⬅ חזרה לאינדקס

מה הבנק יכול כבר לעשות לי?

🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 04:47
נגיד יש חוב לבנק ואני לא משלם אותו. הבנק יכול לאיים בהליכים ותיק הוצאה לפועל. עכשיו, אם היה לי עסק או דירה אז יש לי ממה לחשוש מעיקול נכסים אלו אבל, אם אני סטודנט שגר אצל ההורים. אין לי שום נכס על שמי. לא רכב ולא דירה מה כבר הבנק יכול לעשות לי? לסגור לי את חשבון הבנק? יופי מעולה שיסגור לי את המינוס חח. להוציא צו עיכוב מהארץ? הריי אם אין לי כסף אז גם ככה לא אטוס. בקיצר, לא מבין ממה אני אמור לחשוש פה.מה הבנק כבר יכול לעשות חוץ מלחסום לי גישה לכספומט ולבטל הוראות קבע? לא מדובר בשוק האפור שיכול לבוא להרביץ לי,. לבנק הפועלים אין בריונים לשלוח אליי הביתה אז מבחינה חוקית אני לא מבין מה גוף כמו בנק יכול לעשות לאדם שאין נכסים על שמו.

חשוב להבהיר: אין לי כלל בעיות עם הבנק. אני רק שואל להשכלה כללית.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 05:18
ההנחה שלי (שלא מבוססת על הרבה מעבר להיגיון פשוט),

מתישהו אתה תסיים להיות סטודנט ותרצה לעבוד ולצבור ממון ורכוש, נכון? שם תתחיל הבעיה שלך. יקפצו על כל רכישה שלך ויעקלו את רוב המשכורת שלך. אם אתה מתכנן לנצח להישאר מובטל ולגור אצל ההורים אז אולי זה "יעבוד על המערכת" אבל כנראה יהיו עליכם עיניים כל הזמן וברגע שרכוש כלשהו יוכל להיחשב כשלך, גם אם לא אתה רכשת אותו, ימצאו איך לעקל. המחשב בבית למשל אם אתה המשתמש העיקרי, הטלפון האישי שלך, וכו'.

וגם אם תצליח להימנע מכל זה - יבוא מתישהו היום שבו ההורים נפטרים ומורישים לך את הדירה וכל אותם הדברים ש"לא היו שלך". והנה אתה מוצא את עצמך בן 60 ללא כסף, רכוש, או קורת גג, ועם חובות שהצטברו עשרות שנים וצברו ריבית דריבית.

מניח שבכל זאת מכל הדברים האלה אפשר עם מספיק ערמומיות להתחמק - לעבוד בשחור ואז אין באמת משכורות לעקל, לחיות בדיסקרטיות וזהירות ואז יותר קשה לגלות אם וכאשר תצבור רכוש, אפילו לסגור איזו עסקה שהירושה מההורים תגיע לצד שלישי "על הנייר". ואני גם מניח שיש אכלוסיה של בעלי חובות שעושה בדיוק את זה. אבל עדיין מדובר בהשלכות לא קטנות על דרך ואופי החיים שלך, זה כבר פרקטית קרימינלי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 06:27
יכולים למנוע ממך גם להחזיק או לקבל רישיון נהיגה.

עד 2013 היה ניתן לאסור חייבים משתמטים אבל לא רק שביטלו את זה (כמעט לגמרי) - טעות קשה לדעתי - אלא הגדילו לעשות ובנוסף שינו חוקים ותקנות אחרות לטובת החייבים כך שגם יוכלו לפשוט רגל ולקבל הפטר (פטור מהחוב) לאחר שנה וחצי בלבד (קודם זה היה סיפור מורכב בהרבה ודרך חתחתים של ממש).

נדמה לי שזו עבודה של ציפי לבני, זוכר את שמה בהקשר הזה.

אז לשאלתך במצב שתיארת כנראה שלא תסבול מכלום (אם אינך נוהג).

אבל אם "תואיל" להסכים לשלם כמה מאות שקלים בחודש (בלי קשר לגובה החוב, אפילו תהיה חייב חצי מליון), שמניח שזה הצו שייגזר על סטודנט במצבך, אתה גם תוכל לנהוג (כבר לא תיחשב משתמט) וגם אחרי שנה וחצי או שנתיים כבר לא תהיה חייב כלום לאף אחד...

זו המציאות העגומה כאן. גן עדן לנוכלים. אין דין ואין דיין. החברה מתפוררת וכבר אי אפשר לסמוך כמעט על אף אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 11:41
הבריונים של המאה ה 21 יבואו לבית של ההורים שלך ויקחו את דברים שלהם

לאחר מכן, או שאם תהיה מוכן מראש, אתה תצטרך להוכיח

א. שאתה לא גר שם ( יכול?)

ב. שהדברים לא שלך (יכול?)

הם לא יסגרו, הם ירחיבו אותו

שלא תחשוב לרגע שבלי להגיע להסדר יפטרו אותך מהחוב והקנסות

החוב הזה הולך להיות ענן שחור שיטיל עליך גשם כל פעם שתשכח שהוא קיים
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 12:10
בואו נודה על האמת, בסכומים המדוברים זה לא יזיז לבנק במאומה. הוא מהר מאוד יבין עם מי יש לו עסק ויסגור את הברז.

לגבי גבייה, הוא עדיין ישתדל לגבות כדי להתריע מאנשים אחרים להתנהל כך.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 12:19
להשכלה כללית, כן בתור צעיר מרושש אתה יכול לעקוץ את הבנק באופן חד פעמי בסכום עלוב של 20 אלף שקל, אבל אז אתה שורף את עצמך בבנק הזה רוב הסיכויים ( וכנראה גם באחרים כי לכולם יש גישה לרישומי הוצאה לפועל)- ואז כשתרצה לקנות דירה אולי ( יכול להיות עם משכנתא ) תתקשה למצוא בנק שיעשה זאת.

בנוסף, עם מאגר נתוני האשראי החדש שבנק ישראל משיק, גם אם יסכימו לתת לך הלוואות, זה תמיד יהיה בריביות גבוהות משמעותית.

האם כל זה שווה 20 אלף שקל מסכנים?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2019 00:25
למעשה כבר היו דיונים בפורום על איך לעקוץ את הבנק ב- 400 שקלים (לקבל מתנת הצטרפות ואז לסגור את החשבון).

גם את הדיונים ההם לא הצלחתי להבין.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2019 01:20
להשכלה כללית:

לבנק יש מלא (אבל מלא) כסף ובגדול מטרת קיומו היא להלוות לך את הכסף הזה.

לא עדיף לחשוב על איך לעבוד עם הבנק ולא לנסות לעקוץ אותו בגרוש וחצי ולדפוק את עצמך שבעתיים?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2019 01:59
זה יכול להגיע גם ל2100 בחלק מהבנקים.

אתה באמת לא מבין מה ההבדל בין לעשות פעולה חוקית שעומדת בכל דרישות הבנק (גם אם לא בדיוק הכוונה המקורית שלו) לבין לקחת הלוואה ולא להחזיר אותה?

ההבדל שלקבל מתנת הצטרפות ואח"כ לסגור את החשבון זה חוקי לחלוטין. ולרוב הבנק אפילו לא ישמור לך טינה על דבר כזה ובטח שלא ישתף גורמים אחרים.

לקחת הלוואה ולא להחזיר אותה זה כבר מעשה לא חוקי שיש לו השלכות הרבה יותר גודולות מאשר בנק אחד שאולי לא כלכך יאהב אותך (וכנראה ישכח את זה מהר מאוד).

בארה"ב למשל יש אנשים שכל שנה-שנתיים פותחים מחדש חשבון בנק באותו בנק רק בשביל מענק ההצטרפות. הם כמובן דואגים לעמוד בכל הכללים שהבנק מפרסם כדי שלבנק לא יהיו תלונות נגדם, ועובדה - הבנק נותן להם גם לפתוח חשבון מחדש בלי שום בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2019 04:57
אם כבר מזכירים את PEPPER...

בהתחשב שהחשבון הוא ללא עלות, מה הבעיה להחזיק אותו פתוח?

הם מודעים לכך שתמהיל הלקוחות שונה מהמתוכנן, כי איפה עוד תמצא חסכון לשנה בריבית P+1.4%? (גם אם רק ל-10,000)
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2019 07:31
מה הוא יוכל לעשות? מאד תלוי בכמה חרוץ עו"ד שמטפל בתיק ובגובה החוב. אבל לאדם סביר שאין מקור למזומנים יהיה מאד קשה להתנהל לטווח ארוך עם עיקולים וכו במיוחד שאחוז הפעילות והצורך בכ אשראי גדל

חובות לא נעלמים(רק צוברים ריבית) וכמו שנאמר תסיים להיות סטודנט בשלב כזה או אחר. עיקולים יכולים להופיע גם על משכורת וכו.

היה לי עובד עם חוב ע"ס 200K הריביות שהוא משלם בהסדר זו ריבית שכל אחד היה שמח לקבל על סכום כזה בתיק השקעות.

בקיצור , לא הבנק לא יבוא ויכה אותך אבל יפעל במלוא המרץ לגבות מה שמגיע לו ויש לעורכי הדין סבלנות ואינטרס לעשות זאת. אם הגעת לכינוס נכסים וכו הסיפור טיפה משתנה אבל זה גם משהו ששומר נפשו ירחק