⬅ חזרה לאינדקס

מכירה וקניה ללא מימוש בפועל

🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2015 00:51
אהלן!

יש ברשותי כמה מאות של מניות eBay כבר מעל ל8 שנים, לעולם לא מכרתי או רכשתי.

קיבלתי אותן ממזמן כ RSU והיום כולן הן Vested ומנוהלות ב Etrade.

אני מעונין למכור כמה ולקנות בכסף מניות של חברה אחרת, הכסף לא מגיע אלי ליד אלא ישירות לרכישה של מניה אחרת... במילים אחרות "המרה".

האם יהיה אירוע מס?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2015 00:56
לא הבנתי איך זה בדיוק המרה.

אם אתה צריך למכור מניות של EBAY ואז לקנות מניות אחרות באותו הסכום באותו חשבון מסחר (ETRADE) אז אתה עדיין מוכר את המניות ובגלל המכירה אתה צריך לשלם מס.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2015 01:10
הכוונה שהכסף לא יגיע לחשבון שלי (בנק), אז למה אני חייב במס?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2015 07:46
עצם ביצוע פעולת המכירה מחייבת אירוע מס בלי קשר אם העברת את הכסף לבנק או לא.

אני לא יודע אם ETRADE מורידים לך מס במקור אבל אם לא אז אתה חייב להגיש דו"ח למס הכנסה וכדאי מאוד שתתייעץ עם איש מקצוע בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2015 07:47
אתה חייב במס כי מימשת רווח הון. גם חשבון השקעות הוא סוג של חשבון לצורך עניין המס.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2015 08:17
פעם ל-M16 שלי נפלט כדור ומי שהחזיק אותו מת.

אז למה אני בכלא ולא ה-M16 שלי?
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2015 22:13
קצת בדיליי,

קודם כל תודה על התגובות.

נראה שלא אוכל להימנע מאירוע המס של המכירה, אבל ארצה לדעת אם קיים מכשיר פיננסי כלשהו שצובר בשבילי את הדיבידנדים ולא מעביר לי אותם ישירות לחשבון הברוקר (מה שיביא לעוד אירוע מס...) אלא רוכש עוד מניות מאותו הסוג שכבר יש לפי קונפיגורציה או משהו שאני מחליט?
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2015 22:57
חפש קרנות צוברות (accumulating). יש דיונים נרחבים על כך בפורום ולא תמיד זה משתלם.
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2015 22:58
על זה לא שמעתי. אחפש , תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 10:29
שלום,

אני רוצה להוסיף על השאלה (למרות שחלפו 6 שנים).

בהנחה שיש רק רווחים, האם אירוע מס כזה באמצע הדרך תוצאתו פחות רווח בסופו של דבר?

כלומר, נניח שיש מניה שכל הזמן עולה. נניח שהשקעתי במניה בינואר. נניח שמכרתי אותה ברווח ביוני וקניתי מיד שוב את אותה מניה בדיוק בסכום שנותר לי לאחר תשלום המס (בפועל מניה אחרת עם ביצועים דומים). עכשיו הגיע דצמבר ואני מוכר את הכל ולוקח את הכסף. האם יש לי ביד פחות כסף ממה שהיה לי ללא המכירה-קניה ביוני?

חישוב מתמטי מהיר מראה לי שיהיה לי פחות כסף ביד. אבל אולי טעיתי בחישוב או בכללים.

אם זה שהכל באותה שנה שונה ממצב שזה בשנים שונות, אז גם אותה שאלה ונשנה במקום חודשים לשנים. כמו כן האם בקרנות פטורות זה עובד אחרת?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 10:40
לא טעית, יש לך פחות כסף. אבל לא הרבה פחות. משהו כמו 1-2% (תלוי בהנחות על הצמיחה).

ולכן לדעתי שיקולי מס צריכים להיות בעדיפות נמוכה ביחס לשיקולים אחרים.

אין הבדל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 11:10
תחשוב על ככה - אם היית מוכר מניה ברווח, משלם את המס ומייד קונה מחדש את אותה מנייה באותו מחיר היית מחזיק עכשיו פחות יחידות של המניה. אז אם המניה תעלה בשנה אחרי ב10%, אז התועלת שלך מהעליה תהיה קטנה יותר מאשר במצב המקורי כי יש לך כעת פחות יחידות.

אם אין תשלום מס על הרווח אז אחרי המכירה אתה יכול לקנות מניות בדיוק באותו שווי (עד כדי עמלות קניה/מכירה).
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 11:24
אין הבדל רק אם הברוקר מנכה לך מס במקור.

אם לא אז יש לך דחיית מס מסויימת (חצי שנה/שנה תלוי לפי איזה אסכולה)
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 11:53
בקרנות פטורות יש מס על הרווח. הקרן פטורה מתשלום מס, לא המשקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 12:42
אותו דבר. דווקא בקרנות חייבות זה עובד אחרת, אבל לא רואה סיבה להשתמש בהן.