזה מאשר בחברה.

לא צריך חישוב מס על כל חודש. חישוב המס הוא שנתי. (יש פנקס מקדמות שצריך לשלם כל חודש, אבל את זה מס הכנסה שולח לך ומחשב בעצמו על סמך המס בשנה הקודמת או משהו כזה).

תיאומי מס וכו' זה הכל חלק מאותו דו"ח שנתי (שאתה יכול להכין לבד או לשלם 1K לרו"ח שיעשה לך).

בזמנו לא היית פנסיית חובה לעצמאיים, אבל לדעתי אם אתה גם שכיר ואתה מפריש משם פנסיה אז יש סיכוי שזה מספיק ולא צריך להפריש גם מהחלק העצמאי.

מה שעוד נשאר זה ביטוח לאומי. במקרה שלי הרו"ח הצליח להוציא לי פטור מזה כי המחזור שלי היה קטן יחסית. אבל גם אם צריך לשלם זה לא כזה סיפור גדול.

כלומר בסופו של דבר לרו"ח לא נשאר יותר מידי מה לעשות ברמה החודשית למעט אותו דו"ח שנתי. (במקרה שלי לפחות, כל מיני יעוצים ושאלות תוך כדי השנה היו כלולים באותו תשלום שנתי).

יכול להיות.

אבל זה עדיין משאיר את הבעיה שאתה לא יכול לרשום דברים כהוצאה מוכרת. זה יכול להגיע לחיסכון של די הרבה כסף במקרים מסויימים.

בסופו של דבר שילמת פחות מ1000 ש"ח לשנה. מה זה משנה אם זה היה ב12 תלשומים או בתשלום 1?

הרי עיקר העבודה היא הדו"ח השנתי, ואותו בכל מקרה צריך להגיש גם אם היו לך הכנסות רק ביום אחד בשנה הזאת.

לא ממש הייתי מגדיר את זה כ"בלאגן".
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2019 21:31
עם הרו"ח שעבדתי איתו עד כה אני כבר לא אשתמש בשירותיו כי אני פשוט מאוכזב מההתנהלות שלו בתור לקוח.

למען האמת אני לא יודע מה הסכומים שאגיע אליהם עם ההכנסה הנוספת כי עוד לא יצא לי לעבוד ולראות...

רגע, אבל אם אני משלם ביטוח לאומי מהעבודה היומיומית שלי, זה לא "מכסה" אותי ?

ואיך אני מתנהל אל מול לקוחות ? הרי אני צריך להציג קבלות, איך התשלומים מתבצעים בבית הלקוח ? איך לוקח תשלום במידה בכרטיס אשראי ?

לא רוצה שהתהליך עצמו במיוחד אל מול הלקוח יראה ליצני ולא רציני.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2019 21:42
אני חושב שאתה צריך להתחיל מזה - להבין על איזה סדר גודל של סכומים מדובר כדי להבין אם ההתעסקות בכלל שווה לך את הזמן/כסף.

ברגע שתבין מה בגדול הולכת להיות ההכנסה שלך יהיה לך יותר קל להשוות בין האופציות השונות.

בתור "עוסק מורשה" או "עוסק פטור" יש איזה דרך לא לשלם (אאל"ט אם אתה מצהיר שאתה עובד בזה פחות מ8 שעות בחודש או משהו כזה).

אם אתה שכיר אז אתה צריך להפריש על כל המשכורת שלך (עד תקרה של כ44,000 ש"ח).

לא הבנתי איך זה שונה.

מה הבעיה להדפיס פנקס חשבוניות (או להשתמש בשרות של חשבוניות אונליין) בתור עוסק פטור/מורשה?

לגבי תשלום באשראי - אפשר להשתמש בביט ודומיו או לפנות לאחת מחברות הסליקה ולעשות איתם הסכם.

שוב, אני לא מכיר את החברה שאתה מדבר עליה, ואם הם נותנים גם שרותי סליקת אשראי וגם שרותי חשבוניות זה כבר סיפור אחר. למרות שגם אז צריך לראות מה התמחור שלהם אל מול העלות בתור עצמאי.