🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2019 09:44
אני לא יודע מה יש היום כי מאז הזכייה והרכישה זה פחות מעניין אותי אבל בעבר היו הנחות מעל 35% והבאתי לך דוגמה ממני עם מספרים לבסס את הטענה שלי.
(אתה מוזמן לבוא לפרטי אני מוכן להראות לך את החוזה שבו יש את מחיר הרכישה ומועד המסירה וכן הערכות שמאי לשווי השוק של הדירה).
בזמנו עשיתי שיעורי בית מאוד רציניים כשהמטרה שלי הייתה להשתתף רק בהגרלות באזור המרכז ורק במקומות שיש בהם הנחה שמעל 30% ממחיר השוק.
אני זוכר למשל שהיו הגרלות לדירות באזור בית דגן עם הנחה של 45% ממחיר השוק ומצד שני היו הגרלות עם הנחה של 17% (וגם כאלה שבשקלול כל הנתונים לא משקפים הנחה כלל).
אני יכול להגיד לך ששוחחתי שלא לציטוט עם בכיר בחברה של הקבלן בפרויקט שלנו (אחד מחברות הקבלן הגדולות בארץ) הוא אמר לי שבהגרלות הראשונות של מחיר למשתכן חלק מהקבלנים הציעו מחיר נמוך מידיי כדי לזכות במכרזים של משרד השיכון גם בגלל שהם לא ידעו להעריך נכון ולתמחר נכון את הפרויקט שהיה חדש ולא מוכר ובנוסף בהגרלות החדשות משרד השיכון הוסיף הגבלות על הקבלנים (כמו למשל הגבלת משך זמן הצמדת מדד תשומות שהיה בעבר מיום זכיית הקבלן במכרז והיום הוא מיום זכיית הקונה).
זאת הסיבה שבהתחלה היו קבלנים שזכו עם הצעות של 10,000 ש"ח למ"ר בראשון לציון, בית דגן (9000) , ראש העין (8000 ש"ח למ"ר) ואילו היום ראיתי שהזכיות של הקבלנים הם 15900 ש"ח למ"ר (פ"ת), 12,800 אור יהודה וכו'.
ולמרות כל זאת אני עדיין מאמין שיש פה ושם מציאות נדירות שאפשר למצוא מחירים שמשקפים הנחה של 30% ויותר. ראיתי למשל שיש עכשיו הגרלות על דירות בבני ברק (עיר יקרה ומבוקשת מאוד) במחיר של 11,500 ש"ח למ"ר, בחיפוש פשוט בגוגל ראיתי שמחיר ממוצע למ"ר בעיר בני ברק הוא 24000 ש"ח, שווה לבדוק.
* חשוב לזכור גם שבמחיר למשתכן מרפסת מתומחרת לפי 30% מהמחיר למטר שבו זכה הקבלן ומחסן 40%.
כלומר נניח זכית בדירת 3 חדרים 80 מ"ר ומרפסות 55 מ"ר (ויש הרבה דירות כאלה בפרויקט שלנו) במחיר של 8000 ש"ח למ"ר אתה תשלם על דירה שהגודל הכולל שלה הוא מעל 130 מ"ר פחות ממיליון ש"ח.