⬅ חזרה לאינדקס

אפיק מעבר מהא"ופ

🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 12:41
שלום, אני בן 20 תכף משתחרר ונורא רוצה ללמוד במוסד אקדמי מכובד בהמשך, אך אין לי פסיכו עדיין וממוצע הבגרויות שלי לא מאפשר סיכויי קבלה גבוהים.

נראה שישנה אופציה לאפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה, למוסדות אקדמיים אחרים בתואר שבו אלמד, וכך בעצם גם התחלתי תואר, וכך חסכתי זמן, וגם חסכתי כסף על פסיכומטרי / שיפור בגרויות / מכינה וכו'

תנאים למעבר הם ממוצע ציונים של80 85 ומעלה בקורסי החובה באו"פ.

על פניו זה נשמע כמו פיתרון מעולה , בטח כשאני מוכן נפשית ונורא רוצה להתחיל ללמוד.

האם יש איזשהו קץ' לדעתכם ? לדוגמה אולי ממוצע ציונים של 80-85 ומעלה בקורסים הוא כמעט ולא ריאלי ?
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 12:58
אין שום קץ'.

אם אתה חושב שאתה יכול להגיע לממוצע הזה - לך על זה.

גם אם לא תגיע לממוצע הזה בשנה הראשונה תוכל להמשיך ואולי לסיים בפתוחה.

אתה יכול גם לבדוק לגבי אפיק מעבר באוניברסיטאות פחות נחשבות כמו אריאל או חיפה או מכללות כמו hit.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 13:11
ואם בעצם יקח לי שנה וחצי לדוגמה להגיע לממוצע הזה בקורסים האפיק מעבר כבר לא יהיה רלוונטי ? זתומרת האם ישנה הגבלה של זמן לאפיק מעבר ? או שאני יכול לדוגמה לעבור לשנה ב של מדמח באוני' תא גם אם לפני כן הייתי בפתוחה יותר משנה כדי להגיע לממוצע הנדרש ?
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 14:30
אני לא חושב שזה משנה כמה זמן אתה בפתוחה לפני המעבר.

אם בשנה א' הממוצע שלך יהיה 80 לדוגמא,

אתה תעשה קורסים מחדש בשביל 5 נק?

לא עדיף להמשיך בפתוחה ?

אגב, זה שהממוצע בגרויות שלך לא מספיק גבוה לא בהכרח אומר שלא התקבלת.

ברר על מכינות באוניברסיטאות שאתה רוצה ללמוד בהן, תנאי הקבלה נמוכים יותר והן אורכות רק כמה חודשים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 14:38
בשביל 5 נקודות לא אוכל פשוט לגשת שוב לבחינה למועד ב בשביל לשפר ?

לגבי מכינות, משך המכינה הוא שנה וגם לה יש תנאי קבלה הכוללים פסיכומטרי , פסיכומטרי + שנה של מכינה ועוד לא התחלתי תואר, זה אכן פיתרון אבל נראה לי שעדיף אפיק מעבר כי אני באמת מעוניין להתחיל כמה שיותר מהר את התואר
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 14:51
תוכל, אבל לא בהכרח תשפר ולא בהכרח שזה יהיה רק בקורס אחד.

תרים כבר עכשיו טלפון לאונ' תא או לכל אונ' שאתה מעוניין ללמוד בה ותשאל אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 18:58
לדעתי עדיף בהרבה לסיים תואר בפתוחה מאשר לעבור למקומות הנל.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 19:30
מעניין, לדעתך מעריכים .את התואר במקומות עבודה ?
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 19:43
לי היה ממוצע של מתחת ל 90 בבגרויות אבל הוצאתי פסיכומטרי טוב ורק על סמך זה קיבלו אותי לאוניברסיטה בזמנו, הייתי מנסה לעשות פסיכומטרי ורואה מה יוצא, מעל רף מסויים אתה יכול ללכת ללמוד בערך מה שאתה רוצה, במיוחד באוניברסיטאות שהיום מתקשות למלא כיתות בחלק מהתחומים ועם התחרות מול מכללות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 20:24
כן.

החסרון היחיד של תואר מהפתוחה לדעתי זה שבגלל שזו מסגרת פחות נוקשה אנשים נוטים למרוח את זה על הרבה שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 21:16
כשאני מסתכל על תנאי הקבלה לאוניברסיטת תא לדוגמה, גם פסיכומטרי 720 לדוגמה שנחשב מאוד טוב ,יחד עם ממוצע 100 בבגרויות לא מספיק כדי להתקבל לפקולטות של מדמח ואפילו כלכלה. תוסיף לזה שאני 3 יחל מתמטיקה- מה שכבר נראה לי ינמיך את .הציון הפסיכומטרי המתמטי בגלל שיהיה לי חסר בסיס מתמטי טוב.

אולי באמת מה שהם מראים באתר זה לא מה שקורה בפועל בשטח, ושאכן עם ציון גבוה אפשר להתקבל אבל מפחיד אותי לבנות על זה , והכי מפחיד אותי זה להתעכב ולבזבז זמן , אני רוצה בגיל 25 מקסימום להיות עם תואר ולהתחיל את הדרך .
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 21:46
@Yuvalbuz3

מאוד מזדהה עם המצב שלך. השנקל יעוץ שלי:

לפני שאתה מכוון לציון מסוים בפסיכומטרי, שב תעשה מבחן אחד שתבין איפה אתה עומד בכלל.

לפני שאתה מכוון לציון מסוים באפיק מעבר, שב תעשה את השיעור הראשון ושיעורי הבית הראשונים של אחד מהקורסים הבסיסיים במתמטיקה שתבין איפה אתה עומד בכלל.

תעשה את זה כמה שיותר מוקדם ולפני הכל. (כל הנ"ל, חינם באינטרנט)

ממש לא קל להיות אמין עם עצמך וריאלי אבל זה הדבר הכי חשוב בשלב הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 21:46
לכלכלה אתה תתקבל בת"א וגם בעברית עם 725... מניסיון. וגם עם פחות מזה.

מדמח זה יותר תחרותי, אבל להוציא ממוצע 85 מאוניברסיטה ממוצע במדמח באופן כללי זה מטורף, ובפתוחה שזה לימוד עצמי זה עוד יותר קשה. אם אתה רוצה ללמוד באוניברסיטה שהיא לא הפתוחה אני חושב שזה עדיף ישר ללכת לאןן שאתה רוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 21:52
אוסיף מה שהבחור כאן אומר 100% נכון, לך ליוטיוב, תחפש "אינפי 1 מ" ותראה את ההרצאות הראשונות בחדו"א ממרצה בטכניון, תראה איך נראה לך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 21:54
כמובן,אבל כנראה לא הייתי ברור.

התכוונתי שיבדוק אם יש אפיק מעבר מאחת האוניברסיטאות האלה לאחת האוניברסיטאות שהוא רוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 23:00
אך הרמה של המכינה הקדם אקדמית באוניברסיטת ת''א מבחינת קושי ?
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2019 23:21
אין לי מושג לגבי מכינות
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2019 05:00
והאם ממוצע 80+ בכלכלה באו"פ לדעתך תהיה משימה פחות קשה ממדמ"ח לדוגמה ?
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2019 09:07
אני לא יודע ספציפית על תל אביב, אבל בכללי - הם לוקחים אותך מרמה של חיבור וחיסור שברים לחקירת פונקציות תוך כמה חודשים, אתה יכול להבין מזה שזה מאוד אינטנסיבי.

מצד שני אתה תמנע מהשוק שרוב הסטודנטים נכנסים אליו כי אתה כבר בתוך זה.

לרוב האנשים אני חושב שאפשר להגיד בבטחון שכן.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2019 09:54
80 בכלכלה זה בטוח יותר פשוט ממדמח בכל מקום, יש הרבה חומר חופף, בעיקר בנושאים של חדו"א, אבל במדמח יש יותר הוכחות מאשר בכלכלה בשנה א' ( שגם שם יש הרבה הוכחות שהן החלק הקשה מתמטיקה של שניהם).
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2019 10:13
אם כבר אתה הולך על הפתוחה, רוב ההמלצות הגורפות שנתקלתי בהם במקרה הזה , לקחת את הקורס 'אשנב למתמטיקה' ולהתחיל משם.

למרות שלדעתי האישית, אולי עדיף לעשות מכינה. האוניברסיטה הפתוחה זו קפיצה גדולה מדי, ובסך הכל אין לך לאן למהר כל כך.

ברוב המכללות\ אוניברסיטאות יש 3 סוגים של מכינות. מכינה קדם אקדמית שנתית, שבה אתה צריך רק ציון פסיכומטרי יחסית נמוך. מכינה סמסטריאלית\ מכינת רענון במידה ויש לך ציון פסיכומטרי יחסית נמוך ו4 יחידות או 5 יחידות בציון מעל 70.

או שתעשה פסיכומטרי ותקח מכינה שנתית, או שתשלים בגרות במתמטיקה ותעשה פסיכומטרי ותקח מכינה קצרה לפני... ככה גם תוכל לבדוק את עצמך ולראות איך אתה מתמודד עם זה ומה מצבך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2019 11:52
תשובה מעולה תודה רבה

אני מניח שפשוט אשתחרר ואתמקד בפסיכומטרי, אחכ אבדוק מה נפתח בפניי
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2019 11:58
דרך אגב, מה לדעתכם עדיף

להתחיל עם שיפור מתמטיקה ל5 יחל

או ישר עם פסיכומטרי ?

כלומר האם יש השפעה קריטית לרקע המתמטי שלי על ההצלחה שלי בחלק המתמטי בפסיכומטרי ?
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2019 12:31
אם יש לך משמעת עצמית טובה לך על הפתוחה.זה יחסוך לך התעסקות עם הרבה תהליכים מיותרים
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2019 13:05
לחלוטין לא. אין קשר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2019 13:15
בקשר לקורס אשנב למתמטיקה - עד כמה הקורס עמוס? איזה סוג הנחיה מומלץ? עד כמה הרמה שלו רחוקה, אם בכלל, מקורסי ההמשך במתמטיקה / מדמ"ח? אשמח לכל המלצה /דיס המלצה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 09:57
הפוך לגמרי. יש יתרון משמעותי מאוד (!) למי שמגיע עם ידע של 5 יח' ברמה טובה.

כנ"ל לגבי אנגלית וכנ"ל לגבי עברית.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 10:26
בפתוחה קשה.

לעשות פסיכו' ובגרויות זה לא באמת בעיה, בטח יש עוד חודשיים-שלושה מועדים שאתה יכול לגשת אליהם.

אח"כ נסה להתקבל, או על תנאי, למוסד שאתה רוצה...
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 10:32
בפסיכומטרי?? אין קשר בין השאלות בחלק הכמותי לבין החומר של 5 יחידות במתמטיקה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 11:01
כן, חד משמעית. אני לומד לפסיכומטרי ויש לי פרספקטיבה של בגרות 3 יח' וגם 5. אז אני יכול להעלות שאלות לדוגמה אבל נראה לי מיותר.

זה כמובן לא מחייב, אבל גם קורס הכנה לפסיכומטרי לא מביא אותך לרמה של מי שלמד 5 יחידות.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 11:09
טוב אולי זה השתנה מ-2011.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2019 13:49
שני הסנט שלי:

1. להודיע שאתה רוצה ללמוד מדמ"ח באוניברסיטה (ואם מתחיל בפתוחה אז דם מדבר על ממוצע 85) כשכל מה שאתה יודע על מה זה מתמטיקה מסתכם בשלוש יחידות בתיכון - הימור מטורף. אתה עלול מאוד לסבול בתואר. תחשוב על זה.

2. כתבת שיהיה לך קשה בפסיכומטרי כי עשית 3 יח"ל מתמטיקה - לא נכון. אין חומר של 4/5 יח"ל במבחן.

4. כתבת שלימודים בפתוחה חוסכים לך זמן כי לא תעשה פסיכומטרי - לא סביר. תבדוק מה זמן ממוצע לסגירת תואר בפתוחה (אני מכיר 7 שנים אבל זה נתון ישן).

אם הייתי במקומך הייתי מתחיל מפסיכומטרי. אולי אם צריך אז גם משלים ל5 יח"ל מתמטיקה לראות אם אני מתחבר.

בהצלחה