⬅ חזרה לאינדקס

חושב על העתיד.. אשמח להארות.

🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2019 18:07
אהלן,

אני חייל קרבי בן 20 נכנס עכשיו לתקופה די משעממת מבחינת עשיה (5 חודשים) וחשבתי להתחיל להכין את עצמי ליום שאחרי הצבא, מכוון להוראה פרטית (80-150 ש"ח) תלוי במקצוע ובנסיון שאצבור.

אחי סטודנט והוא האיר את עיני בכמות בכמות של סטודנטים הנזקקים לשיעורים פרטיים (הרבה יותר ממה שחוויתי כתיכוניסט)

איזה מקצוע כדאי להתחיל ולהיכנס לתוכו?

הציעו לי כבר ללמוד פייתון / סטטיסטיקה שהן קורסים שהרבה סטודנטים מסתבכים בהם, רציתי גם לשמוע את דעתכם..

אולי בכלל עדיף הוראה פרטית לתיכונסטים.

בקיצור אשמח שתחווה/י את דעתך :)

אחלה שבת
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2019 10:33
בדרך כלל מקצועות שאנשים זקוקים בהם להוראה פרטית זה לא מקצועות בסיסיים,

לכן ללמוד מקצוע כזה תוך כדי קו, לבד, ובלי רקע - לדעתי כמעט בלתי אפשרי.

אנגלית ומתמטיקה זה סיפור אחר,

אנגלית - אולי אפשר ללמוד, במיוחד אם תכוון ליסודי/חט"ב ותיכון.

מתמטיקה - תלוי ברמה שלך כרגע, אם עשית 5 יחידות והבנת מה רצו ממך, אולי עם קצת למידה עצמאית תוכל ללמד בתיכון.

הוראה פרטית לסטודנטים- לדעתי תרד מזה,

אולי רק לסטודנטים שנאלצים לעשות קורסים יחסית מתמטיים וגם זה לא בטוח.

בתיכון ובחטיבה יש כבר עזרה וקבוצות למידה דרך המוסד.

מי שמעביר את השיעורים אלה סטודנטים לתארים מתמטיים ואתה לא יכול להתחרות במחירים שההורים משלמים.

לדעתי לך על תחום הלואו-קוסט שיעורים פרטיים ואולי תמצא כמה ילדים.

בכללי הייתי אולי מפתח תחביב לרמה שתוכל להעביר בה שיעורים פרטיים ולא מתחיל ללמוד מ-0 , תוך כדי הצבא.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2019 11:07
לא יודעת איך אתה יכול לתת שיעורים פרטים לסטודנטים בלי להיות סטודנט או לפחות לסיים את הקורס בו אתה נותן את השיעור .

לגבי תיכוניסטים לחלוטין אפשרי היות וכבר סיימת תיכון ואתה בקיא בחומר.

תתמקד בנושאים הכי קשים - הגיוני בהם אנשים צריכים הכי הרבה עזרה . או בנוסף למקצועות בהם הציון הגבוה משפר את הממוצע כמו אנגלית 5 יחידות
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2019 12:47
בשיעורים פרטיים?... זה קל.

מתמטיקה, סטטיסטיקה, כימיה, פיזיקה.

ככל שתלך למקצועות שהם בסיסיים - כך יהיו לך הרבה יותר לקוחות (אבל כנראה שגם יותר תחרות, ושכר נמוך יותר לשעה).

ככל שתתמקד במשהו הרבה יותר ספציפי, נניח פייתון, ככה יהיו לך פחות לקוחות (אבל כנראה שגם פחות תחרות, ושכר גבוה יותר לשעה).

תחליט מה בא לך ואיפה אתה עומד ביחס להבנה שלך ולרמת הנכונות להשקיע בהתעמקות במקצועות הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2019 13:27
בקשר לשאלה על קהל היעד? במי כדאי להתמקד לדעתך?
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2019 13:51
אתה חייל, אז אני רק מניח שרמת הידיעה שלך נעה סביב הבגרות 5 יח"ל, ואולי איזה קורס אינטרנטי שאולי רק עשית באיזו אקדמיה אינטרנטית או באו"פ...

זה תלוי רק ברמת הידיעה והבטחון שלך, אבל הגיוני שתלמידי בית ספר ותלמידי מכינות, אולי גם סטודנטים מתקשים בשנה הראשונה-שניה ללימודים שמתעסקים עם המקצועות הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2019 13:53
רבים וטובים מעליי כבר המליצו רבות וחכם ממני.

אני רק מזכיר לך שלפני ה"טרפת שגעת" תן גם איזה כמה חודשים ניתוק מהג'ונגל שלנו ולך תיאבד [בצורה סולידית] במקום עם תיק או מזוודה או סתם שביל ישראל ותגלה גם צדדים אחרים בך.

התקופה של פוסט-צבא, לא תחזור, והיא יקרה מפז.

בהצלחה.