⬅ חזרה לאינדקס

יום השואה

🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2019 23:28
היי,

איך עבר עליכם היום הזה?

היום יצא לי לפנק ולקנות לחייל נודלס על חשבוני

ולהגיד עם ישראל חי!

הוא מאוד התרגש.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2019 23:40
?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2019 08:16
אני אישית פחות מתחבר (ואף די סולד) לימי זיכרון ממלכתיים. אני מעדיף להתיחס לאירועים האלו בזמן ובאופן שמתאים לי.

הפוסט שלך עשוי להמחיש מדוע - האם הקישור בין חייל, שואה ו״עם ישראל חי״ הוא משהו שהיית מחבר בעצמך או שזה מוטיב שנלמד כתוצאה מהאופן בו המדינה בחרה להציג את האירוע הנורא הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2019 08:25
אני מאוד התרגשתי אתמול מאמירתו של שר התחבורה ישראל כץ לפיה "כל רכבת כאן - תשובה לרכבות שהובילו יהודים" וחשבתי שזה היה נהדר אם שר התחבורה הגרמני דאז היה מתפקד כמוהו ואולי היו לי עוד קרובי משפחה היום.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2019 08:54
אני יודע שזה פחות פופולרי ובאמת יש שם לא מעט בעיות , עבדתי בעבר באגף מסוים ברכבת ואני יכול לומר בביטחון מוחלט לאחר מס שנים שנעשתה התקדמות יפה מבחינת כמות תחנות ותדירות , יש עוד הרבה לשפר שם.

יום השואה - מבחינתי חובה לקיים יום זיכרון. קשה להבין ולתפוס את כמות הרוע ודברים שנעשו. יש כמובן דברים בהקשר שפחות. נניח יש דיבור על ניצולים שחיים בעוני. בטוח שיש גם כאלה ויש גם שחיים ברמת חיים בינונית ויש גם עשירים וכו אבל מנסים לייצר תמונה בעייתית יותר בעיקר כדי להמשיך ולקיים כל מיני ארגונים ועמותות עם משרות ותקציבים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2019 09:09
אפילו השימוש במושג ״זיכרון״ קשה לי מאוד. לרובנו אין ולא יכול להיות זיכרון של השואה. השימוש במושג הזה עוזר להנחיל את התודעה שהשואה נעשתה לי (או לנו כקולקטיב).

אני מרגיש שזה ההפך מלהתיחס לעניין ברצינות ובמשקל היאה לו. אני לא עברתי שואה, אני לא יכול לתפוס מה זה, המרחק בין חיי ובין חיי אדם בשואה הוא אסטרונומי. אני יכול להתעניין, ללמוד, להזדעזע, לגנות וכולי וכולי... אבל הדבר הזה לא שלי (וטוב מאוד שכך).

אם זו הסיבה אז למה אתה לא מקיים יום זיכרון לנרצחים הסינים המלחמת העולם השניה או לפרטישן בהודו?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2019 10:51
שכל אחד יזכור ויכבד בדרכו. להתנגח בנושא על דפי הפורום זה לא מתאים.

ננעל.