⬅ חזרה לאינדקס

כה אמר השר כחלון זה עתה בפייס

🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2015 19:25
מכריזים היום על צעד ראשון לרפורמה בשוק הפנסיוני - שוק ריכוזי ביותר שדורש רפורמה עמוקה.

המטרה שלנו היא להגביר את התחרות, להקל על ציבור החוסכים ולהוזיל עלויות בחיסכון הפנסיוני.

בשלב הראשון אנחנו שמים סוף לכספי הפנסיה האבודים. נפעיל שירות שיעביר את הכספים מהקרנות המוקפאות שלכם לקרן הפעילה.

כך נפשט את המערכת הפנסיונית, נייצר רצף ביטוחי, נפחית את עלויות הניהול והכיסויים הביטוחים ונמנע תופעות של "כספים אבודים".

הדבר השני שאנחנו עושים היום זה לעצור את ניגודי העניינים של המעסיקים. מעסיק לא יתנה את שיעורי ההפקדה לחיסכון פנסיוני בסוג המוצר. המטרה היא למנוע ניגוד עניינים של המעסיק (למשל, בבחירת הסדר אבדן כושר עבודה לעובד) ולאפשר לעובדים לבחור את המוצר הפנסיוני המתאים ביותר לצרכיהם.

הדבר השלישי שאנחנו עושים זה לפתוח את שוק הקצבאות – הגדלת היצע המוצרים בשוק על ידי מתן אפשרות לקבלת קצבה מקופת גמל באמצעות משיכה תקופתית ורכישת ביטוח אריכות ימים ממבטח חיצוני. זהו צעד שירחיב את מגוון המוצרים העומדים בפני חוסכים, יאפשר התאמה טובה יותר לצרכיהם, יגדיל את התחרות בשוק ויתרום להפחתת עלויות הניהול בתקופת הפרישה.

אנחנו נמשיך ונטפל בכל תחומי הביטוח והפנסיה בהם הריכוזיות גורמת לנטל על הצרכנים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2015 19:39
אם יצליח ברפורמה הזו, מחירי הדיור יפסיקו לעלות (אפילו אם לא יירדו) ובנקים ישראליים יפסיקו לשמש כשלוחה של המאפיה בארה"ב - דיינו.

אני חושב שמכל הרפורמות, זו של הפנסיה הכי קלה לביצוע.

לי אישית היא גם הכי חשובה, אבל אני מדבר מפוזיציה של בעל דירה שלא מעוניין בהשקעה בדירות נוספות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2015 19:50
מה הסיבה שזה ישפיע על מחירי הדיור?
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2015 19:53
לא התכוונתי לקשר סיבתי אלא מניתי את התחומים בהם מבקש שר האוצר להנהיג רפורמות - פנסיה, דיור ובנקאות. לדעתי, בתחומים שאינם פנסיה יכולתו להצליח בזמן קצר קטנה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2015 20:21
יפה. בהצלחה לכחלון
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2015 21:20
תודה שהבאת את המידע לידיעתנו. נאחל לו כולנו בהצלחה, צריך להתחיל להתקדם בנושא.