⬅ חזרה לאינדקס

מה עושים כשרוצים מינוף על נייר זניח ואין עליו אופציות

🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 09:57
נניח ויש מניה יחסית זניחה שאני מאמין שהיא תעלה משמעותית בשנה הקרובה נניח 100% בשנה אבל אני לא יודע איזו תנודתיות תהיה בדרך , כלומר אני צוםה שיהיו "נדנדות משמעותיות" שבסופם (בסוף השנה) ערך המניה יעלה ב100% בטוטל.

כעת אני רוצה להתמנף עליה ע"מ להפוך עסקה שלדעתי טובה למצויינת.

הכיוון הראשון שארצה ללכת עליו הוא אופציות כי מצד אחד אני ממונף גבוה איתם (בהנחה שהשגתי אופציות שהפרמיה שלהם לא גדולה מ100% עליה שאני צופה) ומצד שני אני מוגן מהפסד מקסימלי של מחיר האופציות לכל אורך תקופת ההחזקה + אני לא מושפע מהתנודיות בתוך הזמן (אין MC שיעשה עליי ריקול ברגע שיש נדנדה גדולה).

הבעיה היא שלא על כל נייר יש אופציות בכלל...

בMC וודאי שאי אפשר להשתמש בגלל הנדנדות (גם אם נעשה MC עם STOP עדיין לא משתלם אני אדמם כסף ובספק אם ההרפתקה תשתלם).

יש CFD אבל שם אני חשוף להפסד גדול מידי (מה יקרה אם הנייר למרות התחזית שלי יורד 30% עד סוף שנה? אנייהיה חייב -30% ממונף לאנשים... זה לא נשמע רעיון מוצלח) + אני לא בטוח שאקבל CFD על כל נייר....

1. האם יש דרך טובה לבצע +- מה שאופציה נותנת לי עם ההגנות של האופציה גם בניירות שאין עליהם אופציות (כלומר שהסיכון המקסימלי הוא לממחור את מה שהשקעתי ולא להכנס לחובות מעבר לכך)? האם אני יכול להכריח את הבנק/ברוקר לתת לי אופציה על כל נייר (להבנתי לא).
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 10:02
מה הבעיה? קח הלוואה ותקנה בה את המנייה.

הנה אתה ממונף.

תשלם ריבית של 3% בשביל רווח של 100%, מה רע?

לא ממליץ ולא מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 10:38
אז אתה רוצה להינות מהייתרונות של המינוף, אבל לא לסבול מהחסרונות של המינוף... עזוב את המניה שתעלה 100%, הקונספט הזה לבדו שווה כמה טריליונים טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 10:54
בסופו של יום, אופציה הוא הסכם בין שני יישויות על מחיר כלשהו בזמן כלשהו

אם הברוקר יסכים להיות חלק בעיסקה, זה צריך להשתלם לו, ואם זה לא, אז זאת סתם טירחה

מה לגביי נכס שהוא עם קורולציה שלילית לנכס שלך? יש חיה כזאת?
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 10:59
הקונספט קיים וקוראים לו אופציה...

השאלה היא האם יש אלטרנטיבות עם פרמטרים מספיק דומים שאוכל להשתמש בהם על כל נייר שארצה
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 11:00
1. למה יש ניירות עליהם יסכימו לעשות לי אופציה ועל אחרים לא? לפי מה זה נמדד?

2. אין לי נכס שיש לו קורלציה שלילית, אבל לשם הסקרנות, נניח והיה, איך זה היה עוזר לי?
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 11:10
מניח שביקוש, כדי לייצר מחזור (חלופת ידיים) אשר מייצר כסף

היית יכול לתמוך ב"הימור" שלך ע"י שורט מקביל
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 11:21
אין איזה שהוא טריק שניתן לבצע עם חוזים עתידיים או כל כלי בורסאי מוזר אחר בשביל "לסמלץ" התנהגות של אופציה לניירות שעליהם אין אפשרות לקנות אופציה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 11:30
שוב, כל כלי נוצר כדי לספק ביקוש

ואתה טוען שאין ביקוש

באיזה נכס מדובר? מניה של חברה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 11:36
לא אמרתי שאין ביקוש (הנה אני ביקוש)

זאת חברה זניחה יחסית וישראלית , לא נסחרת בנאסדק.

ואין לי דרך נראית לעין להשיג אופציה עליה :( זה דיי מתסכל אותי...

לכאורה אני מצפה שעל כל חברה (או לפחות יהיה ניתן לבקש על כל חברה) ישבו אנליסטים יחשבו את הסיכון שלה ויצמידו לה אופציות עם תמחור מתאים , למה לעזעזל זה לא ככה? איפה ההיגיון בעולם הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 11:41
אל תצפה, למה שיעשו זאת בברוקרים?

אני כן מצפה זאת לאיזו קרן השקעות,

אבל שוב, אם צריך כסף כדי לחזק את ההימור, מה הבעיה לארגן סכום כסף למינוף עם הביטחון שלך כזה גבוה?

אגב, אני מניח שבארה"ב היא נחשבת ל Penny Stock ושם לא נותנים לאזרחים "פשוטים" בכלל לרכוש מניות מסוג זה
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 11:49
כי בהלוואה אני מסתכן יותר מאופציה.

תמיד יש את האפשרות שאני טועה בהימור וכעת בוא נבחן את ההבדלים:

1. הלוואתי 100 שח בריבית של 4% כאשר לי יש 10 שח המניה ירדה 50% אני חייב להחזיר עדיין 104 אבל המניות שלי שוות רק 50 כלומר הפסדתי 54 ש"ח

2. קניתי אופציות ב10 ש"ח , המניה ירדה ב50% הפסדתי 10 ש"ח.

אני רוצה מנגנון שבו לאורך השנה כולה לא אוכל להפסיד יותר מהכסף ששמתי ומצד שני אוכל להרוויח ללא גבול למעלה שזה בדיוק מה שאופציה תתן לי באחוז קטן משווי המניה אוכל לקנות אופציה שארוויח עליה שקל על כל שקל שהמניה עלתה למרות שהעלות של האופציה הייתה נמוכה בהרבה משווי המניה (כלומר השגנו כאן מינוף עם סיכון נמוך לתקופה קצובה)
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 12:01
אתה פשוט תצטרך לצאת כשערך המניה הגיע לערך ההחזר של ההלוואה
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 12:04
וכעת רק נותר להפוך עופרת לזהב ולבנות מכונת תנועה נצחית.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 12:07
זה נחמד.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 12:31
אתה מוזמן לשאול את דר. מייקל בורי איך הוא הצליח לעשות את זה בשנים שקדמו למשבר הגדול של 2008. לפי הסרט, הוא פשוט ישב עם כמה בנקים והציע להם פרמיה מכובדת תמורת הזכות לעשות שורט על שוק הדיור (בעצם ליצור מוצר שלא היה קיים). הבנק עשה הערכת סיכונים והחליט ליצור את המוצר.

מציע לך לקבוע פגישות בהקדם עם שלוש הבנקים הגדולים ולהציע להם את הרעיון שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 12:33
אףאחד לא יישב איתי בשביל כמה אלפי השקלים שייש לי להשקיע :(

האנליסטים יעלו יותר
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 12:33
אתה סתם עקשן, יש מנגנון כזה זה לא משאלת לב , קוראים לזה אופציה .
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 12:36
יש כאן כמה דברים בעייתים:

1. יש 4% שאני צריך לשלם פרמיה. (שניתן להתווכח האם זה הבדל בהתחשב בפרמייה של האופציות)

2. אני אצטרך לצאת ולהכנס שוב ושוב וזה ישחק לי את התשואה המצופה. (זאת הבעיה המרכזית שלי עם השיטה)

3. המינוף שלי יהיה קטן מידי בדרך הזאת (יש גבול לכמות הכסף שאני יכול לקבל בהלוואה וזה לא ייתן לי מכפיל קרוב אפילו למכפיל של האופציה)
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 12:45
קח רק בחשבון שאם זה נייר שאמור לעלות 100% בשנה הקרובה וזה מה שהשוק צופה לו אז אופציה קרובה לכסף לא תעלה 10שח אלא פי כמה יותר, כי מחיר האופציות נקבע לפי הסטרייק ומועד הפקיעה וגם לפי ציפיות השוק.

מעבר לכך לכל רוכש אופציה יש כותב אופציה בצד השני, ואם אתה אומר שזאת מניה זניחה שאין בה כמעט מסחר אז למה שמישהו יטרח לכתוב לה אופציות כשהוא יודע שחוץ ממך אף אחד לא מעוניין בה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 12:51
זה כלי נשק להשמדת המונים..
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 12:53
אתה מניח כאן הנחות מסויימות ...
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 13:41
אני לא מניח שום דבר, אלו העובדות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 15:35
מה הוא מניח? שאופציה מתומחרת לפי הציפיות של השוק לתנודות בנכס הבסיס בתקופת האופציה? זה פר הגדרה...
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2019 20:46
הוא מניח שהציפיה שלי זהה לציפיית השוק...