⬅ חזרה לאינדקס

לעשות סדר כדי להתחיל...

🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2019 13:46
שלום לכולם,

אחרי קריאה מרובה בפורום המשקיעה ובכל הפוסטים המעניינים, אני רוצה לעשות קצת סדר כדי לדעת שאני מתחיל בצורה נכונה. חשוב לציין שאני לא משקיע כבד או משקיע שרואה את עצמו יושב על בסיס יומי מול המסכים, מבצע קניות ומכירות. אלא בחור שעובד במשרה מלאה, ופשוט רוצה להתכונן לעתיד הרחוק (פנסיה) ולעתיד הקרוב (2 - 4 שנים תוכנית הרחבה לדירה עם שיפוץ כללי), השקעה סולידית.

יש לי סכום נזיל ששוכב בעו"ש שהוא בסך 35,000 שקל, ואני רוצה להשקיע אותו כדי להנות ממנו בעתיד (קרוב או רחוק, תיכף נראה לפי ההמשך אם יש היגיון בדבר).

אם אני מבין נכון, אז אני חייב לחלק את ההשקעה בכך שתהיה השקעה בטוחה ונזילה לשעת חירום שתהיה בסביבות 30% מהסכום (נניח 10,500 ש"ח), והשאר להשקעה בקרנות מחקות מדדים.

לגבי ההשקעה הבטוחה של 30%,

האם ההמלצה היא פק"מ שהריביות בו שואפות ל-0 או אג"ח ממשלתי?

האם באחת מהשיטות האלה אפשר להנות מעיקרון הריבית דריבית? אני פשוט לא מוצא מידע אם הריבית היא שנתית ונצברת.

לגבי ההשקעה המנייתית של 70%,

האם קרנות מחקות זה הרעיון הכי טוב? הכיוון הוא שחלק מהסכום ישמש ככסף נוסף בעתיד לפנסיה.

האם להשקיע ישר בקרנות סל?

האם המידע שיש באתרי הבנקים או אתרי בית ההשקעות מכיל את סוג הריבית (שנתית?) והאם היא עובדת בשיטת ריבית דריבית? לפי מה שראיתי אני לא רואה את הנתון הזה.

האם אני מתכנן את זה בצורה נכונה? אני בן 38 ורוצה לשפר את אופי החיים שלי ושל משפחתי.

אודה לתגובות והכוונות.

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2019 13:54
לא.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2019 14:02
קודם כל בהצלחה!

איזה סכום היית רוצה לשמור לשיפוץ? זה מאוד חשוב בשביל שתוכל לתכנן את ההשקעה שלך.

אתה ממש לא חייב לחלק את ההשקעה כך. זה מאוד תלוי בנתונים והרצונות האישיים שלך.

גם באג״ח ממשלתיות ישראליות הריביות שואפות ל-0 (במיוחד בקצרות הטווח).

ישנם פיקדונות אטרקטיביים יותר בבנקים מתחרים (אתה לא חייב להיות לקוח כמובן).

בפיקדונות כן. בקרן מחקה אג״ח גם. גם באג״ח בקניה ישירה אבל זה קצת לא רלוונטי בסכומים שציינת ובריביות הצפויות.

לטווח הרחוק זה רעיון טוב מאוד לדעתי.

או ב...?

השאלה לא מובנת כל כך.

לאיזה מידע אתה מתכוון בדיוק? על מניות ואג״חים?

אני חושב שאתה מבין את הרעיונות הכלליים וחשוב שתקרא עוד ותשאל בפורום (כפי שעשית כעת) כדי טיפה לחדד את הדברים - גם מה האפשרויות וגם מה אתה רוצה ומתאים לך. בסופו של דבר זה לא מאוד מסובך והעבודה העיקרית היא להכין תוכנית מתאימה ולעמוד בה.

שוב-

המון בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2019 15:02
אתה מתכוון לבצע את השיפוץ הקרוב מהכסף שאתה מתכוון להשקיע? לדעתי לא רעיון טוב.

אופק השקעה קצר משמעותו השקעה במוצרים בעלי סיכון נמוך עם תשואה נמוכה.

אנשים חושבים שהם יודעים כמה כסף יעלה להם השיפוץ, אבל האמת היא שלרוב הוצאה גבוהה יותר מהמתוכנן.

לדעתי, עמלות+מסים יאכלו את הרווח הפוטנציאלי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2019 15:14
אוקיי, אני מוציא את נושא השיפוץ מהמשוואה. עדיף את הסכום שיש לי עכשיו להשקיע אותו וככה בעתיד אולי לסגור את ההלוואה/משכנתא מהרווחים שיתקבלו מההשקעה.

לגבי הנושא של ריבית דריבית, אני שמעתי הרצאה באינטרנט של חברת פרופיטי שבה דובר הרבה על נושא הריבית דריבית במיוחד בתוכניות ארוכות טווח (20 - 30 שנה), לפנסיה לדוגמא. ופשוט דיברו שם על ממוצע ריביות שנתיות של 7%-8%, ועם הריבית דריבית אתה תהיה עם מיליון ויותר (תלוי באפיקי ההשקעה שלך).

האם זה ריאלי בכלל? האם זה הגיוני או שסתם מוכרים חלומות ודמיון?

מה אחוז הריבית הממוצעת בהשקעות סולידיות לפי הניסיון שלכם?

מתי הריבית דריבית הופכת להיות כלי חזק לרווחים גבוהים? אם זה תלוי בסכום, מה הסכום ההתחלתי?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2019 16:09
כן.

תלוי אם שקלי או דולרי ותלוי בתקופת ההשקעה.

שקלי כ2% עד 3%, דולרי כ4%

לא תלוי בסכום. ה"כלי" הזה מושפע מ2 דברים:

תקופה וריבית/תשואה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2019 16:15
וכדי לזהות שהשקעה זו היא בשיטת ריבית דריבית, אז האינדיקציה היא ריבית שנתית? או שיש אלמנט אחר שמעיד על ריבית דריבית?
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2019 16:20
ציטוטי הריבית הם כמעט תמיד במונח שנתי (למעט במקרים של משווקים נכלוליים, גם בזה נתקלתי) ככה שתמיד אתה תקבל ריבית-דריבית .

בדרך כלל זה מצוטט בתור תשואה אפקטיבית, או IRR.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2019 16:22
נשמע מעניין

אפשר דוגמה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2019 16:23
בפרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2019 17:32
מידע חשוב שאשמח לדעת אותו גם.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2019 18:10
ריבית דריבית זה לא שיטת השקעות,זה בסך הכול אומר להשקיע מחדש את הרווחים ולקבל עוד תשואה(גם על הרווחים).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 12:54
אני יודע מה זה ריבית דריבית :)

אני פשוט עושה את הסדר ומחפש את ההשקעה הנכונה לצרכים ולאופי שלי.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2019 11:30
חברים, יש הרבה חברות השקעות שדרכן אפשר להשקיע בקרנות סל מחקות של שווקים בארץ ובחו"ל.

אני לא יודע מי בית ההשקעות הכי מומלץ (אקסלנס, מגדל, פסגות, הראל, תכלית וכו'...). האם הבחירה תהיה לפי דמי הניהול הכי נמוכים או שיש קריטריונים אחרים שצריך להסתכל עליהם?