⬅ חזרה לאינדקס

איזה מדדים ישנם out there?

🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2015 23:02
בפורום (וגם בבלוג) כל הזמן נזרקים לאויר שמות של מדדים (מניות, אג"ח וכו').

השאלה שלי היא:

א) האם יש איפשהו (באיזשהו אתר עסקי, למשל) רשימה של כל המדדים הקיימים בארץ ובעולם?

ב) אם יש רשימה כזו ובוחרים ממנה מדד, האם יש דרך למצוא איזו קרן/תעודה מחקה/סל עוקבת אחריו?

תודה לעונים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2015 23:10
זה די חסר תועלת. יש אלפי מדדים פיננסיים שונים. אולי עשרות אלפים. יש גם עשרות רבות של חברות שעורכות ומפרסמות מדדים (MSCI, FTSE, STOXX, DJ, S&P, הבורסה לניירות ערך בתל אביב...). תכפיל את זה במדדים סקטוריאליים (מניות גז, נפט, רובוטיקה, עץ, קלינטק, ...) מדדים מדינתיים, אזוריים, יבשתיים, עולמיים, מדדי סחורות, מדדי נדל"ן, מדדי אג"ח, ונהיה כבר בלתי אפשרי לעקוב אחרי זה.

חשוב בעיקר להכיר את המדדים הגדולים והמרכזיים, ואותם תוכל למצוא בכל אתר פיננסי גדול כמו yahoo finance או bloomberg.

אשר לשאלתך השניה, נסה את etfdb או justetf בתור התחלה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2015 00:11
תודה @המשקיעה .

ומה לגבי המדדים שאני יכול להשקיע בהם מהארץ? בלי לפתוח חשבונות ב-VANGUARD ודומיו. כל העניין הזה של תיאום מס, המרות מט"ח ושות נראה לי מסובך בשלב זה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2015 02:03
אלו אותם מדדים.

1. אתה יכול לקנות את הניירות של וואנגארד או כל נייר אחר שנסחר בבורסה בארץ ובחו"ל גם בחשבון הבנק שלך ולכן בכולם אתה יכול להשקיע "בארץ בלי לפתוח חשבון מסחר של וואנגארד".

2. כל עוד אתה סוחר דרך חשבון שיש בו ניכוי מס במקור אתה לא חייב לבצע תיאום מס (אתה כמובן לא תקבל החזרי מס בלי תיאום מס...).

3. המרות מט"ח אתה צריך לעשות רק אם אתה קונה ניירות שנסחרים במטבע אחר וזה מתבצע ע"י לחיצת כפתור באתר האינטרנט שדרכו אתה סוחר או בשיחת טלפון עם מרכז השירות שלהם וממש לא מסובך.

נראה לי שאתה סובל מפחד שנובע מחוסר ידע.

הרבה דברים נראים לנו מפחידים עד שאנחנו מבינים כמה הם פשוטים.

בשיעור נהיגה הראשון שלך לא פחדת שתדרוס מישהו או שסתם תהרוס את הרכב בתאונה? אחרי שלמדת נהיגה הכל נראה יותר פשוט, נכון?

מבחינת פעולות מסחר בבורסה זה דבר מאוד פשוט:

אם אתה רוכש ניירות בשקלים תדלג ל-#5.

1. תלך לקישור של המרת מט"ח בחשבון מסחר שלך.

2. תרשום כמה כסף אתה רוצה להמיר משקלים לדולרים.

3. תלחץ על כפתור "בצע".

4. תאשר את הפעולה.

5. תבחר את הנייר שאתה רוצה לקנות (וממש לא משנה אם זהו נייר ישראלי או לא).

6. תרשום כמה יחידות אתה רוצה לקנות.

7. תרשום כמה אתה מוכן לשלם.

8. תוודא שיש לך מספיק כסף בחשבון.

9. תלחץ על כפתור "בצע".

10. תאשר את הפעולה.

כל הפעולות שתיארתי הן מאוד פשוטות וקלות ואין לך שום סיבה לפחד מהן.

אני בהחלט מבין למה כל זה מטריד אותך כי עברתי את אותו התהליך כשהתחלתי בעצמי אבל אל תיתן לזה לייאש אותך ופשוט תשאל את השאלות שלא ברורות.

אל תקפוץ למסקנה שדברים מסובכים רק כי אתה לא מבין אותם כרגע כי זה יגרום לך לקבל החלטות לא בהכרח נכונות על סמך מידע לא נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2015 08:27
בשביל קרנות מחקות האתר של לאומיטרייד מצויין