🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2019 23:19
ערב טוב,
הרבה מאוד זמן שאני מדבר חושב ומהסס על איך למען השם אני יכול להשקיע את הכסף שנח לי בבנק.
אני מודה המון לבלוג ולפורום שניפצו לי הרבה סטיגמות.
לפני שאתחיל לשתף במידע עלי ולאן אני מכוון אני רוצה לציין שהשאיפה שלי היא לבנות תיק השקעות, כמה שהמונח נשמע פשוט עד לא מזמן חשבתי שהוא האויב הגדול שלי.
עמית בן 21 מחולון חודש הבא חוגג שנה ראשונה בקבע (וחצי שנה לשחרור).
גר עם ההורים, מידי פעם משתתף בהוצאות (כשצריך להשתמש בהטבות כרטיס 'חבר'..).
מרוויח אחרי ניקויים 6400 מצליח לחסוך כל חודש 4000שח ולפעמים אפילו קצת יותר.
בעו"ש יש לי 70K בנוסף ל30K שנמצאים בקומת גמל אגח ללא מניות באלטשולר (דמי ניהול 0.38).
אציין בנוסף שבהתאם לתוכנית "ממדים ללימודים" בצהל אני זכאי למימון של 2/3 מהתואר כאשר ה1/3 הנוסף אני משלם.
קיים ברשותי פיקדון של 25K שרק בעוד 4 שנים אוכל למשוך אותו לחשבון הבנק שלי (או לשלם איתו 1/3 מהתואר).
קופת חיסכון ללימודים שההורים שלי עשו למעני.
סהכ ההון מסתכם בעבודה, השקעה וחיסכון במידת האפשר בראיה לעתיד.
אתן ריצה מהירה מה התכנון שלי לעתיד הקרוב כדי להיות בפוקוס לאיזה טווח השקעה אני מכוון ולדבוק בו עם כמה שפחות בלתמים:
- מתכנן להשתחר בסוף אוקטובר - אמצע נובמבר.
- טיול לדרום אמריקה 5 חודשים +- (יצריך ממני 50K זמינים) - מהיום ועד השחרור שלי (7 חודשים) אוכל לחסוך את הכסף +-.
- חצי שנה נוספת לעבוד בעבודה 'מספקת' (לוו דווקא שתניב לי משכורת גדולה) משהו בסגנון של מדריך סקי, צלילה או עבודה על אסדה.
- תחילת לימודים באוקטובר 2020 באוניברסיטה כאשר השאיפה כרגע ללימוד משהו טכנלוגי (מכוון למדמח) דבר המצריך ממני השקעה גדולה במבחן הפסיכומטרי שהחודש אני מתחיל ללמוד אליו.
מעריך שבזמן לימודיי(3 שנים תואר) המשכורת שאכניס תהיה נמוכה בהנחה שארצה להתרכז בלימודים.
ההון הנזיל מסתכם ב 100K , ללא הפיקדון ותוכנית החיסון שאמורות לשמש לי מגן בעתיד.
השאיפה: להשקיע 50K ל10 שנים (גיל 30-31).
התיק שתכננתי בעזרת הבלוג והפורום:
70% מניות:
מתחלק באופן שווה ל:
VTI
VXUS
ראסל 2000
וסנופי 500.
30% אגח:
קסם KTF ממשלתי כללי ללא מניות דמי ניהול 0.15%
אני נמצא בבנק אוצר החיל וישנה הטבה של של עמלת קנייה/מכירה של ני"ע בבורסה לני"ע בת"א בסך 0.15%.
כאשר חישוב שווי התיק מבוצע אחת לחודש, בסוף כל חודש - אשמח להסבר מה זאת אומרת וכמה זה שווה כלכלית.
האם אצטרך לסגור את קופת הגמל שברשותי ביום שאפתח תיק השקעות? זה לא יוצר כפילויות כאשר יש לי תיק השקעות וקופת גמל?
מקבל כל ביקורת, אני לומד המון מתגובות של חברים בפורום.
תודה.
הרבה מאוד זמן שאני מדבר חושב ומהסס על איך למען השם אני יכול להשקיע את הכסף שנח לי בבנק.
אני מודה המון לבלוג ולפורום שניפצו לי הרבה סטיגמות.
לפני שאתחיל לשתף במידע עלי ולאן אני מכוון אני רוצה לציין שהשאיפה שלי היא לבנות תיק השקעות, כמה שהמונח נשמע פשוט עד לא מזמן חשבתי שהוא האויב הגדול שלי.
עמית בן 21 מחולון חודש הבא חוגג שנה ראשונה בקבע (וחצי שנה לשחרור).
גר עם ההורים, מידי פעם משתתף בהוצאות (כשצריך להשתמש בהטבות כרטיס 'חבר'..).
מרוויח אחרי ניקויים 6400 מצליח לחסוך כל חודש 4000שח ולפעמים אפילו קצת יותר.
בעו"ש יש לי 70K בנוסף ל30K שנמצאים בקומת גמל אגח ללא מניות באלטשולר (דמי ניהול 0.38).
אציין בנוסף שבהתאם לתוכנית "ממדים ללימודים" בצהל אני זכאי למימון של 2/3 מהתואר כאשר ה1/3 הנוסף אני משלם.
קיים ברשותי פיקדון של 25K שרק בעוד 4 שנים אוכל למשוך אותו לחשבון הבנק שלי (או לשלם איתו 1/3 מהתואר).
קופת חיסכון ללימודים שההורים שלי עשו למעני.
סהכ ההון מסתכם בעבודה, השקעה וחיסכון במידת האפשר בראיה לעתיד.
אתן ריצה מהירה מה התכנון שלי לעתיד הקרוב כדי להיות בפוקוס לאיזה טווח השקעה אני מכוון ולדבוק בו עם כמה שפחות בלתמים:
- מתכנן להשתחר בסוף אוקטובר - אמצע נובמבר.
- טיול לדרום אמריקה 5 חודשים +- (יצריך ממני 50K זמינים) - מהיום ועד השחרור שלי (7 חודשים) אוכל לחסוך את הכסף +-.
- חצי שנה נוספת לעבוד בעבודה 'מספקת' (לוו דווקא שתניב לי משכורת גדולה) משהו בסגנון של מדריך סקי, צלילה או עבודה על אסדה.
- תחילת לימודים באוקטובר 2020 באוניברסיטה כאשר השאיפה כרגע ללימוד משהו טכנלוגי (מכוון למדמח) דבר המצריך ממני השקעה גדולה במבחן הפסיכומטרי שהחודש אני מתחיל ללמוד אליו.
מעריך שבזמן לימודיי(3 שנים תואר) המשכורת שאכניס תהיה נמוכה בהנחה שארצה להתרכז בלימודים.
ההון הנזיל מסתכם ב 100K , ללא הפיקדון ותוכנית החיסון שאמורות לשמש לי מגן בעתיד.
השאיפה: להשקיע 50K ל10 שנים (גיל 30-31).
התיק שתכננתי בעזרת הבלוג והפורום:
70% מניות:
מתחלק באופן שווה ל:
VTI
VXUS
ראסל 2000
וסנופי 500.
30% אגח:
קסם KTF ממשלתי כללי ללא מניות דמי ניהול 0.15%
אני נמצא בבנק אוצר החיל וישנה הטבה של של עמלת קנייה/מכירה של ני"ע בבורסה לני"ע בת"א בסך 0.15%.
כאשר חישוב שווי התיק מבוצע אחת לחודש, בסוף כל חודש - אשמח להסבר מה זאת אומרת וכמה זה שווה כלכלית.
האם אצטרך לסגור את קופת הגמל שברשותי ביום שאפתח תיק השקעות? זה לא יוצר כפילויות כאשר יש לי תיק השקעות וקופת גמל?
מקבל כל ביקורת, אני לומד המון מתגובות של חברים בפורום.
תודה.