⬅ חזרה לאינדקס

מישהו ראה את הסרט על סנואודן אתמול?

🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2015 08:26
אמנם לא דיברו שם על המשקיעה וכלכלה ;) , עדיין התכנים היו די מפחידים. זה מראה כמה שמדינה (או הממשל) היא למעשה גוף נפרד מהציבור, שהוא אמור לייצג אותו.

אגב, דובר שם גם שהריגול שלהם כבר מזמן חרג מתחום הבטחון, ולפחות חלקית ישנו גם ריגול תעשייתי (סודות של חברות מחוץ לארה"ב וכד'). כך שאם אתם מחפשים המלצה על השקעה, תשקיעו במניה של NSA (עוד מעט הם יתחילו לפתוח חברות בת, שישתמשו בסודות שהם השיגו) ;)

מפחיד. עולם תחתון זה חבורה של ילדים בהשוואה למה שקורה שם.

האם מישהו מכם שינה את הרגלי השימוש שלו בטכנולוגיה בעקבות החשיפות (כשהן יצאו לאור) ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2015 19:37
ראיתי. לא שיניתי. אין טעם להלחם במלחמה אבודה מראש. אני גם מאמין שבארץ המצב מבחינת הפרטיות כנראה הרבה יותר גרוע לאור המצב הבטחוני. אם אני צריך למשקל בין פרטיות לבטחון אישי אני מוכן לפגיעה מסוימת בפרטיות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2015 20:06
בערוץ 1 היה דיון אחרי הסרט על כל העניין. ודובר גם על כך שהגדלת היקפי מידע שנאגר לאו דווקא מגדילה את "אחוזי הגילוי". מה שזה כן מאפשר זה ריגול תעשייתי (למשל), שאין לו שום קשר לבטחון.

כלומר, מאכילים את הציבור בלוקשים על צרכי בטחון, למרות שאף אחד לא יודע עד כמה זה באמת מועיל לבטחון
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2015 19:52
@לא סולידי YET לא ראיתי את הדיון. להאכיל לוקשים זה ביטוי קשה. כנראה שיש גם שימושים לרעה בטכנולוגיה על ידי גופי הבטחון. צריך להיות פיקוח גם על הגופים האלה. איך בדיוק עושים את זה זו שאלה לא פשוטה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2015 20:20
לא ראיתי,שווה צפייה?
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2015 20:30
No sh*t, Sherlock!

ברוך הבא לעולם האנשים-פקוחי-העיניים!

השלב הבא: להבין את התפקיד של האידאולוגיה הקרויה "ציונות" במדינת ישראל. בהצלחה :)
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2015 20:49
מי אמר שלא ידעתי את זה לפני שצפיתי בסרט? העיניים שלי פקוחות לרווחה. הבעיה היא שהרוב עיוור או חסר-עניין, כך שלא ממש עוזר להיות עם עיניים פקוחות (על ציונות אני בכלל לא רוצה לדבר. בימינו היא לא יותר מאמצעי שליטה בעיוורים)

הסרט לא מחדש הרבה. מספר בעיקר על "מאחורי הקלעים של יציאתו של סנואודן לפומבי"
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2015 21:17
היי, סבבה לגמרי! אני שמח שאני לא היחיד במדינה הזאת שרואה את מה שמתרחש כאן לפי ה-face value שלו.

דרך אגב, אני לא שיניתי את הרגלי השימוש שלי בטכנולוגיה מאז פרוץ הפרשה. בתור איש טכנולוגיה, סנואודן הזה פשוט חשף בפני את מה שתיארתי לעצמי שקורה מאחורי הקלעים כל הזמן. ואני ממש לא מפחד שהממשל האמריקאי (או ממשלת ישראל לצורך העניין) ידעו עלי הרבה דברים. אנחנו כבר לא חיים בעידן שבו משטרים מעלימים אנשים - לפחות בעולם המערבי. זה יותר מדי מסוכן לאמינות שלהם כיום, אז פשוט יותר קל להם להשתמש בטכניקות כמו להפוך את האנשים את האנשים שמפיצים דעות כאלה לבדיחה או לחפש פגמים באישיות שלהם כדי לבנות סביבם פרופיל של איזה הפרעת אישיות או משהו נפשי כזה או אחר...

זה גם אחד היתרונות בדמוקרטיה - שיש תמריץ מסויים כן לשחק לפי הכללים של השיטה בלי אלימות כי כן יש מנגנונים להחלפת השלטון או לפחות להשפעה על מדניותו.

זה הרבה יותר ממאפיה, סוד גלוי לכל הוא שהנוכלים והרמאים הכי גדולים הם אלה שלא רק עושים זאת לפי החוק אלא כותבים את החוק. מאפיונרים הם דגים יחסית ממש קטנים בשרשרת המזון הזו:

גנב קטן עובר על החוק - בסופו של דבר גם מאפיונרים מייחלים עבור הילדים שלהם שהם ימצאו מסלול הצלחה "נקי" בחיים.

גנב בינוני מנצל את החוק - המוסדיים למשל, או אנשי עסקים שפועלים דרך מקלטי מס.

גנב גדול כותב את החוק - אהוד אולמרט, צבי בר...