⬅ חזרה לאינדקס

חסכון בבנק או בקרנות השקעה

🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2015 10:43
שלום לכולם

שמי מני,

בשבוע שעבר נפגשתי עם סוכנת הפנסיונית מטעם העבודה שלי,

בין הדברים היא אמרה לי שקרן ההשתלמות שלי שנמצא במסלול סולידי הרוויחה 6% מאז תחילת השנה.

ובאופן כללי היא הציעה שיש באפשרותי גם לפתוח תוכנית חסכון באותו מסלול סולידי ולהרוויח את הריבית הזאת.

אקדים ואומר שהידע שלי בריביות וקרנות ובורסה לא גבוהות. אחרי הפגישה חשבתי על מה שהיא אמרה

ובדקתי את הריבית שאני מקבל בבנק על תוכנית החסכון הקטן שלי (סכום של 10K)הוא עומד על 1% בשנה.

אז בתאוריה אם אני מבין נכון אז אני יכול להעביר את אותו התוכנית לחסכון בקרן השקעה סולידי ולזכות בריבית

משתלמת יותר?

אודה לעזרתכם

תודה

מני
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2015 11:02
ברוך הבא לפורום מני.

תמוה בעיניי שהבנק נותן לך ריבית של 1% על 10 אלף אלא אם כן הסכום נעול ואתה לא יכול למשוך אותו בלי לשלם קנסות ו/או לוותר על הרווחים.

לעניות דעתי אתה תרוויח הרבה יותר כסף אם תקרא את המאמרים של @המשקיעה שבהם היא מסבירה על מסלולי ההשקעה השונים.

לפי התיאור שלך המסלול שבחרת הוא כנראה מסלול אג"ח וככלל אצבע אג"ח מרוויח כאשר הריבית יורדת ומפסיד כאשר הריבית עולה.

מכיוון שהריבית בשפל (יורדת כבר יותר מעשור בלי הפסקה) ועומדת כיום על 0.1% נשאלת השאלה "לאן כבר יש לריבית לרדת מכאן הלאה?".

אף אחד לא יודע מה יקרה (ובעיקר לא הסוכנים הפנסיוניים שמקבלים עמלות אם אתה מעביר אליהם חסכונות) ולכן רצוי שתחקור מעט את הנושא לפני שאתה שם כסף יקר בתוכנית חיסכון שאתה לא באמת מבין.

המילה "סולידי" בשם של התוכנית לא אומרת שתרוויח משהו ובכלל לא מחייבת שלא תפסיד - היא בסך הכל אומרת שהסיכוי להפסד נמוך וכמוהו הסיכוי לרווח.

אל תתפתה כל כך מהר לרדוף אחרי תעלולי שיווק שונים ומשונים שבהם סוכני הביטוח משתמשים במילים שאתה לא מכיר ומייחסים להם משמעות שונה מהמציאות.

אם מישהו יבוא וינסה לשכנע אותך לחצות כביש באור אדום כי "מיליוני אנשים חוצים כבישים כל הזמן בכל העולם ורק לעיתים נדירות מישהו מת מזה (במילים אחרות יש סיכון נמוך למוות - וזו פעולה 'סולידית')" האם תשתכנע שאתה תמיד יכול לחצות כביש באור אדום כי זה חוסך לך 60 שניות המתנה לרמזור שיתחלף?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2015 23:10
תודה @daat99

תוכנית החסכון סגורה ויש תחנת יציאה אחת בכל שנה. לכן אני מניח שהריבית גבוהה ביחס לתוכניות חסכון אחרות בבנק.

אכן פה חששתי על הבדל המשמעותי בין מה שקיים בבנק למה שהיא הציעה.

אני יודע שאם אתעמק עוד בנושא ובכל עניין ההשקעות אצליח למצוא דרכי חסכון עם סיכוי גדול לריביות משתלמות,

אך מכיוון שאני מכיר את עצמי והזמן העומד ברשותי לא מאפשר לי להיכנס לעומק בנושא הזה וללמוד אותו ובטח לא לנהל אותו באופן עצמאי וסדיר,

אז שאלתי אם קיים מסלול או תוכנית שאני יכול לשים שם את החסכון של 10K תחת ניהולו של בית ההשקעות ולהסתמך על זה שהסיכויים להרוייח הם

גבוהים מאשר להפסיד אפילו בסכומים קטנים לאורך זמן אך גבוהים יותר מאלה של הבנק?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2015 23:41
לדעתי התשובה היא לא.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2015 23:44
תודה על התשובות
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2015 00:33
הייתי שואל את גברת סוכנת:

1. מה לדעתך הסיכוי שהם ירוויחו בניכוי דמי ניהול יותר מאחוז?

2. מה לדעתך הסיכוי שאפסיד יותר מ5 אחוז מכספי בהשקעה סולידית כזו?

3. האם הצגת את תשואה של 6 אחוז כי את מאמינה שהתשואה בשנה הבאה תהיה זהה או גבוהה ממנה? למה?

4. מה הרווח שייצא לך בתור סוכנת מכך שאני אפקיד את כספי במוצר זה?

5. ממה נובע הסיכון בחסכון הסולידי שאת מציעה? ממה נובע הסיכון בחיסכון בבנק?

@Meni Adam
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2015 06:48
אתה באמת מאמין שהסוכנת יודעת שכאשר הריבית עולה באחוז האג"ח מפסיד מח"מ כפול אחוז?

מהניסיון שלי התשובה היא לא :(
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2015 10:29
ראשית אני לא ממליץ. המסלול שאתה מחפש נקרא 'פוליסת חסכון', והפורום מלא בדיונים עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2015 19:25
@daat99 אני ניסיתי לאשר את ההשערה שאין לה מושג על מה היא מדברת.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2015 19:33
מכל הדיון הזה אני מבין שכדי להשאיר את החסכון איפה שהוא עכשיו
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2015 19:41
מכל הדיון הזה אני מבין שהדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות זה להקדיש זמן וללמוד את הנושא.