⬅ חזרה לאינדקס

קרן msci אחת מול הרכבה של כמה קרנות

🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2019 11:50
היי,

מה לדעתכם יותר משתלם - קרן אחת שמחקה את המדד העולמי (לדוגמה מגדל או תכלית), או לפזר בעצמכם את ההשקעה על פני מספר קרנות שמחקות מדדים שונים (נגיד s&p, אירופה ועוד)?

מצד אחד, בקרן אחת חוסכים התעסקות בלחפש כמה קרנות שונות, וגם דמי הניהול יכולים לצאת נמוכים יותר באחוזים. מצד שני, הקרנות האלו לא מנוטרלות מט"ח, אלא אם למישהו יש הסבר טוב למה עדיף דווקא לא להשקיע במוצרים מנוטרלי מט"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2019 12:10
יש הסברים מצויינים, אבל זה כבר תלוי במשקיע

תקרא בפורום על "גידור"

בנוסף תקרא בפורום על הקרנות (עולמי\ארה"ב), אנחנו אוהבים לדבר עליהן כאן, חבל שלא תקרא את מה שכבר כתבנו
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2019 16:37
אחפש, תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2019 16:45
השקעה בקרן אחת מחקת מדד זו הפסיביות בהתגלמותה ותודה לאל שיש אופציה כזאת.

בשאר המקרים חלוקה סתם תעלה לך בעוד דמי ניהול/ גידור שהוא יקר.

כמובן שהכל תלוי בך אישית בסופו של דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2019 14:03
רק חבל שדמי הניהול שלה גבוהים יותר

אם לא מגדרים אז אפשר להגיע לדמי ניהול נמוכים יותר ביחס לקרן אחת (וזה מה שאני אישית עושה)
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2019 14:25
אפשר לדוגמה vti vxus כמובן

אבל למען הפשטות, אני יוצא מנקודת הנחה שהוא רוצה להשקיע בקרן אחת ( בגלל זה עקב אחרי msci world)

אבל אתה צודק לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2019 11:24
האמת שלא קריטי לי להשקיע דווקא באחת, פשוט התלבטתי האם יש איזו עדיפות להשקעה בקרן של מדד עולמי על פני פיזור עצמי בכמה קרנות מחקות מדדים מקומיים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2019 12:15
מכיר רק את vti + vxus כתחלופה עדיפה, בשאר המקרים זה כנראה יהיה מיותר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2019 16:51
לדעתי יש יתרון בפיזור למקרה שהמשקיעה מעוניין להכיר את שוק ההון ולהשקיע יותר זמן. לא רק שגר ושכח.

כך ניתן להבין בטווח ארוך לאן כלכלות ומדינות הולכות, (למשל לבטל את הטיסה לX כי כבר חמש שנים המדד בירידות, כנראה המצב שם גרוע)

עוד יתרון שמקרה שזקוקים לכסף אפשר למכור חלק מהמדד שעלה, גם עם סה"כ השוק העולמי ירד.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 11:36
סיבה שלישית , היא שמישהו קבע את הרכב המדד ואילו חברות יהיה בו. במקרה שהמדד לא ישקף נאמנה את הצמיחה במשק העולמי בגלל טעות של מרכיבי המדד, מספר מדדים מקטינים את הסיכון הזה לטעות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 11:54
למכור את המנצחים ולהשאיר את המפסידים זאת טעות ברוב המקרים

במקרה כשזקוקים לכסף בשלב הצבירה, מכינים אותו מראש

לא הייתי רושם את זה כיתרון

גם כאן זה לא יתרון

המדד העולמי הוא פאסיבי ברובו ונקבע ע"י שווי שוק

אם מדינה הצליחה יותר משאר המדינות האחוז חשיפה שלה במדד יגדל אורגנית

אין הימור על מי יצליח יותר ומי פחות

במידה ומדינה חדשה תצטרף למדד היא תשקף בדיוק את יחסה בעולם

ריבוי מדדים לא מקטין את הסיכון לטעות מסוג הזה
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 12:37
אגב, אם כבר הזכרתי את המילה גידור, למישהו יש הסבר לזה שהקרנות המגודרות השיגו (לפחות בשנה האחרונה נגיד), תשואות גבוהות בהרבה מאשר הקרנות הלא מגודרות?
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 12:58
כי ההימור על המטבע הצליח (הפעם).
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 13:35
היתרונות שאני חושב אליהם:

גמישות במס

גמישות בהשקעה

דמי ניהול נמוכים יותר
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 19:01
1: מאמין שלרוב המשקיעים יש תוכניות מעבר לצבירה ופרישה, לעיתים זקוקים או רוצים כסף באמצע, כולל גם לצריכה ובילוי, במידה כזאת אפשר למכור מה שהרוויח במקום מה שהפסיד.

2: קרן הסל פסיבית אך בהתחלה הייתה בחירה אקטיבית מה להכניס ומשקל יחסי של מנייה, אולי בחלוקה של כמה קרנות סל נקבל שיקוף יותר טוב, (למרות שבד"כ העמלות יעלו)
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 19:04
אין דבר כזה

צריכה אמורה להיות מתומחרת לפני ההשקעה (כסף פנוי)

דווקא לא, שווי שוק הוא לא החלטה אקטיבית

תזמון השינויים במדד, יוצאות נכנסות ומתדולוגיה - כן
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 19:16
במציאות אנשים גם מוציאים כסף גם ללא תכנון מוקדם. באידאל כולם יודעים מה יהיו ההוצאות בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 19:19
מה זה משנה? אתה חוסך כל חודש 2000 ש"ח ופתאום אתה צריך להוציא סכום כסף "כי בא לך", אז במקום לשים אותו בהשקעה, אתה מוציא אותו על צריכה

ואם זאת הוצאה גדולה, אז פשוט לא מכניסים להשקעה מספר חודשים

אם זו קרן חירום, טוב זה כבר לא קשור כי זה לא צריכה, בכל מקרה קרנות חירום באות במגוון צורות

בשלב הצבירה לא מוכרים כדי לצרוך, בגלל זה הוא נקרא שלב הצבירה