⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות: עו"ד לתביעת נזיקין

🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2019 16:31
שלום לחברי הפורום.

במקביל לחברות פעילה בפורום, פתחתי את היוזר הזה לטובת ההתייעצות הזו כדי לשמור על דיסקרטיות.

בלי להיכנס יותר מדי לפרטים, אני בלימודי דוקטורט באחת האוניברסיטאות מזה כ-4 שנים. חבלה (פלילית להערכתי) מכוונת ומתמשכת על ידי בעל תפקיד באוניברסיטה השמידה את העבודה שלי בכמה שנים האחרונות (לא השמדה של תוצר העבודה, אלא שכל העבודה שעשיתי בזמן הזה היתה ב"הילוך סרק"). פניה לגורמים האחראים באוניברסיטה הובילה לנסיון טיוח ולא נתנה לי מענה מתקבל על הדעת.

נגרם לי נזק משמעותי מאוד, מבחינת כמה שנות עבודה שהלכו לאיבוד, עוגמת נפש עצומה, ופגיעה חמורה מאוד בקריירה העתידית שלי.

בתוך התלבטות קשה לגבי האפשרויות שלי, נשקלת האפשרות של תביעת נזיקין כלפי האוניברסיטה (להערכתי המטרה שלי היא כמה מאות אלפי ש"ח), וברצוני להתייעץ עם עו"ד מתאימ/ה לגבי האפשרויות שלי, סיכויי ההצלחה, והשלכות של הפעולות העתידיות שלי על סיכויי ההצלחה של תביעה כזו.

אין לי מושג איך למצוא עורך דין מתאים ואיך לסנן. אשמח מאוד לכל ייעוץ לגבי חיפוש עו"ד, כאן או בפרטי. עדיפות לאיזור תל אביב. המלצות ספציפיות יתקבלו בברכה (בפרטי אם יש צורך). נראה לי שזה לא מנוגד לכללי הפורום.

אני חולה מזה (פיזית!) כבר כמה שבועות, ועזרתכם יכולה להציל אותי.

תודה על הקריאה ותודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2019 16:52
כואב לי הלב לשמוע סיפור כזה. יש לי כמה שאלות:

האם בעל התפקיד הוא זוטר (עובד מעבדה וכו') ?

האם יש מניע סביר למעשה שלו, שאתה יכול להציג במשפט?

מה המנחה שלך אמר על זה?

לא הייתי מצפה לשום תוצאה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2019 16:58
תודה

לא. ברשותך לא אפרט עוד כדי לא להיחשף בטעות יותר מדי. מפחיד לי כרגע.

יש לי הוכחות, די טובות להבנתי.

כן, התמימות :'(
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2019 19:33
אני לא מכיר עורכי דין מומלצים אבל אני בטוח שכדאי לקחת אחד שהיה לו ניסיון בתביעה מול אוניברסיטה.

אולי אפשר למצוא אחד כזה דרך אתרים של פסקי דין. פשוט לחפש שמות של עורכי דין בתביעות של האוניברסיטה שלך או של אוניברסיטאות אחרות.

תיפגש עם כמה עורכי דין. אני בטוח שזה יתן לך הרבה יותר אינפורמציה בנוגע לתהליך.

אספקט אחר של התביעה הוא שהיא תהרוס את היחסים שלך עם המנחה ועם האוניברסיטה ולכן במצב כזה אתה בעצם מוכרח לפרוש מהתואר.

זה לא נעים אם כיוונת לקריירה אקדמית אבל אם לא, אז זה לא קריטי בכלל.

תשמור על הבריאות שלך. יש חיים גם לאחר האקדמיה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2019 20:55
רעיון טוב. אנסה לבדוק.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2019 09:47
החיים קצרים מכדי לבלות אותם בתביעות.

הרי אתה לא מחפש את הפיצוי הכספי, אלא להרגיש שהעוול שנעשה לך יתוקן. הפגיעה כבר נעשתה ושום פיצוי כספי לא יחזיר לך שנים אבודות.

המחיר של לבלות שנים בתביעות מול גוף בעל משאבים כמו אוניברסיטה הוא גדול וסביר שהוא לא ההשקעה הנכונה ביותר של הזמן שלך (התשואה הצפויה על הזמן שלך היא נמוכה).

הצעתי: השלם את הדוקטורט, נצל את השנה האחרונה ליצירת קשרים עם חברי סגל אחרים, מצא מה אפשר להציל מהעבודה (טכניקות שפיתחת?) מצא מה למדת בשנים האחרונות שאתה יכול למנף הלאה. מה שלא הורג מחשל.

כמו כן, שווה לעשות חשבון נפש בראש רגוע איך הגעת למצב הזה. תסתכל קדימה (והצידה) לא אחורה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2019 10:59
העוול לא יתוקן, אבל פיצוי כספי בהחלט יכול לעזור, והוא גם באמת מוצדק כי לנזק שנגרם לי בהחלט יש השלכות כלכליות.

ראשית, סיכוי גדול שהאוניברסיטה תעדיף להגיע לפשרה, כי אם הסיפור יתפרסם זה לא יעשה לה טוב, בלי קשר לתוצאות התביעה (זה ישרת את טובת כל הצדדים, וזה מתייחס גם להצעה של @sogi לחפש עו"ד שניצח בתביעות מול האוניברסיטה: יש יתרון למי שלא הגיע לזה כלל).

שנית, יתכן. אבל נראה לי שהדבר הנכון לעשות הוא להתייעץ עם עו"ד לפני קבלת החלטות חפוזה.

נכון לחלוטין, אבל לא סותר בהכרח.

המטרה לא היתה לפגוע בי. באופן עקום כלשהו אולי אפילו להיפך.

‐----------------

בכל מקרה: ברור לי שבפורום יש נטיה לייעץ לאנשים באופן כללי במקום לענות על השאלה (וגם אני עושה את זה הרבה פעמים), ובאמת יש לי הערכה למי שאכפתי ומנסה לענות/לעזור. אבל בכל זאת- סביר שיש בפורום מי שמכיר/ה עו"ד שיכולים להיות רלוונטיים: אשמח מאוד להכוונה והמלצות לגבי עו"ד מתאים לטיפול במקרה באופן כללי או לפחות להתייעצות ראשונית.

אשמח גם לתיוג של חברי וחברות פורום שיכולים אולי להכיר.

@אלרונד (כנראה לא התחום אבל אולי מכיר) @חסכונית (אין לי מושג מה התחום)

שוב תודה למגיבים ותודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2019 20:21
יפה כתבת.

יהיה מאוד מעניין ללמוד מנסיונך ולשמוע איך הסיפור נגמר. עדכן אותנו בעוד חמש שנים ...

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2019 21:24
אני לא מבין כל כך בדיני נזיקין, אבל אני אתעניין אצל חברים. בטח אוכל למצוא עו"ד מומלץ.

אגב בתביעה כזו על פניו הייתי הולך לאחד המשרדים המובילים. הבעיה העיקרית היא העלות הנלוות..

בכל אופן אבדוק לך ואשיב תשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2019 22:12
תודה!

גם שמות של משרדים גדולים רלוונטיים יעזרו. אני לגמרי קלולס בזה, ניסיתי להסתכל על משרדים מומלצים/מדורגים אבל לא הצלחתי להבין מי בכלל יכול להתאים.