⬅ חזרה לאינדקס

זמן פנוי בקיץ

🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2019 22:49
אני סטודנט ובחופשת הקיץ הקרובה יהיה לי בערך חודש וחצי פנוי לגמרי מתחילת אוגוסט. "פנוי" הכוונה היא שאין לי מחויבות לאף מקום עבודה או מחויבויות משפחתיות, ויש לי מספיק אורך נשימה כלכלי כדי לממן כל מה שארצה. חופש מוחלט, רק מוגבל בזמן.

אני מתלבט איך אני יכול לנצל כראוי את הזמן ופונה לחברי הפורום לרעיונות מרעננים. את האפשרות לשכב באיזה חוף במקסיקו אני כמובן שוקל ופונה אליכם כדי לפתוח את הראש לכיוונים אחרים. שקלתי למצוא עבודה במה שאני לומד [מדמח, להתמקד בתחומים ספציפיים ולצבור ניסיון] אבל אני משער שזה חסר סיכוי שיקבלו אותי עבור זמן מוגבל שכזה?

החשש העיקרי שלי זה שאני אבזבז את הקיץ שלי על תנועה בין המיטה לכסא המחשב, עובר בין נטפליקס, ספרים ובלוגים. אני מעדיף פעילויות שיכריחו אותי לצאת מהבית ובו בזמן גם יהיו תורמות לפיתוח אישי או נותנות תחושת משמעות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2019 00:53
רעיון מדהים.

אתה יכול לפנות לאחד המרצים שלך, לבקש ממנו פרוייקט לחודשי הקיץ, כדי לילמוד ולהתפתח.

אבל, לדעתי, עדיף האפשרות הראשונה.

(לומד מדמ"ח - סמסטר אחרון).
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2019 07:14
התנדבות בעמותה/ות תמורת קרדיט אקדמי.

צריכה להיות עמותה בנושא דומה לתואר שאתה לומד עם הסכמה של המוסד בו אתה לומד.

@זאב
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2019 15:44
@Powerslave תשלח לי למייל פרטי יצירת קשר אם מעניין אותך, ואני אבדוק עם המוסד שלך אם תוכל לקבל קרדיט תמורת התנדבות בעמותה שלנו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2019 15:49
אחד הדברים שאני הכי מתבאסת עליהם זה שלא טיילתי מספיק בעולם לפני שעשיתי ילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2019 18:10
אולי להכנס לכושר , אולי להרים איזה כלי נגינה..

לעשות חלק משביל ישראל..

אולי לקחת קורס יודמי בנושא שלא קשור ללימודים..
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2019 18:36
פנטסטי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2019 19:02
לעבוד בחקלאות. :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2019 19:05
הייתי נוסעת לשכב על חוף כולשהו לא משנה איזה. מבחינת עונה עדיף מקסיקו. דרום אמריקה מרכז אמריקה כל מקום בכדור הצפוני עם חוף.

אם יש לך את השילוב של אמצעי כלכלי וזמן פנוי , זו בכלל לא שאלה.

אחרי התואר שתעבוד בעבודה מסודרת רק תחלום על חודש וחצי חופשים שבהם אתה יכול לטוס לאן שבא לך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2019 19:12
לעבור מהמחשב למיטה ולהתאמן במשך חודש נשמע לי כמו אחלה דרך לתת למוח להתאפס קצת אחרי שנה קשה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2019 20:14
אוסיף, אתה יכול לחשוב על לקנות ערכת arduino בסיסית ולעשות כל מיני פרוייקטים, זה די מגניב כי זה מערב חומרה ותכנה. יש לי כזו ובאמת שזה די כיף, במיוחד אם יש לך אחים קטנים או אחיינים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2019 21:22
התשובה לשאלה הזו היא מאוד אינדיבידואלית ותלוית אופי.

הכיוון שאני הייתי הולך אליו זה להתנסות בדברים שלא היית מתנסה בהם ככה סתם ושמושכים אותך. אין תחליף לתקופות כאלו של חוסר מגבלות, ועד שלא תצא לעצמאות כלכלית, הן לא חוזרות.

בעיניי הן שוות הרבה יותר מה10k שהיית יכול לעשות במקום.

סליחה על ההמלצות הלא סולידיות - למצוא איזו קהילה אורגנית בפורטוגל, להתנדב בקיבוץ, לעשות קורס צלילה באוסטרליה, להתנדב עם אריות בזימבבואה, להשתתף בסקר צמחים בפפואה ניו גיניאה, להצטרף למנזר בודהיסטי לתקופה ועוד.

אפשר גם כיוונים יותר סולידיים כמו ללמוד ממש לעומק איזשהו נושא שתמיד דיבר אליך ולא היה זמן, לעשות סדנת כתיבה או נגינה, ללמוד לגלוש, לחרוש את הארץ בטרמפים ואוהל או ללמוד שפה חדשה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2019 21:53
מקסיקו. איסלה מוחרס. צלילות בבליז (אופציה) וביקור בקוסטה ריקה.

אין חרטות על מהלך כזה בחיים (תרתי משמע).
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 20:18
תודה לכל המגיבים! אני לא פוסל (להפך...) את הרעיון של לטייל בחול. פשוט מחפש רעיונות נוספים שיפתחו את הראש

שני הרעיונות נהדרים. גם עצמאית וגם באמצעות מנחה.

שלחתי בפרטי

אחלה הצעות, החשש שלי כאמור זה שאת הדברים האלה (קורסים/כלי נגינה) אני אעשה בעיקר עצמאית מהבית. אני מחפש משהו חברתי שיוציא אותי מהבית.

ישנם ארגונים מסוימים שאפשר להתנדב דרכם בחו"ל שאתה מכיר?
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 20:43
מה העמותה ומה אתם מחפשים?
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2019 22:05
אם אני לומד פסיכולוגיה האם העמותה שלכם יכולה לתת לי את הניסיון לקבלה לתואר שני?
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2019 08:29
עמותה לחינוך פיננסי.

מחפשים בעיקר מתנדבים בתחומי בניית אתרים (וורדפרס), עזרה בניהול.

אם אתה מדבר על התמחות בפסיכולוגיה קלינית או כדומה, אז התשובה היא שלילית.

אנחנו עוסקים בעיקר בחינוך.