⬅ חזרה לאינדקס

הפרשים במחיר ביצוע קניית קרנות

🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2019 23:24
שלום לכולם! הודעה ראשונה בפורום החביב עלי :-)

בתור מתחיל בתחום, יש לי חשבון באקסלנס טרייד.

בהתנסות ברכישת קרנות מסוגים שונים, שמתי לב בדיווחי התנועות שהמחיר המשוקף בקנייה ברוב רובם של העיסקאות יתבצע בסוף במחיר גבוה יותר. מצרף צילום מסך לצורך דוגמא:

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

הייתי חושב שמדובר כיוון שמדובר בקרן והעיסקה נעשית לא בזמן אמת - אז יש מחיר שמשקף נכונות בזמן מאוחר יותר. מצד שני - לרוב המחיר גבוה יותר, ובמיעוט נשאר באותו מחיר. אף פעם לא ראיתי שהמחיר הוזל...

יש איזה הסבר מניח את הדעת?

תודה!!
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2019 13:10
ברוך הבא!

המחיר נקבע רק בסיום יום המסחר.

אם רכשת ביום שני לפני השעה 16:00 קרן על מדד בארה"ב, השער יהיה לפי הסגירה בארה"ב בסוף היום. את השער המעודכן בו קנית תוכל לראות רק בלילה למחרת (שלישי) או בבוקר לאחר יומיים (רביעי).
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2019 14:24
תודה! אבל איך קורה שאף פעם (עשיתי כבר מעל 20 קניות..) המחיר לא יורד לטובתי? יכול להיות שהמחיר תמיד יהיה הגבוה מביניהם?...
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2019 14:30
המחיר יהיה בדיוק מחיר השוק (של כלל הנכסים בקרן) באותה נקודת זמן, לכן עושים את זה ב"זמן מנוחה"
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2019 14:46
אם תקנה ביום שבסיומו יהיו ירידות בארה"ב אז המחיר יהיה נמוך יותר ממה שראית בזמן שקנית.

אם הקרן חשופת דולר אז כמובן גם צריך שהדולר לא יעלה יותר ממה שהמדד יירד.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2019 14:46
אתם צודקים. אני שם לב עכשיו שגם בדוגמא שהעליתי (bluestar iot) יש ביטוי לירידה במחיר ואכן שילמתי פחות על הקניה. טעות שלי! תודה רבה!!
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2019 14:51
בכיף.

מה המספרים החיוביים והשליליים בטבלה שלך? אתה קונה מוכר וקונה שוב?
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2019 14:57
זה בדיוק מה שניסיתי להבין. אני רק קניתי.

במיעוט מהמקרים היתה שורה בודדת עם מחיר הקנייה ועמלה של מינוס 3 שח.

ברוב המקרים יש 3 שורות. עכשיו אני מבין שזה מבטא קניה, ואם יש שינוי מהמחיר בו קניתי, אז יש זיכוי וקנייה נוספת במחיר המעודכן.
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2019 14:59
אה... כנראה הם רושמים לך שורה על פעולת הקנייה, ואז "מזכים" אותך על השער שהיה ידוע בזמן הקנייה ומוסיפים שורה עם השער העדכני.