🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2019 20:54
בשבועות האחרונים החלטתי לשלב פיקדונות במקום אג"ח בתיק, עקב ההבדלים הגדולים בתשואה.
כרגע מסתמן שמקום אג"ח שקלי וצמוד אקח פיקדון שקלי וצמוד בבנק ירושלים [לא ממליץ!]:
שקלי בריבית 2.3% לחמש שנים [אגב, יש גם 2.6% לשש שנים]
צמוד בריבית 0.8% לחמש שנים עם תחנות יציאה לאחר שנתיים ובכל שנה (ובתחנות מקבלים חלק יפה מהריבית הצבורה של מעל 80% ממנה)
ההבדלים המרכזיים ביחס לאג"ח (וזה התחדד לי בפורום) הוא קושי בהוספת כסף - לא ניתן להוסיף לפיקדון, ויכולת איזון תיק - לא ניתן לפתוח פיקדון אלא במועדים מאוד מסוימים. כמו כן הפיקדונות הם לטווח בינוני ולכן הכסף יחסית לא זמין לטובת ביצוע שינויים.
לכן חשבתי על הצעדים הבאים:
להתייחס לאיזון באיזון הרבעוני - למשל לא לקנות מניות אם הן עלו ומטות את התיק
בכל שנה להשקיע בפקדונות דומים ביחס כסף שישמר את האלוקציה
החזקת סכום קבוע (לא אחוז מהתיק) של כחצי שנת מחייה [לא הכנסות] בעו"ש (כרגע זה יוצא כ 8 אחוז מהתיק)
החזקת 5 אחוז מסך התיק (כולל הקרן חירום וכולל הכל) - לטובת איזון - זו התלבטות
אשמח לשמוע משוב על דרך התנהלות זו, בפרט אני מתלבט האם סעיף 4 נחוץ או לוותר עליו (אבל הוא לא הפוקוס של השיח).
כרגע מסתמן שמקום אג"ח שקלי וצמוד אקח פיקדון שקלי וצמוד בבנק ירושלים [לא ממליץ!]:
שקלי בריבית 2.3% לחמש שנים [אגב, יש גם 2.6% לשש שנים]
צמוד בריבית 0.8% לחמש שנים עם תחנות יציאה לאחר שנתיים ובכל שנה (ובתחנות מקבלים חלק יפה מהריבית הצבורה של מעל 80% ממנה)
ההבדלים המרכזיים ביחס לאג"ח (וזה התחדד לי בפורום) הוא קושי בהוספת כסף - לא ניתן להוסיף לפיקדון, ויכולת איזון תיק - לא ניתן לפתוח פיקדון אלא במועדים מאוד מסוימים. כמו כן הפיקדונות הם לטווח בינוני ולכן הכסף יחסית לא זמין לטובת ביצוע שינויים.
לכן חשבתי על הצעדים הבאים:
להתייחס לאיזון באיזון הרבעוני - למשל לא לקנות מניות אם הן עלו ומטות את התיק
בכל שנה להשקיע בפקדונות דומים ביחס כסף שישמר את האלוקציה
החזקת סכום קבוע (לא אחוז מהתיק) של כחצי שנת מחייה [לא הכנסות] בעו"ש (כרגע זה יוצא כ 8 אחוז מהתיק)
החזקת 5 אחוז מסך התיק (כולל הקרן חירום וכולל הכל) - לטובת איזון - זו התלבטות
אשמח לשמוע משוב על דרך התנהלות זו, בפרט אני מתלבט האם סעיף 4 נחוץ או לוותר עליו (אבל הוא לא הפוקוס של השיח).