⬅ חזרה לאינדקס

בירור חוסן של בית השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2019 17:22
היי

יש לי קרן השתלמות כעצמאי (וגם קופת גמל להשקעה)

ותהיתי איך אני יכול לבדוק את ה"חוסן" של הגוף הפיננסי שנותן לי את השירותים הללו

יהיה מאוד לא נעים לגלות עוד 7 או 8 שנים כשארצה למשוך את הכסף שהחברה בחובות או משהו שעלול להשפיע על כספי

במידה ומשהו קורה לחברה שבה מונח כספי האם יש לו כיסוי כזה או אחר אם היא פושטת רגל?
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2019 17:25
הכסף נמצא בנאמנות מחוץ לבית ההשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2019 16:23
הכספים בבנק נאמן.

כן יש סיכון של מעילה או משהו בסגנון, ואם היינו מדינה נורמלית היה ביטוח מובנה למקרים כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2019 17:37
הכספים בחשבון נאמנות כמו שנאמר אבל כן במקרה חריג בו בית השקעות לא גדול לא יצליח להתאושש מהוצאה חד פעמית גדולה לדוג' שעולה פי כמה מסך ההכנסות או משהו בסגנון וממנה הפעילות תיעצר יהיה קשה ללקוח לקבל שירות ולבצע פעולות וייקח זמן עד שגורם אחר ירכוש את התיק או גרוע יותר הבנק יתחיל לפרק את הכסף לפי ת"ז. זה לא ביום או יומיים ולא חושב שהמערכת מנוסה בזה וטוב שככה.

לעניין מעילות היום לפחות בחברות הגדולות קיימים יותר מנגנונים לבקרה. בשביל להזיז כסף מסכום מסוים יש סבב חתימות של לפחות 3 גורמים שונים שרק אם כולם חברו יחד בתוספת הבנק המתפעל יוציאו לפועל מעילה ברמה רצינית מחשבון לקוחות , מחשבונות של החברה מה שנקרא מנהלת זה שונה אבל גם שם יש פיקוח. רוב המעילות גם בבנקים להבנתי בסכומים לא גדולים ויש המון טכנולוגיות שנראה שמצליחות לצמצם אם כי אין לי נתונים עדכניים