⬅ חזרה לאינדקס

בראש טוב לקראת סופשבוע.

🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2015 14:54
התחלתי היום לערוך ניקיון פסח במחשב.

יש לי כ 2.5 טרה מובנים + 2 טרה בדיסק רשת (אני צלם ויש לי טונות של צילומים מהעולם ברזולוציה הגבוהה ביותר)

גיליתי שצברתי ב 20 השנים האחרונות ימבה של ספריות מוזיקה, סריקה מהירה של כול קבצי המוזיקה הראתה לי בערך כ 25K שירים...למזלי דאגתי לקטלג אותם והיה קל למצוא אותם למרות שפרוסים על 4 דיסקים קשיחים.

למה התחלתי לנקות את המחשב? כי היום הצטרף חבר חדש לפורום בשם @CrimsonKing ונזכרתי בהם וערכתי חיפוש במחשב. מצאתי אותם ובין השאר גם את:

Porcupine Tree - Russia on Ice

Aerosmith- Dream On

Carmina Burana

Led Zeppelin

Whole Lotta Love

Dazed And Confused

והכי אהוב עלי מהלד זה Kashmir

מצאתי גם הקלטה מיוחדת של Patti Smith - Radio Baghdad

ואיך אפשר בלי

The Doors

When the Music's Over

The End

Pink Floyd - Echoes

King Crimson - Cirkus

לכן הערב, לבד בלי חברים - אני, אוזניות, בירה או ברנדי, סיגריה טובה ...

מחר ניקוי ואיחוי דיסקים :(

תודה @CrimsonKing
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2015 21:22
יוסי, שתהיה לי בריא...חשבתי אכנס ואראה איזה כוסית ערק, פיצוחים, עלי גפן, פלאפל, אתה יודע הפרלמנט כזה :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2015 09:18
אשתי ואני באותו פרוייקט מתמשך, הכולל גם סריקה של כל המסמכים בבית ומעבר לקטלוג דיגיטאלי. זה לא פרוייקט לסופ״ש אלא של כמה שבועות, אם לא חודשים...
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2015 09:26
זה ממש פרויקט מהטוסיק. לכן קניתי מדפסת/סורק עם מגש הזה עליון כדי שאוכל לסרוק ברצף כ 30 מסמכים.

אבל עדיין צריך לשמור כול דף בנפרד בתיקיה.

משהו מכיר תוכנת סריקה שמסוגלת לשמור את הדפים הסרוקים לתקייה מוגדרת מראש?
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2015 10:45
לפני התכנה שהגיעה עם הסורק הנוכחי, השתמשתי ב-Adobe acrobat pro. אבל מה שלא תשתמש בו בדרך כלל יסרוק לתקיפת ברירת מחדל, ואז אתה סורק כמה מסמכים ומעביר אותם מתקיים ברירת המחדל לזו הייעודית לקטלוג. לדעתי זה יותר קל מלהגדיר לכל מסמך לאיזו תיקייה הוא ישמר.

ועוד טיפ, אנחנו מקטלגים מסמכים לפי תאריך ואחריו תקציר מהות המסמך. התאריך נכתב בפורמט של: yyyymmdd וכך הם מסודרים תמיד בסדר כרונולוגי בתקיייה. כך אנחנו עושים גם עם תמונות.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2015 12:05
אני מקטלג לפי נושאים - תעודות לידה, מיסים, תשלומי ארנונה מיים וכו'.

בקשר לתמונות כצלם שמשתמש בלייטרום אני מקטלג לפי מדינות, שמחות וחגים במשפחה, בלה, בלה ואחר כך מתייג את התמונות כך שלאחר שהכול מקוטלג אני מקליד תג ואז מופיעים כול הפילים מדרום אפריקה, טנזניה, אם אקליד הוררו (שם של שבט) אז אמצא תמונות מנמיביה, אנגולה ובוצואנה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2015 23:36
לא כתבתי בבהירות. גם אנחנו מקטלגים לתיקיות נושאיות, אבל בתוך כל תהייה, זו השיטה שלנו. למשל, יש תקרית חשבונות בנק דיסקונט ובתוכה כל דו״ח חודשי מקבל מספר כאמור לעיל.

לגבי התגים, זה מעניין. חששתי לעשות זאת מכיוון שמעבר מחשב עלול, להבנתי, להוריד את כל העבודה לטמיון, והרע זה קורה אחת לכמה שנים. זו לא בעיה?