⬅ חזרה לאינדקס

מיסוי תושב ארה"ב על פדיון קרן נאמנות בארץ

🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2019 21:48
מצאתי מספר דיונים בנושא אך לא ענו על השאלה.

אני תושב ארה"ב - משכתי במהלך 2018 משיכה מלאה מקרן נאמנות ממעביד ישן בארץ (מ2012, לפני שהייתי תושב ארה"ב). משהו באזור ה15000 שח, שילמתי כמעט כלום - כ60 שח מס במשיכה (על ההפקדות הלא "מוטבות") לא רציני, עבר לחשבון הבנק הישראלי שלי בשקלים (שיושב כמעט ריק ללא פעילות).

זה כ-3800$ בהמרה.

איך אני מדווח את זה בארה"ב?

foreign income? כל הסכום? חלק?

האם זה מאפשר לי להשתמש בforeign tax credit משנה שעברה? איך זה קשור לAMT?

האם עכשיו אצטרך למלות גם טופס 3520 (Annual Return To Report Transactions With Foreign Trusts and Receipt of Certain Foreign Gifts)? או שזה לא foreign fund?

אשמח לעזרה בנושא ממישהו שעשה בעבר / יודע

המון תודה
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 00:02
קרן נאמנות או קרן השתלמות?

אם זו קרן השתלמות, בגדול, יש כמה דרכים...

אחד פשוט לדווח את זה כמו שרוב רואי החשבון בארץ מדווחים זאת עבור פדיון השתלמות, הם מחשבים 75% מהסכום ומדווחים את זה בשורה 21 (כיום זה עבר ל-Schedule 1, תחפש שם Other income).

עריכה: בגלל שאתה לא דיווחת לאמריקאים על ההפקדה של החלק שלך (2.5% הפקדת עובד), אז אתה צריך לדווח על כל ה-100% שפדית ולא רק על 75%.

אם תלך לפי ההצעה לעיל, אני מניח שהכל נחשב הכנסה זרה.

ככל שיש לך עודף מס זר משנים קודמות תוכל לנצל אותו.

זה הכנסה לכל דבר ולכן יחושב כחלק מהחישוב של AMT. בגלל שאתה מגיש טפסים כל זיכוי מס זר, אתה חיי להגיש טפסי AMT גם אם אתה לא עובר את הסף לAMT.

על פניו זה כן foreign trust. אם זאת לא מצאתי רואה חשבון אחד שמגיש טופס 3520 על קרנות ההשתלמות של לקוחותיו.

חשוב לציין שאם לא תגיש 3520 אתה חשוף לקנס של $10,000, אבל כמו שאמרתי הפרקטיקה הנהוגה היא לא להגיש. בסוף זה החלטה שלך.

ככל שזה פדיון חד פעמי, אולי שווה להתייעץ עם יועץ מס.
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 03:22
וואו תודה רבה!! אכן קרן השתלמות, תודה על התיקון והמידע. לא יכולתי לקוות לתשובה יותר טובה פה.

יש סיבה טובה לא למלא 3520 אם זה מונע חשיפה לקנס? לא הצלחתי עדיין להבין אם קרן השלמות ישראלית זה foreign fund או לא..

זה אכן פדיון חד פעמי, אך לא הצלחתי עדיין למצוא מישהו שייעץ לי על קרן השתלמות + מיסוי אמריקאי (בלי לשחוט אותי).

2 שאלות על מה שכתבת:

- אין שורות/מקומות יותר מדויקים עבור הכנסה זרה מ-foreign income ב1040 (שואל בהקשר שרשמת לשים תחת "other income")? לדוגמא בטפסים 1116, 8938? האם זה צריך להופיע *גם* שם?

- רשמת "אם תלך לפי ההצעה לעיל, אני מניח שהכל נחשב הכנסה זרה." - האם כוונתך ש100% זה foreign income ו75% זה other income או שלא הבנתי את כוונתך?
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2019 04:46
כי זה עשוי לפתוח קופסא אחרת לגמרי של השלכות (PFIC, למשל), דווקא הרצון להיות בסדר עלול לגרור השלכות גרועות יותר.

foreign בוודאות, fund - כנראה שכן, trust - זו השאלה הגדולה שהרוב מעדיפים להתעלם ממנה, אני אישית לא הייתי עושה משהו שונה ממה שרוב ממלאי הדוחות בתשלום עושים. אבל מאוד ייתכן שבגלל שאתה כבר תושב ארה"ב, אז אולי מטפלים בזה אחרת ולכן הייתי פונה לייעוץ.

אין קשר בין הדברים, ההכנסה הולכת לשורה 21. בנוסף, אם אתה מבקש זיכוי מס זר, אז מן הסתם ההכנסה הזו תיכנס בטופס 1116 לחישובים, אבל זה לא במקום.

לגבי טופס 8938 - זה לא דוח של הכנסות, אלא של נכסים זרים. אם סך הנכסים הזרים שלך עלה על $50,000 ביום האחרון של השנה, או $75,000 מתישהו במהלך השנה, אתה חייב למלא את הטופס הזה. זה מעין FBAR מורחב.

בטל את ההודעה הקודמת (ערכתי למעלה). אתה צריך לדווח על כל ה-100%.

אני קצת לא מבין למה אתה מתכוון לדווח את זה כ-foreign income, אין לך שום רובריקה בטופס 1040 שהוא מיועד ספציפית להכנסה זרה.

אתה פשוט ממלא בשורה 21 את הסכום.

אני מדגיש, זו הדרך בה רוב רואי החשבון בארץ מדווחים על קרן השתלמות שנפדתה עבור אזרחים אמריקאיים שגרים בישראל. לא בטוח שזו הדרך שבה ידווחו עבור המצב שלך. רצוי שתקבל עוד חוות דעת ממישהו שיש לו נסיון בזה. @דן ג. ?