⬅ חזרה לאינדקס

להשקיע או לא?

🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2015 16:51
הי לכולם,

אני קוראת במשך זמן רב את הבלוג ובלוגים אחרים.

אחרי מחשבה ושיקולים רבים הבנתי שיש לי קושי להגדיר את היעד/המטרה העילאית של ההשקעה.

בכדי לייצר הכנסה פאסיבית - יש להשקיע למשך שנים רבות - לפחות 16 שנים. ההשקעה הזו אינה רק בכסף אלא בלמידה והפנית כל המשאבים האישיים שלי אל הנושא. בנוסף, צריך המון מזל בנושא - עיתוי מרכיב מרכיז (ועל אף שמדובר באמונה שחורה - נראה כי התקופה אינה לטובתי).

אני אישית צעירה, עדין לא מצאתי את עצמי בחיים. איני רוצה להמשיך בקרירה בה אני עוסקת - גם אם אחזור לשכר מינמום.

הייתה תקופה ארוכה שחשבתי לנסות ולממש את רעיונותיה של הסולידרית בשל הנוחות להעזר בקרן מחקה או תעודת סל לבנית תיק. אני די חסכנית ומוכנה לעבוד קשה למען המטרה. חסכתי סכום בצד לסבסוד של שלושת החודשים הבאים וכן סכום של כ-60 אלף. אני יכולה להעביר מדי חודש כבין 2500-3000 ש"ח ולמרות הכל יש לי ספקנות רבה בנושא.

אשמח לשמוע מאנשים נוספים. כיצד התחלו, באיזה גיל החלו, בעבור מה ובעיקר על מה הם ויתרו עבור הנושא...בנוסף, אם אבחר לא לפתוח תיק השקעות בניהול עצמאי - איזה המלצות תציעו להשקעת הכסף.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2015 17:15
אני אישית התחלתי להשקיע במניות דיבידנד יציבות.

המניות הללו מספקות "משכורת" שנתית שמתחילה ב-3% בערך וגודלת ב-6% בשנה גם ללא הזרמת כספים חדשים.

כתבתי על הנושא בשרשור מידע על השקעה במניות דיבידנד (את יכולה למצוא קישור בחתימה שלי).

3% זה בהחלט לא דבר שנשמע אטרקטיבי ומרגש אבל אחרי שהבנתי מדוע ההשקעה הזו כל כך יציבה ולמה לטווח הרחוק היא מאוד משתלמת (ריבית דריבית) החלטתי ששם אני הולך לשים את החסכונות שלי.

השקעה במניות דיבידנד יציבות מצריכה יותר למידה ראשונה מהשקעה במדדים כי את צריכה להחליט מה הדרישות שלך ממניה בשביל לרכוש אותה.

אחרי תקופת הלמידה הראשונה והחלטה מה הדרישות שלך ממניות בחירת המניות לרכישה בכל נקודת זמן נתונה הופכת להיות פעולה קצרה ויעילה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2015 18:12
לא ממש מבין את השאלה.

יש לך כמה אפשרויות:

א. לחסוך ולהשקיע ובכך כנראה להביס את האינפלציה כך שההון שלך לא יישחק עם השנים

ב. לחסוך ולא להשקיע וההון שלך יישחק עם הזמן

ג. לבזבז ולא לחסוך ואז להיות חשופה לכל מיני בלתמים במקרה הטוב (שלא לקחת הלוואות) או לחיות ברחוב במקרה הרע (שכן לקחת הלוואות).

בקשר לכמה זמן זה צורך. יש צורך בלימוד חד פעמי שאם משקיעים זמן מועט בכל יום לוקח מספר חודשים ואחרי זה משקיעים ובכל חודש אני משקיע אולי שעה-שעתיים בניהול התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2015 18:29
אני התחלתי מלשחק קצת בהלוואות עמית לעמית, אחרי זה נתתי למגדל להשקיע בשבילי ולא מזמן התחלתי להשקיע בעצמי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2015 10:52
ההמלצה היחידה שלי אלייך היא ברמה העקרונית, והיא נכונה לכל תחום. יותר מעשים פחות דיבורים ומחשבות. תוכלי לקרוא גם עוד 100 בלוגים ולפרסם עוד 2000 פוסטים תחת אשליה שתמצאי איזה פיתרון קסם שדעתך תהיה נוחה איתו. אבל אין. הדרך להצלחה היא בלבחור תכנית סהירה, שקולה והגיונית ולרוץ איתה לאורך זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2015 10:32
תודה לכולם,

נשמע כה פשוט דרך הפורום...זרקי את הכסף שלך על כמה קרנות מחקות או תעודות סל, תפללי לגורמי שמים - אל תסתכלי והנה מגיעה לה ההצלחה...

DOC גם ההיגיון שלי אומר שהכסף לא צריך לשכב ולנוח...אך אז מגיע האבל - אני אשקיע מזמני ומחיי עבור מה? מה התכלית לכל העשייה שלי פרט לכסף? אני לא מרגישה נוח עם זה. עד כמה שנשמע אבסורד ו"לא אחראי" אני יכולה להוציא את כספי על מענייני, על עצמי והחינוך שלי - הבעיה היא לא הכסף השוכב אלא מה אני עושה עם הכסף ולמה אני מייעדת אותו, מה סדר העדיפויות שלי בחיים...

אני צריכה תכלית וקשה לי להגדיר אותה - איך כל זה יגרום לי להיות מאושרת יותר בחיי, לא מודאגת ועסוקה בכסף. אכן אם אפתח תיק השקעות פאסיבי הניהול שלו דורש מעט מאמץ ולכן נמשכתי אל הבלוג הזה ועדין - אם איני הולכת להשיג משהו כמו עצמאות - ואני יכולה להשקיע נניח את הכסף בלימודים או כל פעילות אחרת שתקדם אותי כבן אדם - מותיר אותי בתהיות - האם לקפוץ למים או להמתין. ואם אני ממתינה עבור מה? ולמה?

בכל אופן המון תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2015 23:26
הי.

לא כל כך הבנתי את מה שכתבת.

מה האלטרנטיבות שלך לשימוש בכסף?

מדוע ההחלטה לגבי הכסף קשורה במה שיעשה אותך מאושרת?

הדברים שעושים אותי מאושרת זה חוויות ובעיקר קשר עם אנשים אחרים.

לשאלתך, אני משקיעה מ2008 בערך.

אני לא מרגישה שויתרתי על כלום כדי להשקיע. להיפך, למדתי הרבה .
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2015 08:34
נתחיל מזה שאת לא חייבת לחסוך את יכולה לבזבז אם זה מה שעושה לך טוב. אני דווקא אשמח מאד מכך כי הכסף שאני מרוויח הוא הודות לאנשים שמבזבזים.

מה התכלית של כסף? כסף הוא כמו מטרייה לא מרגישים שצריך אותו עד שמתחיל לרדת גשם.

מה זה הגשם? גיל מבוגר, פיטורים, מיתון, מחלה/פציעה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2015 10:18
בדיוק!

אני כבר בגיל 50, לא נורא מבוגר, אבל מניח שמבוגר יותר מרבים מהמשתתפים כאן. ואני רואה סביבי אנשים בגילי שלא חסכו, ממשיכים להיות תלויים במעסיק בגיל שלחלקם כבר קצת קשה לסחוב, ופתאום מצטערים על התנהלות העבר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2015 12:44
התחלתי בגיל 21 ולדעתי פרשתי באיזור גיל 30. בתקופה הזו הספקתי ללמוד תואר ראשון, לעבוד, ולפתוח עסק משלי.

הדרך שלי להגיע למקום שבו אני לא צריך יותר למכור זמן תמורת כסף היא שילוב של חיסכון שהביא אותי לחלק מהסכום הדרוש, והכנסה פאסיבית מהעסק שבניתי (שהוא גמיש מאוד ולא מרגיש כלל כמו עבודה).

אני לא מרגיש שויתרתי על דבר. טסתי לחו"ל כמעט כל שנה, החזקתי רכב חלק מהתקופה, בסך הכל היה בסדר. מה שכן, משכתי קצת את התקופה אצל ההורים על מנת להתבסס מבחינת חיסכון, אני חושב שזה עוזר מאוד כלכלית בשלב הראשון בחיים.

לגבי אפשרויות להשקעת הכסף - בגדול, ל-99% מהאנשים זה או תיק פאסיבי מסוג כלשהו ללא מחשבה, או מיקור חוץ - למצוא מישהו שיודע את העבודה ומוכן לנהל לכם את הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2015 09:34
אני חושב שלא צריך להסתכל על החיים דרך הפריזמה של הכסף וזה בדיוק מה שיפה בתיק פאסיבי.

במקביל לאותם דברים שמביאים אושר ושדרך אגב השקעה בהם חשובה לא פחות ואולי יתר מכסף כמו זוגיות ולימודים ופעילויות שאת עושה לעצמך, חשוב להיות מודע למה שקורה עם הכסף ולייר הכנסה פאסיבית שתקל ילייך בהמשך,

אני הרבה פחות קיצוני מהמשקיעה. לא אמרתי כלום על פרישה מוקדמת, אני לא חושב שצריך להתנזר מחו"ל ומהופעות ומרכב ומעוד מיליון דברים, אבל אחרי כל זה, עם מודעות לעניין הכלכלי וכמה פעולות אפקטיביות בכיוון אפשר לשפר את המצב הכלכלי במידה ניכרת. ככה אומרים לפחות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2015 17:58
Doc תודה שלא התייאשת.

ההודעה הבאה תיהיה מבולבלת כי אנסה לנסח את כל המחשבות שרצות בי.

קשה לי להגדיר את המטרה של הכנסת הכסף. אם אין לי גבולות ברורים - אני מפחדת להכניס את הכסף כי לא אדע איך להתמודד ברגעי משבר.

אם אני אכניס 100 אלף שקל לתיק השקעות בניהול עצמי ונניח שהכניס מדי חודש כסף - מה היעד שלי? "סתם נראה חכם יותר להשם אותו שם ולא בבנק"

כמה זמן תשאירי אותו שם? השכל אומר שצריך לפחות 10+ שנים כדי שאוכל להתמודד עם מפולת של 50% (שבמקרה תקרה ביום בו אכניס את הכסף) - אחרת לא אדע איך להתמודד עם הכאב - אם אני מחליטה - אני יודעת לדבוק במטרה ואז אם תיהיה מפולת אומר לעצמי שלפחות עמדתי על דעתי. מנגד, ההיגיון חושב - מ...את יודעת, החיים מפתיעים מדי, אני צעירה, לא יודעת מה אני רוצה לעשות בנוגע לקריריה, אם בכלל - אם פתאום אתאהב כל כך חזק שארצה להשריץ 10 ילדים - אולי אאמץ אלפי חיות...אולי אחליט שאני רוצה לפתוח עסק - מי יודע מה יקרה? אולי אהיה חולה בסרטן - רצים בי אלפי נושאים שאיני יודעת מה התשובה שלי אליהם בכדי שאוכל לבסס החלטה עליהם. לכן אני לא יכולה אפילו להניח שאשם אותו שם למשך 10 שנים - ונראה לי שעלי להחליט דבר ראשון את משך הזמן כדי שאוכל להרכיב תיק. לצערי איני מרגישה שאני מספיק יודעת להרכיב תיק יעיל לטווח קצר ולכן אני מרגישה שאני או אשקיע את הכסף לטווח ארוך או שהוא יעבור מוטציות שונות.

כלכלית - זה לא יפגע בי ובמקרה הרע ביותר לא אכניס כסף נוסף או אקטין את כמות הכסף מדי חודש וחודש (פרט לתקופה בה אצטרך להשקיע בלמידה)

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2015 18:09
אוקיי אז קודם כל לא אני ולא אף אחד אחר פה מוסמך לייעץ ואני לא מייעץ או ממליץ לך כלום, הכי טוב לקבל עצה מאיש מקצוע שזה תפקידו, יכול להיות שזה יהיה שווה לך את הכסף שמישהו ילווה אותך פיזית בתהליך.

לגבי חלק מהדברים שכתבת:

- לגבי חלק מהתרחישים - כמו שהמשקיעה כתבה פה פעם - תנאי הכרחי לפני כניסה להשקעה זה לדאוג לכיסוי למקרי קיצון - כמו מחלה קשה או תאונה קשה חלילה. את זה אני אישית עושה על ידי ביטוח בריאות פרטי וביטוח אובדן כושר עבודה. דרך אגב ברוב מוחץ של המחלות תקבלי בחינם טיפול, כולל סרטן.

- לגבי התרחישים של אורח חיים שישתנה פתאום בצורה קיצונית- אני לא חושב שאף אחד מהם מצריך לשרוף את החסכונות.

- צריך לזכור שגם "לא להחליט להשקיע" זה להחליט להשקיע. אם הכסף בעובר ושב את מצויה למעשה בהשקעה עם תשואה שלילית כגודל האינפלציה אז כלום לא סטטי.

- אורך ההשקעה זה כמובן פרמטר קריטי בהחלטה. במקביל, צריך לזכור שבטווח הנראה לעין אין כל כך אפיקי השקעה לטווח קצר (אשמח אם מישהו יתקן אותי) - אולי לתפוס איזה חיסכון אטרקטיבי בבנק צמוד מדד כדי לפחות שהכסף לא ישחק, אבל גם כאן זה על חשבון נזילות. בקיצור האופציות לא משהו.

- בקיצור, קחי את הזמן, תלמדי ותקראי עוד כדי להחליט בעצמך החלטה שתהיי שלמה איתה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2015 18:21
+1
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2015 13:21
תודה DOC, אשקול את הצעתך.

דווקא התרחישים כמו מחלות וכו' פחות מדאיגות אותי אלא החלטות שיתכן שיעשו במהלך הדרך. קשה לי להאמין שכל אלו שהצליחו לפרוש בגיל 30 נמצאים סוציואקונומית וכלכלי. יתכן שאתחייב להכניס סכומים של 2000 ש"ח למשך 10 שנים ואם ארגיש פתוח יותר לנושא אגדיל את הסכום. בכל מקרה תודה.