⬅ חזרה לאינדקס

סגירת חשבון בנק בגרמניה

🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2019 20:14
שלום לכולם,

אשמח לשמוע את דעתכם ולוודא שאני לא מפספס משהו:

אני חיי כבר מס' שנים בגרמניה (תושב, לא אזרח) ובעל חשבון בנק מקומי.

אני מתכנן לחזור לישראל במהלך השנה הקרובה. למי שמכיר, ברגע שעוזבים את גרמניה מחוייבים להגיש טופס "ביטול רישום" או "abmeldung" למשרדי העירייה.

בכל אופן, במידה והבנק בכלל יאפשר לי לשמור על חשבון הבנק ובהנחה ולא יגבה על כך עמלות כי כבר לא תופקד לחשבון משכורת, האם יש סיבה לשמור על החשבון פתוח? או הפוך, האם יש סיבה למה עדיף לסגור אותו?

בעניין קשור - עמלת העברת הכספים לבנק מחוץ לגרמניה היא 1% מהסכום (אנסה להתמקח על זה, אבל זה כרגע המצב).

האם יש דרך זולה יותר להעביר יורו לחשבון IB או לחשבון הבנק בישראל?

תודה מראש :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2019 20:18
אם זה בחינם אז מה איכפת לך?

פיזור זה תמיד טוב. והאופציה לשלם בטיולים באירופה עם כרטיס מקומי/להוציא מזומן מכספומט בלי עמלות וכו זה בהלט יתרון.

אאל"ט יש לib חשבון בגרמניה. או לפחות אחד באירופה שיודע לקבל יורו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2019 20:25
תודה רונן. רעיון טוב - אבדוק את נושא חשבון IB בגרמניה.

האם יש "סיכון" בהשארת החשבון פתוח? מכיוון שאם אצטרך לסגור את החשבון אחרי שכבר אחזור לארץ זה יהיה תיק רציני :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2019 20:33
רק להבהרה - הכוונה לחשבון בנק של ib שמקושר לחשבון המסחר הרגיל שלך בib (יכול להיות ישירות בארה"ב או דרך מתווך ישראלי/קפריסאי/אירופי וכו).

אני בטוח שיש ל ib חשבון שיודע לקבל יורו ונמצא באירופה. לדעתי גם אם הוא לא בגרמניה עדיין העמלה לבנק שלך תיהיה נמוכה מאוד.

לא יודע. צריך לבדוק מבחינת בירוקרטיה מקומית, אבל אני לא מצליח לחשוב על בעיה ספציפית.

כולה גרמניה. יש עכשיו המון טיסות לאו קוסט לשם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2019 09:31
שלום שלום,

א. המחויבות לעשות ABMELDUNG קיימת, אבל היא פורמלית בלבד, ויש בה צורך אמיתי רק אם יש לך תכניות בעתיד לחזור ולהתגורר בגרמניה. הרישום בעיריה נעשה אך ורק בשביל שהעירייה תוכל למשוך את חלקה היחסי מכספי המיסים שלך ולבנק שלך אין בשום אופן גישה אליו (במאמר מוסגר - יותר מ-10 אחוז מהגרמנים לא רשומים במקום מגוריהם).

ב. במידה ואתה שוכר דירה הרי ששילמת פקדון, פקדון זה יוחזר אליך במלואו רק לאחר שבעל הדירה יסיים את ההתחשבנות של הNEBENKOSTEN לשנה הקלנדרית, במקרה הטוב לקראת אמצע השנה שלאחר מכן. לפחות עד אז רצוי מאוד שיהיה לך חשבון בנק ממנו תוכל לשלם את התשלומים הנוספים של הNEBENKOSTEN, אם קיימים, ואליו יועבר אליך הכסף של הפקדון לאחר מכן.

ג. במידה ותשנה את כתובתך בחשבון הבנק לישראל סביר שהבנק יבקש ממך למלא הצהרת CRS ויעביר עליך דיווח לרשויות המס בישראל. אם החשבון הוא רק עובר ושב ולא חשבון השקעות אין לזה שום השפעה, בכל זאת יש אנשים שזה מפריע להם.

ד. לפי מיטב זכרוני בפעם הקודמת שעזבנו את גרמניה את החשבון סגרנו לבסוף בכתב, חובר הנוכחות היא רק בפתיחת החשבון.

ה. שים לב שאם אתה עוזב באמצע השנה אז יהיה לך בסבירות גבוהה שווה לעשות STEUERERKLÄRUNG ולקבל החזרי מיסים. גם בשביל זה תצטרך לשמור את החשבון לפחות עד אמצע השנה שלאחר מכן.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2021 21:56
אחרי ששולחים הצהרת תושבות לבנק, בסוף זה מגיע להעברת מידע (CRS) בגלל שזה גוף ממשלתי בטוח שהם יודעים על חשבונות נוספים (חשבון השקעות וכו) האם זה אומר שהם יתחילו לדווח על כל החשבונות? או רק על החשבון הספציפי?
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2021 22:36
לא בטוח שהבנתי את כוונתך...

ברמת הבנק כן, הוא יעביר דיווח על כל החשבונות שרשומים על שמך.

ברמת המדינה ממש לא. גם אם היתה למדינה מערכת מידע מרכזית על כל החשבונות הפיננסים (ובגרמניה ממש אין), הפרוטוקול הוא פרוטוקול דיווח אוטומטי וככזה הבנקים מעבירים למערכת שורת קוד והמערכת מעבירה למדינה המקבלת. גם אם זה היה מותר (ואני מאוד בספק) אין לאף מדינה שולחת עניין להשקיע משאבים ו"להעשיר" את הרשימה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2021 22:42
בכל הצהרת הון תצטרך לדווח על החשבון והיתרה בו.

עליך לדווח על כל רווח בחשבון, כולל על ריבית זכות, אבל לא על רווח שקלי שנבע מהפרשי שער.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2021 14:38
השאלה שלי לגבי ישראל.

אני נמצא בחול (אזרח וגם תושב של מדינה זרה). בישראל נשארו חשבון בנק, חשבון השקעות ועוד.

כפי שהוסבר לי אני לא יכול בקלות להעביר חשבון השקעות אלא אם כן אני נמצא במערכת פתוחה, על מנת לעשות את זה צריך גם להגיש הצהרת תושבות.

השאלה היא אם אגיש הצהרת תושבות לבית השקעות אז החשבון השקעות ייכנס לCRS האם חשבומות אחרים גם ייכנסן ל-CRS.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2021 13:40
להבנתי לא. מדובר, כמו שאמרתי, בפרוטוקול אוטומטי שבו מידע על מי שסווג על ידי מוסד פיננסי כתושב חוץ עובר אוטומטית למערכת הבינלאומית. בשביל שיקרה מה שאתה מתאר צריכה רשות המיסים גישה ישירה לפרטי כל בעלי החשבונות בכל המוסדות הפיננסים בארץ ואפשרות לסרוק את כולם ולהשוות עם רשימת הדיווח. להבנתי אפילו טכנית זה ברמת הפנטזיה, שלא לדבר על כך שאין לאף אחד מוטיווציה לכך.

במאמר מוסגר - המלצתי היא לדווח בארץ המגורים באופן מלא על כל מה שצריך דיווח. חוסר דיווח הוא אינו בעיה שנעלמת מעצמה או קטנה עם הזמן, בדיוק ההפך. מה שלא יכאב היום-יכאב פי עשר מחר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2021 23:52
בישראל הבנקים גובים עמלה של כמה מאות שקלים לחשבונות לא פעילים מעל 10 חודשים, תבדוק אם משהו כזה קיים גם שם.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2021 12:59
בדקתי עוד לא גבו.

קראתי שהם איכשהו אוטומטית מזהים חשבונות לא פעילים ואז מבקשים מבעל חשבון להצהיר תושבות.

אמנם לא ידוע מה קורה כש מגישים הצהרה, האם זה אומר שאוטומטית מכניסים לcrs

לא מצאתי מומחה בתחום שיוכל לסייע
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2021 13:13
אתה יכול לעשות העברה של 5$ מתוך החשבון החוצה פעם בחצי שנה כדי לשמור על החשבון פעיל.