⬅ חזרה לאינדקס

Quicksale דרך Etrade

🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 09:33
קראתי כמה הודעות סותרות ורציתי ליישב את הדבר הזה אחת ולתמיד.

בתוכנית ESPP (שהמעסיק נותן לך לקנות מניות בהנחה מסוימת יחסית) דרך etrade:

אם עושים quicksale אז האם המכירה מופיעה בטופס 106 לאחר מכן או בתלוש משכורת? או שפשוט אני צריך לדווח על כך כרגיל בדוח השנתי כמו בכל מכירה מברוקר זר.

קראתי בהודעות קודמות בפורום שייתכן וכן, אבל אני נוטה לחשוב שהם התבלבלו עם RSU או תוכנית אופציות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 10:03
המס יורד דרך המשכורת (לפי מס שולי) ורואים את זה בתלוש.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 10:27
אגב, גם אם לא עושים quicksale, בתום התקופה (חצי שנה) כשהכסף ״משתחרר״ המס של ההטבה יורד ומופיע במשכורת תחת זקיפות שכר - ״שווי espp״.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 12:04
אני מניח שאת/ה מתכוונים למס שולי שיורד על ההטבה בגובה ההנחה.

אני התכוונתי למס רווח הון שנובע מהמכירה (גם ב-quicksale עשוי להצטבר רווח קטן או הפסד קטן).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 12:43
המס (רווח הון) לא מנוכה אצלך במקור? בדרך כלל מדובר על סכומים מאוד קטנים שמצטמצמים עוד יותר עם עמלות ולא מאמין שמישהו יחפש אותך על זה, בהנחה שזה נוכה במקור.

בכל מקרה, אתה יכול לצרף את המסמכים לדוח השנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 12:45
לתושב ישראל לא ינוכה מס במקור על רווח הון בארה"ב.

אני ספציפית גם אזרח ארה"ב, אבל גם להם לא מנוכה מס במקור על רווחי הון.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 12:50
נכון. אבל, בתוכניות מניות של חברות, זה עלול להיות שונה (לפעמים יש ברוקר אמריקאי ונאמן ישראלי שגובה את המס במקור).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 13:14
אז זה מה שאני שואל, האם יהיה את זה (ואז זה יופיע בטופס 106) או שלא יהיה את זה?

מדובר באינטל לצורך העניין.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 13:31
מהנסיון שלי זה תלוי במעסיק ולא בברוקר.

יש מעסיקים שבכלל לא מאפשרים same day sale וממסים אותך רק על המס השולי.

יש כאלה שמאפשרים same day sale אבל אומרים לך שאתה חייב לדאוג לענייני מס רווח הון ויש כאלה שבמכירה מיידית דואגים גם לענייני המס.

תשאל אצלך בחברה את מחלקת הכספים, בטוח יש שם מישהו שידע לענות על זה
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 14:26
אם אני לא טועה המס הנוסף (מרווח הון) יורד אוטומטית בזמן המכירה ומופיע בדו״ח שמתקבל על המכירה. כלומר לבנק נכנס רק הנטו.

לא חושבת שזכור לי שראיתי את זה מופיע גם בתלוש המשכורת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 14:30
אני לא זוכר איך זה באינטל. אם יש ניכוי רווח הון הוא לא יהיה בטופס 106, אלא בטופס אחר של הנאמן ולא של אינטל. אינטל רק מנכה את הזקיפה על ההנחה וזה יהיה ב106.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 14:30
מי בדיוק מוריד אותו?

ברוקר אמריקאי לרוב לא יודע לשלם מס למדינת ישראל (לפחות לא מס רווחי הון).

ובכלל, מי שמחזיק חשבון מסחר מלא בETRADE הכסף מהמכירה נכנס לו לחשבון שם ולא מגיע לחשבון הבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 14:35
אני חושב שאתה צודק ובאמת באינטל מכיוון שזה מנוהל על ידי ברוקר אמריקאי זה ככה. יש מקומות שיש נאמן או מתווך ישראלי בנוסף ואז הוא דואג לזה ונותן טופס על הניכוי שבוצע וטופס 867. באינטל, יש מצב שאין ניכוי. אבל, אחרי עמלות, לא ברור שנשאר רווח הון בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 14:38
לא נתקלתי בחברות שמנהלות ESPP אצל נאמן או מתווך. לדעתי אתה מתבלבל עם RSU ואפציות, ששם אכן חייבים נאמן (בשביל הטבת המס).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 14:39
דיברתי עם מדור שכר.

אם בוחרים באופציה quicksale הכסף מועבר חזרה בשקלים לחשבון הבנק (עם ניכוי של הנאמן 60% שמתקזז במשכורת הבאה במקרה הצורך).

בגלל שאני מעדיף לשמור בדולרים ולהעביר לחשבון מסחר הרגיל שלי, אז אני צריך לעשות keep ואז למכור ברגע הראשון (וכמובן שיתכן רווח או הפסד קל במקרה זה).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 15:57
מוזר... אצלנו לא הייתה בעיה לעשות quicksale (זה כמו same day sale?) ופשוט להעביר את התמורה בדולרים (לחשבון הבנק) במקום בשקלים.

אם אתה עושה keep אתה משלם את החלק הפירותי דרך המשכורת לפי מועד סוף התוכנית?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 17:02
כן גם בkeep וגם בquicksale (שכתוב שזה יכול לקחת גם שתי ימי עסקים, אז בערך דומה לsame day sale)
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2021 21:26
היי, תוכלו בבקשה לחדד את העניין, מה הדרך להמנע ממס רווחי הון? (בכדי לא להתעסק עם ענייני דיווח למס הכנסה), בהנחה שאין אופציה אוטומטית של quicksale, איך למכור בכדי להמנע ממס רווחי הון? האם מכירה באותו היום של הקניה תמנע רווח הון? (אם יש אופציה כזו מבחינה מעשית, כי הבנתי שלוקח זמן לקניה להתבצע?)

תודה